Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: kieszonki Beileshen

Mieszany widok

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie kieszonki Beileshen

szukając otulacza, znalazłam takie kieszonki u mamy-japonki, na www.krainapieluszek.pl
    próbował już ktoś? czy to jeszcze takie nowe, że nikt nie testował? bo widzę, że nie ma jeszcze zdjęć wszystkich kolorów, cena zachęcająca, a mają jakiś nowy materiał od wewnątrz zamiast mikropolaru

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustonoszka Awatar Tolusia30
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie BEILESHEN

BEILESHEN - Aksamitna Bambusowa i kieszonki tej samej firmy, czy ktoś miał już przyjemność? Jakie wrażenia?
    Pyzatka (3.10.09)

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Ja testuję od dłuższego czasu wersję z wkładem na napy Bambusik jest bardo miły, a na noc jeszcze wkładam dodatkowy wkład np. konopny. Tyle, że optymalną chłonność uzyskuje po kilku praniach. Na dzień zakładam bez otulacza, bo mała już dużo robi na nocnik a jak trochę siknie, to nie przemaka. Pieluszka jest dosyć mała i zgrabna, ale myślę że starczy do ok. 14 kg, choć musiałabym jeszcze ją zmierzyć i ewentualnie porównać z innymi pieluchami.

Chustonoszka Awatar Tolusia30
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a co to za prodakszon jest?
    Pyzatka (3.10.09)

Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

:-D prodakszon jest od zaznajomionej małej fabryki w Chinach - szyją pod zamówienia.

Chusteryczka

Domyślnie

też mam tą kieszonkę i powiem szczerze, że jest dość mała w porównaniu z innymi kieszonkami (mimo, że one size). generalnie jest ok, polarek ma w środku milutki, w dzień sie sprawdza, w nocy nie próbowałyśny, bo sprawdza nam sie formowanka plus otulacz.
    K. 2009M. 2012

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Ja mam "Aksamitna Bambusową" - formowankę, nie kieszonkę i muszę przyznać, że baaardzo ją lubię. Kolory są śliczne, krój zgrabniutki, mimo że one-size, to nawet na maluchu wygląda bardzo zgrabnie. W dotyku bardzo mięciutka, a chłonność też bez zarzutu. Ja stosuję ją bez otulacza - także na noc (z tym, że ja w nocy przewijam). Po 3-4 godzinach snu mojego 3-miesięczniaka często z zewnątrz jest jeszcze sucha! Żadna inna formowanka, z tych co posiadam, nie wytrzymuje tak długo bez otulacza.

Chustofanka Awatar anesha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja mam obie.
    Aksamitna bambusowa - ładny kolorek (mam zielone jabłuszko), napy dobrze trzymają, bardzo chłonna, długo schnie, wygląda zgrabnie i jeszcze nam sporo posłuży. Ogólnie na 4+.
    Kieszonka skarbonka - mam z tkaniną suede (czy jakoś tak); mięciutka jest, tkanina przyjemna w dotyku, dobrze odprowadza wilgoc; kolorki ładne, nie zchodzą w praniu (piorę w 60stC). Kieszonka jest jak dla mnie trochę mała, mogłaby byc trochę szersza w kroku, więc do końca okresu pieluchowania raczej nie posłuży. Wkłady: te 3 warstwowe są ok, 2 warstwowe cienkie, więc zakładam dwa albo plus inna wkładka. Pasują też te z FB. Ogólnie na 4.
    Anielka I 2008
    Jacek II 2010
    Moje fotografie awolinska.wordpress.com

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja mam dwie formowanki bambusowe i jestem zachwycona. Miękkie, śliczne, nic się nie odciska, są zgrabne, dość szybko schną, chłoną sporo (zakładam na noc z wełną). Kolory bajeczne.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustonoszka

Domyślnie

mam kieszonkę i musze powiedzieć, że jest to tańsza wersja Bum Geniusa - rzepy tak samo mocne, podobnie są uszyte (wkład wchodzi z przodu do samego końca), mają takie same proporcje (tak samo szerokie w kroku, Beileshen jest jakby ciut niższa w stanie) i ten polarek dobrze odprowadza wilgoć. Jedyna różnica to ta, że w BG wkład z tyłu wchodzi pod falbankę z polarku, w Beileshen zaś są dwie gumki - jedna na warstwie polarkowej, druga na PULu więc dziecko ma na pleckach dwie gumki (nie odciskają się jednak za bardzo).
    Fajna alternatywa do Naughty Baby. Mam 2 NB i w jednej rozlazły mi się rzepy, a polarek się zmechacił i szybko robi się wilgotny.
    Co do chłonności to wkładki mikrofibrowe chłoną podobnie w Beileshen i NB.
    Gbybym mogła wymienić swoje dwie NB na Beileshen to bym to chętnie zrobiła

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

hop, hop, ma już ktoś? przetestował?

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Guest
    Guest

Domyślnie

hallo podnoszę temat
    próbował ktoś??

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

O kurczę, ale fajnie wygladają! szkoda, ze juz nie mam kasy na psrobowanie
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Ja próbowałam i próbuję...już od dawna sporo już poszło w świat, ale widocznie nie do chustoforumowiczek... Tak w skrócie - pieluszka bardzo zgrabna, ale kosztem tego, że na 14-15 kg dziecię może już niekoniecznie pasować. Wkład wkłada się do samego końca - nie ma zszytego materiału z rzepem (ja mam na rzepy). Świetnie sprawdza się suede - po pierwszym użyciu miałam wrażenie, że jest mokro, ale po pierwszym praniu miałam już problem z rozpoznaniem, kiedy jest nasikane. Zarzut - uważam, że dla 1,5 rocznego dziecka wkłady, które są w zestawie mogą już nie wystarczyć - ja czasem na dłuższe wyjście dokładam np. ręczniczek ikeowski albo wkład konopny.
    Gumki są przeszyte podobnie, jak w BumGenius, u mnie zupełnie nie uciskają - nie wiem, jak by było na pulchniejszym dziecku, ale na moim są delikatne. PUL miękki, ale nie aż tak, jak w Wonderoosie, delikatniejszy niż w BumGeniusie.

Guest
    Guest

Domyślnie

ciekawam bardzo bo zamówiłam w ciemno dwie sztuki i czekam na paczuszkę
    zamówiłam z wkładami konopnymi

Uprawnienia umieszczania postów