Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: proszę o pomoc w doborze chusty

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie proszę o pomoc w doborze chusty

czytam forum i czytam i im więcej czytam tym mniej wiem
    ale to że są na forum specjalistki od chust to wiem na pewno...dlatego odważyłam się napisać (choć mam stresa, że w nie odpowiednim dziale)
    proszę o pomoc - chciałabym kupić pierwszą tkaną chustę na lato, na pewno bawełnianą (na domieszki przyjdzie jeszcze pora, poza tym lubię bawełnę). Do tej pory nosiłam w elastyku więc szukam tkanej łatwej do zamotania. Mam 167cm wzrostu (byłoby dobrze aby tata [176cm] też mógł używać chusty chociaż jeszcze nie poczuł miłości do chust ale usilnie nad tym pracuję). Na razie biorę pod uwagę chusty w cena do 300zł ale marzy mi się triyellow
    Która będzie lepsza na lato? Babylonia, Hoppediz może jeszcze coś innego? jaki rozmiar powinnam kupić?

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

na lato polecam babylonię, girasola, natkę, hopka (ale ultracienkiego, nie zwykłego), storchenwiege też sie nada jak najbardziej, didymos oczywiście również jakikolwiek bawełniany,
    tyle mi teraz przychodzi do głowy

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a długość 4,6m będzie wystarczająca?

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gina Zobacz posta
    a długość 4,6m będzie wystarczająca?
    Tak, powinnaś i Ty i mąż dać radę zawiązać wszystkie wiązania. Choć jeśli jesteś szczupła to spokojnie Ci 4,2 wystarczy.
    Ja na pierwszą chustę kupiłam 5,6 m Tak dla pewności co by mi na pewno nie zabrakło, hehe, a tak naprawdę potrzebuję chust 4,2 m
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

to jeszcze pytanie dodatkowe
    Macałam Babylonię i faktycznie jest cienka i Nati Amazonię (ta już grubsza) czy możecie porównać do nich Hoppediz i Hoppediz ultracienki?

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

jeszcze Storchenwiege Albert mi się podoba ...tylko też nie wiem jak go porównać do tych chust które macałam

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

A ja mam grecję Nati bawełna, jest mięciusia, dobrze mi sie ją mota - i co ważne nie jest droga. Moja jest długa na 4,6, ale mam drugą (inną) na 4,2 i powiem szczerze, że ta krótsza jest lepsza, nie plącze się między nogami przy 2x.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Dobrze przemyśl długość.
    Jestem podobnego wzrostu ok 170 cm ale jestem szczupła i przy 4,6 m ogony mam po kolana.
    Też chciałam uniwersalnie, co by i M ponosił ale on reaguje na chusty mocno alergicznie...
    akurat BB bym na sam początek nie poleciła, to kawał grubej, dość sztywnej szmaty; prędzej jakiś ultracineki Hoopek

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

wielkie dzięki dziewczyny!
    teraz się zastanowię nad kolorkiem i zapytam czy ktoś z drugiej ręki będzie chciał sprzedać

Uprawnienia umieszczania postów