Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pouch a torba do noszenia dzieci??

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie Pouch a torba do noszenia dzieci??

Chcieliśmy podarować szwagrowi z żoną poucha ( raczej watpliwe zeby udalo mi się ich przekonac do chustowania- choc jeszcze się nie poddałam ), a pouch taki przyjazniejszy na początek mi się wydaje. Mają drugie dziecko więc jak znalazl. Tylko maz tak mi zaczal podpytywac czy w pouchu w kołysce to czasem nie jest podobna pozycja jak w tej torbie nieszczęsnej, co wyszscy wiemy co sie stalo. Nie wiem bo sama poucha tylko testowalam i to juz z siedzacym dzieckiem. Natomiast jesli on ma watpliwosci, to co dopiero przyszli rodzice... W zasadzie to sama trochę zwątpilam...To jak to jest.. ta pozycja jest inna w pouchu?? Pouch jest taki bardziej otwarty i się nie zamyka, ale wiecie.. moga sie przydac jakies argumenty...
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

w pouchu trzeba pamiętać o tych samych zasadach co w innych chustach gdzie nosi się w kołysce - dziecko ma leżeć brzuszkiem do rodzica. inaczej będzie źle ułożone i będzie niebezpieczeństwo przygięcia brody do klatki piersiowej,

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

dobrze zeby pouch był z instrukcją - jak wkładac dziecko. i zeby był dobrze rozmiar dobrany -w za dużym dzieć tez moze źle sie układac
    jak dla mnie to kółkowa jest bardziej uniwersalna (i tata w niej tez może nosić)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

ja miałam poucha od pierwszych dni Staśkowych z nami i w sumie niezbyt mi leżał. Chociaż młody ułożony brzuchem do brzucha, to jednak ciągle mnie stresowały głowa, podbródek, policzek (bo lubił się wtulić buzią w mój bok). W domu było jeszcze okej, ale kiedy gdzieś wychodziłam i szłam szybko, przez całą drogę sprawdzałam, co z tą szyją. Dopiero teraz jakoś lepiej nam się go używa, kiedy już Stasiek nie musi leżeć. Ale kółkowa o wiele lepsza - moim zdaniem.

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Pewnie macie racje, ja też bym wolała kółkową, ale z kolei kółkowa jako pierwsza chusta szczególnie łatwa nie jest, ja wiem, że mnie dużo kosztowało, żeby ją opanować....
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Uprawnienia umieszczania postów