Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Ja już nie chcę nosić!

Chustofanka Awatar Ripley
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Ja już nie chcę nosić!

Tu się niejedna końcem chustowania umartwiała, a ja już się go doczekać nie mogę. Moje dzieci są wielkie, ciężkie i od noszenia uzależnione. Jeszcze z noszenia dwulatka (na liczniku 14kg) przyjemność mam, ale on najchętniej by z przodu siedział - a wtedy mi widoczność do 0 spada. Ale to prawie 4 latek nie odpuszcza mi ani trochę - codzienna godzinna przejażdżka na matce z przedszkola to już rytuał. Dobrze, żem wzrostu słusznego, bo inaczej by mi stopami po chodniku szorował, jednak to się robi coraz mniej śmieszne. Wszelkie moje odmowy kończą się histerią, albo bierze mnie na litość: "zimno mi...", "nóżki mnie bolą...", albo pod włos: "mamusiu, ja lubię jak mnie nosisz...", "kocham chusty". Wiem, on leniuch jest, a ja miękka.
    Tak się wyżalić tylko chciałam, bo przez to wszystko, czasami już z obrzydzeniem na chusty patrzę. Znacie jakiś łagodny sposób na chustoholika?, bo jak tak dalej pójdzie to go i na maturę będę musiała zanieść wrrr. I żeby nie wyszło, że ja do noszenia źle nastawiona: ja to mogłabym i jeszcze wiele lat nosić, ale najchętniej jakieś nowe chuścioszki .
    Kasia
    Jędrek (lato 2006), Jeremi (zima 2008) i Jonasz (jesień 2012)
    Klub Mamy i Taty - spotkania, zajęcia dla dzieci i warsztaty dla rodziców na Pradze Południe

Chusteryczka

Domyślnie

do dalszego noszenia potrzebny nowy chuścioszek wtedy to zawsze jest wymówka, że maluszek musi byc noszony...

a szczerze to podziwiam, bo moja mała ma ledwo ponad 7 kilo, a juz dla mnie lekką sie wcale nie wydaje, wiec Twoje dwa klocuszki to jednak troche waża
    K. 2009M. 2012

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

może wykorzystać porę roku i sprawić chłopakom jakieś fajne hulajnogi np? I dać zezwolenie na dojazdy na nich do przedszkola. Jeśliby się przyjęło to może do jesieni zapomną

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

4-letni człowiek jest na tyle duży i mądry, że rozumie, że mamie może być ciężko go nosić- trzeba tylko na spokojnie porozmawiać

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

sprzedać wszystkie chusty?
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

MOJA MA OSIEM KILO I NIE CZUJE JEJ NOSZĄC-TZN PLECY RAMIONA KREGOSŁUP-JAKBYM JEJ NIE NOSIŁA -TYLKO NIEWIEM CZEMU CHUSTY U MNIE WYRONBIŁY CHODZENIE Z PROSTYMI PLECAMI-DODATKOWY DLA NICH PLUS
    ALE WCZZORAJ PO PONAD3 GODZINNYM SPACERZE BOLAŁY MNIE MIESNIE NÓG-TAM CIĘŻAR DZECIA CZUJE MOCNO NA DŁUGIM SPACERKU
    A 4 LATKA NOSIC BOZIU KUP MI RZEŻYWISCIE HULAJNOGE BO KIEDYŚ CIE WBIJE W CHODNIK !
    A JA PRZY 159 BYM NAPRAWDE MŁODĄ TARŁA O ZIEMIE TYMBARDZEJ ZE JAK NARAZIE TO MA DŁUGIE NOGI-LEKARZE TAK MÓWIĄ HEHE-PRZYNAJMNIEJ ONA
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

a patent z zostawieniem chusty w domu i nieskończenie smutnym "ojeeej zapomniałam chusty!" nie przejdzie? nie daj się terroryzować dzieciowi, bo potem taki w autobusie nie ustąpi starszemu. albo po ludzku wyjaśnij mu, że nie masz siły i że Cię to boli... powinien zrozumieć... albo oblicz proporcje swojej i jego wagi, po czym daj mu do ponoszenia plecak o tej samej proporcji w stosunku odwrotnym do niego oczywiście! mam nadzieję, że jasno wyraziłam myśl... ja bym strasznie chciała nosić, ale moje małe mnie kopie i drapie

PS Fusia, Caps Lock Ci się wcisnął
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ripley ja uważam że po prostu pora nową malutką CHUŚCIOSZKĘ
    wtedy bedziesz nosiła tylką ja chłopcy bede czuli sie dorośli
    starsi bracia bede musieli ustapić
    Ładnie wymyśliłam , prawda?!

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

mój trzylatek (16kg) uwielbia byc noszony ale młoda rozumie że nie zawsze może bo młodsza jest Jak idziemy gdzieś same to w kółkowa młodą pakuje i jest ok ale ostatnio zamówiłam sobie mt szyte do zadań specjalnych i możesz mi wierzyc nie czuje że wogóle nosze w nim tak duże dziecko a młoda czuje się jak królowa na tronie

hulajnoga, wrotki fajnie starszaka zajmują

edit: może po prostu przerzuc się na nosidło?
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 29-04-2010 o 10:12
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

ja bym chyba pogadala z dzieciem szczerze po prostu - 4latek naprawde zrozumie, ze Tobie ciezko, tylko mu konsekwentnie przypominaj o tym
    no i jjuussttyynnaa ma super pomysl nie ma to jak zagrac karte starszego opiekunczego brata

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Jako mama 4,5 latka polecam porozmawiaj
    Ja po władowaniu Beniamina na plecy -całe 10 minut, zdychałam z bólu z tydzień.
    Porozmawiałam, wytłumaczyłam i dziecko nie szantażuje.
    Serce mi się kraje, bo on tak smutno mówi, że też chciałby być noszony tak jak Miłosz ale cóż zrobić. 20 kg, to dla mnie za dużo.

Kiedyś usłyszałam mądre zdanie: dziecko nie ma nic, więc o to co ma, walczy na śmierć i życie

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Ja przepraszam, ale strasznie mnie rozbawił twój post Ripley. Nie tyle co treść, ale sposób w jaki to ujęłaś... A pomysł z rozmową + hulajnoga myślę, że powinien przejść. Trzymam kciuki!
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja tez kiedys pisałam: mój pieciolatek (25kg! ) tez sie domaga noszenia. na szcęście biore go na krótko (najdłuzej wytrzymałam pół godz) i tylko jako "zabawa"
    jest tez testerem nośności chust - zwłascza tych forumowych
    ale jak nie mam siły i mowie mu o tym to choc smutny - rozumie i przytula sie wtedy -
    moze Twojemu tez wystarczy chwila przytulanek - zeby nie było ze cos traci a nic nie dostaje w zamian.

z tym cięzkim plecakiem to fajny pomysł - jak nie zrozumie słownie to poczuje ja bym swojemu musiała ok 13 kg wsadzic na ramionka
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Ja bym zamieniła noszenie na rowery albo hulajnogi dla chłopaków