Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: pupa dziecka w tetrze

Mieszany widok

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie pupa dziecka w tetrze

wiem już, że wielo są lepsze dla dziecka, zaczelam wczoraj te przygode, ale mam watpliwosci. zmieniam czesto, ale jednak nie da se uchwycic od razu kazdego siku, zwlaszcza jak dziecko spi 1,5-2h. jak go biore do przewiniecia to ma cala tetre mokra, wiec skora tez jest cala w moczu. a smarowac nie wolno, bo to zmniejsza chlonnosc pieluch. czy to na pewno jest lepsze od pampersow?

Chustofanka

Domyślnie

Spokojnie, jest zdrowsze. Mokra pupa nie dotyka dioksyn, substancji rakotwórczych, po prostu jest wolna od chemii. Jeśli przeszkadza Ci,że dzidziuś ma mokro możesz używać do tetry wkładek sucha pielucha. A poza tym jeśli piszesz,że śpi tzn,że mu nie przeszkadza. Pozdrawiam.

Domyślnie

a używasz takiej zwykłej tetry? jeśli nie chcesz by dziecko czuło wilgoć to zastosuj cieniutkie wkłady polarowe, ale myślę że nic nie powinno się dziać jeśli często zmieniasz pieluszkę i za każdym razem myjesz pupę dokładnie
    w pampersach są rakotwórcze substancje więc nidgy nie będą one zdrowsze dla skóry dziecka!!!
    http://www.froggi.pl/ekoistkapl/ekop...omaluchow.html

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Moja mała wieczorem strasznie dużo sika, więc po kąpieli a przed spaniem zakładamy jej tetrę, bo zanim pójdzie spać jeszcze ze 3 razy trzeba ją przewijać. No i czasem nie wceluję, żeby jej "lepszą" pieluchę na noc założyć. A śpi jakieś 8 godzin w nocy.
    Ten wstęp po to, żeby napisać, ze zdarzało mi się ją przewinąć po tych 8 godzinach!! tetra mokruteńka, ale odparzeń nie ma. Ale w dzień dużo wietrzymy.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    Moja mała wieczorem strasznie dużo sika, więc po kąpieli a przed spaniem zakładamy jej tetrę, bo zanim pójdzie spać jeszcze ze 3 razy trzeba ją przewijać. No i czasem nie wceluję, żeby jej "lepszą" pieluchę na noc założyć. A śpi jakieś 8 godzin w nocy.
    Ten wstęp po to, żeby napisać, ze zdarzało mi się ją przewinąć po tych 8 godzinach!! tetra mokruteńka, ale odparzeń nie ma. Ale w dzień dużo wietrzymy.
    Ja tez przewijam dopiero z rana, z pupcia wszystko w porzadku.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ale ja bym w takim mokrym nie chciala lezec mam wyrzuty, ze wcale nie robie mu lepiej stosujac wielo. pewnie nie mam racji.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    ale ja bym w takim mokrym nie chciala lezec mam wyrzuty, ze wcale nie robie mu lepiej stosujac wielo. pewnie nie mam racji.
    ja tez bym nie chciała. Ale jeszcze bardziej nie chciała, żeby mnie ktoś budził
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    oj, nie wiem, który Ty jesteś rocznik ale ja jestem jeszcze z czasów głębokiej tetry, osobiście zdarzło mi się też zapewne leżeć w mokrym i jakoś traumy specjalnej nie mamz tego tytułu

A tak juz na serio - spóbuj może z wkładkami jak radzą dziewczyny

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margeritta Zobacz posta
    w pampersach są rakotwórcze substancje więc nidgy nie będą one zdrowsze dla skóry dziecka!!!
    http://www.froggi.pl/ekoistkapl/ekop...omaluchow.html
    Do wielo przekonywałam się raczej z innych powodów, ale w tym artykule dopiero trafiłam na listę substancji rakotwórczych. W artykule wspominają o odkryciach poszczególnych substancji i te odkrycia miały miejsce jakieś 20 lat temu. Przez ten czas na pewno coś się zmieniło w składach, nie ma jakiś nowszych badań? znacie jakieś źródło nowsze?

edit: a żeby nie było całkiem OT to dodam, że my używaliśmy tetry + polarkowe wkładki (w Jysku takie kocyki polarkowe są jeszcze tańsze) i walczyliśmy trochę z czerwoną pupą. Jednak, że tych polarków dużo miałam, to nie przejmowałam się utratą chłonności i smarowałam pupę jak czerwona była (+ wietrzenie)
    Ostatnio edytowane przez sunflower ; 27-04-2010 o 21:49
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunflower Zobacz posta
    Do wielo przekonywałam się raczej z innych powodów, ale w tym artykule dopiero trafiłam na listę substancji rakotwórczych. W artykule wspominają o odkryciach poszczególnych substancji i te odkrycia miały miejsce jakieś 20 lat temu. Przez ten czas na pewno coś się zmieniło w składach, nie ma jakiś nowszych badań? znacie jakieś źródło nowsze
    To że je odkryto 20 lat temu nie znaczy że wycofano z produkcji! (zauważ że art. jest zaledwie sprzed roku a w necie jest ich więcej, wystarczy poszukać) Każda pielucha ma w sobie ponad 50 substancji chemicznych, same te zapachowe są bardzo drażniące dla skóry.
    W składzie większości kosmetyków są szkodliwe substancje i nikt na to nie reaguje więc nie ma się co dziwić. Są niby dyrektywy mówiące limitach co do ilości danej substancji w produkcie, ale to łatwo obejść dodając kilka podobnych jeśli jedna nie wystarcza... Słyszałam, że firma Pampers wycofuje się z produkcji chusteczek nawilżanych a przynajmniej zmienia ich skład bo przyznała ze był to produkt stworzony na potrzebę chwili (czyli zrobienia dobrego interesu) i nie są one zdrowe dla dzieci. Poza tym Pampers wypuszcza na rynek pieluchy wielorazowe, a to już o czymś świadczy po prostu na zachodzie i w stanach tracą klientów bo świadomość ekologiczna ludzi jest na innym poziomie niż w Polsce...
    Ostatnio edytowane przez margeritta ; 28-04-2010 o 09:51

Chusteryczka

Domyślnie

Nie wiemy czy i jak zmienil sie sklad pampersa- na opakowaniu jest dokladny sklad jedynie balsamu, czyli czesci skladowej pieluchy. Z jakiegos powodu pelnego skladu nie ma, firma zaslania sie tajemnica handlowa, ok. Tyle ze znamy sklad coca-coli, jedzenia w fast- foodach, kosmetykow, i innych.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Straszne to co piszecie o składzie pampersów. wczoraj kupilam polar i recznicznki w Ikei, probujemy dalej, dzieki

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunflower Zobacz posta
    my używaliśmy tetry + polarkowe wkładki (w Jysku takie kocyki polarkowe są jeszcze tańsze) i walczyliśmy trochę z czerwoną pupą. Jednak, że tych polarków dużo miałam, to nie przejmowałam się utratą chłonności i smarowałam pupę jak czerwona była (+ wietrzenie)
    A może te podrażnienia właśnie przez wkładki polarkowe?
    Mój synek na polarkowe wkładki reaguje czerwoną pupą. Tymczasem mokra pielucha rzeczywiście mu nie przeszkadza, ani pupy nie podrażnia.

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margonik Zobacz posta
    A może te podrażnienia właśnie przez wkładki polarkowe?
    Mój synek na polarkowe wkładki reaguje czerwoną pupą. Tymczasem mokra pielucha rzeczywiście mu nie przeszkadza, ani pupy nie podrażnia.
    Możliwe, bo teraz biega w samej tetrze i pupa nie była podrażniona nawet w upały.
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Domyślnie

Myślę że na upały lepsze od wkładek polarowych są papierki jednorazowe np. Campola, pupa w nich super sucha, niestety nie podają składu więc nie jestem przekonana czy są do końca zdrowe

Uprawnienia umieszczania postów