ja mam 3miesieczniaka...
na poczxtaku byly jedno - bo po pierwsze smolki...a po drugie, wszystko, ale to wszytsko bylo za duze...wiec pierwsze 3tygodnie...chyba nawet mniej...bylo na jedno...
a potem...a potem najlepsza okazala sie skladana tetra.,..i ja od poczatku robie prostokat, nie bawie sie w samoloty, latawce czy origami (swoja droga nie wiem jak sie origami robi...ma ktos linka jakiegos???)
z tetry najlatwiej sie zapiera kupki - po prostu wrzucam do miski z woda i po jakims czasie - jak mam chwile wolna- to zapieram szczoteczka i czyste wlasciwie wrzucam do prania...
szybko schnie, pupa super, nie wiele miejsca potrzeba na wziecie tetry na zmiane...kilka pieluch plus jakis otulacz na wszelki wypadek i jazda!
ja mam tez procz zwyklej tetry, bambuski, musliny i takie uszyte przeze mnie prefoldy flanelkowe (zlozona na pol flanelka i w srodkowy rzad jeszcze wszysta sciereczka mikrofibrowa)
mysle, ze tetra starczy na dluuuugo....
ja tetre po starszaku przerobilam tez na prefoldy, tylko ze wieksze od tych flanelkowych...jak maly urosnie to flanelkowe beda za male chyba ze jako wkladka dodatkowa chlonna i wtedy te z tetry wejda w uzycie...
te pieluchy co byly masakrycznie brudne to...teraz sa swietnymi scierkami
z kilku tez pieluch zrobilam wklad do wlasnorecznie uszytych maskotek i podusiek...
generalnie uwazam teraz ze opcja tetra+otulacz jest super! tylko otulacz musi byc dobrze dobrany...a tu jest duuuzy wybor!
a na noc...no na noc to uzywamy formowanki bambusowe glownie...wtedy moge nie zmieniac nawet do rana...no chyba ze przeciek - co rzadko sie zdaza
ps.ale musze przyznac, ze zaczynalam od kieszonek pulowych...i jak wchodzilam w wielo to mowilam: tylko nie tetra!!! a tu prosze...jak sie zmienia punkt widzenia od punktu siedzenia![]()
Martita, możesz jakieś zdjęcie tych flanelek? Tetrę na prefoldy też z czymś w środku zrobiłaś? Bo może zamiast kombinować z wkładaniem czegoś w środek też po prostu coś poszyję (w końcu się nauczę)
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Ja zaczęłam stosować tetre jak mała skończyła rok i poociągnęliśmy na niej do końca pieluchowania. Sprawdziła się dokonale złożona w prostokąt, w środek wkład frottowy lub z mikrofibry i na wierzch polarek by było sucho i na to otulacz IV. Spokojnie na 2 godziny wystarczało. Z polarka świetnie schodziły kupy i nie trzeba było szorować pieluch.
Oczywiście tetra tetrze nie równa - próbowałam teraz dokupic taką sama jak wcześniej, ale mimo iż od tego samego producenta to nie to samo![]()
dziękuję. Sprytne![]()
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012