Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: niania a pieluchy

Chustonówka
    Miejscowość
    Krakow

Domyślnie niania a pieluchy

Napiszcie jakie macie doswiadczenia. Ktos "nauczyl" nianie uzywania np. skladanych pieluch? Czy tylko kieszonki i formowane wchodza w gre? Mam lekkiego stracha w tym zakresie. Po wakacjach synkiem bedzie sie opoekowala niania. Dodatkowe utrudnienie- bedzie sie rownoczesnie zajmowala innym (pampersowym) maluchem. Myslicie, ze powinnam sie martwic?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja mysle, ze to Ty zatrudniasz nianie i ona sie powinna dostosowac do Twoich wymagan.... jakos sobie nie wyobrazam, ze mialabym przejsc na pampersy, bo niania nie zlozy pieluchy...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustofanka Awatar Weraho
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie wsrod nian . O nianię jest bardzo trudno. A dobra to prawdziwa rzadkosc. Przynjamniej w Warszawie.

Ja bym pogadala z nianią, potem pokazala co i jak. Sama bede szukać niani i bedzie musiala się liczyć z tym, ze dziecko "wielorazowe" bedzie. Tak sobie myslę, ze to nie bedzie jakiś wielki problem.
    Mama Marysi, Zosi i Michałka

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

wszystko jest kwestią dobrych chęci. na pewno sprawdzaj codziennie ilość zużytych wielorazówek, żeby nie okazało się, że niania przewija dziecko dwa razy dziennie.

wiem, że o nianię trudno, ale na pewno uda ci się tę twoją przekonać. powiedz po prostu, że dziecko alergiczne jest i tyle takie małe kłamstewko dla dobra sprawy zaoszczędzi ci wielu dyskusji i nerwów.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów