Pokaż wyniki od 1 do 20 z 101

Wątek: jestem rozgoryczona wielorazówkami pomóżcie

Widok wątkowy

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egac Zobacz posta
    Po pierwsze Hania ma non stop mokro, mimo, że niby warstwa mikropolaru ma izolować
    Izoluje. Sprawdzałaś pewnie od razu po siku albo jak wkładka była już kompletnie przemoczona. Tak jak dziewczyny pisały, pewnie Twoje pieluszki nie uzyskały jeszcze pełnej chłonności, dlatego "nie trzymają" tak jak powinny. Druga sprawa, zasikany pampers też jest mokry, sprawdzałam.

edit: jeszcze jedno mi przyszło do głowy. Jeśli pieluszki są używane, może po prostu są zatłuszczone? W czym je pierzesz?

Odparzenia cały czas, zmieniam pieluchę około 10 razy
    U nas też się zdarzało niestety, zaraz po przejściu na wielo. Jest jeszcze druga opcja, może to być reakcja alergiczna na proszek. Pamiętaj żeby sypać 1/3 dawki, nastawiaj dodatkowe płukanie, zmień proszek.

Potrażka ekologiczna, bo pranie tego to 40l wody plus spranie kupy z każdej pieluchy (a kupa jest w każdej pieluszce) to 140l wody dziennie.
    Ekologiczna może nie, ale zużycie wody niestety daje po kieszeni

Hania nie mieści się w spodenkach z tym wielkim kuperkiem.
    Kupić większe portki

No i ostatnia rzecz która budzi moje wątpliwości. Jak może być przewiewnie dziecku, któremu założę na tyłek 5 warstw mikropolaru, otulacz pul i same rajstopki, bo w spodenki jej nie włożę?
    A myślisz, że w "cienkim" pampersie nasączonym mieszaniną moczu i substancji chemicznych zamieniających wilgoć w żel jest przewiewniej? Owszem, pampki są mega przewiewne, ale tylko jak są suche. Może spróbuj wersji często wymieniana tetra + wełniany otulaczyk? Same naturalne, przewiewne tkaniny, w dodatku wełna reguluje ciepłotę ciałka.
    Ostatnio edytowane przez jamamajka ; 29-04-2010 o 15:05 Powód: przypomniało mi się coś ;P
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Uprawnienia umieszczania postów