Czy ktoś udzieli mi odpowiedzi na mój post?
Czy ktoś udzieli mi odpowiedzi na mój post?
Wiewiórko jeśli nie nauczę się jakiegoś sensownego sposobu składania tetry
to będę stosować formowanki rozm.NB,
tymbardziej, że mam zamiar stosować głównie wełniane otulacze
a te nie lubią być zafajdane kupą
Niestety trzeba samemu znaleźć najlepszy sposób dla siebie.
Na pewno przydadzą mi się klamery snappi,
fajny dla mnie jest sposób składania typu latawiec bo nie ma tyle
materiału pod pupą,a z przodu...
Dzięki temu pupa nie jest wyżej od gówki
To jest tak samo jak z wkładkami zapewniającymi suchość
Jedne dzieci nie potrzebują,natomiast inne potrzebują.
Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 08-08-2010 o 09:33
ja nie składałam w prostokąt tylko tak http://www.pieluszkarnia.pl/Jak-skla...fo-pol-43.html a i tak miałam wycieki.
[IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]
Myślę że na upały lepsze od wkładek polarowych są papierki jednorazowe np. Campola, pupa w nich super sucha, niestety nie podają składu więc nie jestem przekonana czy są do końca zdrowe![]()
Tak sie zastanawiam do ilu kg starcza tetra o wymiarach 70X70, zwłaszcza przy składaniu inaczej niż na prostokąt, np. w samolot czy origami, zawsze to mniej materiału do upchnięcia w otulaczu, szczególnie przy noworodku. Zastanawiam się, na ile starczy...
myślę że rozmiarowo starcza na długo ale problemem staje się jej założenie przy ruchliwym dziecku, zwłaszcza origamija już składam tylko w prostokąt, origami przez pierwsze 2 miesiące miało sens
Mały ma teraz 4 miesiące (7,5kg) i składam też już tylko w prostokąt. Kupy u nas nie ma codziennie![]()
K. 2010 i A. 2012
Tak sie zastanawiam, o mogłoby podnieść chłonność tetry, a jednocześnie nie powiększając tyłkaa. Jak wiadomo sama tetra starcza tylko dla młodszych dzieci (pod względem chłonnosci). Wymyśliłam, że możnaby do tetry w prostokąt włożyć np. 1-2 ręczniczki KRAMA malutkie z Ikei. Czy to dobry pomysł i sprawdzi się np. przy roczniaku w dzień?
No może i tak, ale nie mam na kim. Córka prawie odpieluchowana, a drugie dziecko w trakcie majstrowania...jak nie spóbujesz to się nie przekonasz![]()
Ooo to przepraszam, spojrzałam na suwaczek i pomyślałam sobie, że piszesz pod kątem córki właśnie
Nie wiem jakie wymiary tego ręczniczka Ikea.
Ja przy moim 5,5 mies. synku, kiedy używamy Kikko bambusowej, która z prania na pranie coraz bardziej się prostokąci (zakupiona była jako 70x70 a teraz to juz ma ze 40x70) to przy składaniu jej w trójkąt umieszczam jeszcze na niej taką pielusię frotową kikko 30x30 złożoną na trzy;
a czasami jakiś inny wkład chłonny
I siuśki zatrzymane (no powiedzmy max dwa siknięcia)
Zdjęcie córy było robione ponad 2 lata temu
O taki to ręcznik:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538
sugerowałam się bardziej suwaczkiem niż zdjęciem
Jakoś żyję w przeświadczeniu ze ok. 2 r życia z reguły dzieci odpieluchowane
Więc u Was brawa dla mamy i córki
Wracajac do ręczniczka - wym 30x30 więc pewnie się nada bo ładnie da się złożyć na 2 albo 3
Zresztą już gdzieś dziewczyny tu na forum pisały o ręczniczkach Ikeowskich o tych malutkich tez była mowa
Tak, była o nich mowa, ale nie w tym kontekście
a ja suwaczka nie mam...
Ja dla zwiększania chłonności wrzucam w tetrę konopne wkładki franiszki.pl - one cieniutkie, albo małą wkładkę bambusową z Close Parent. Normalnie w samej tetrze śmiga, ale mniej więcej wyłapuję już momenty spania i jak na spacer idziemy to wkładam do środka złożonej w prostokąt tetry. Starcza wtedy na dłużej, może na większe dzieci się sprawdzi? Na pewno tyłka nie powiększa, bo też mam na to alergię![]()
Choć w sumie jeśli chodzi o ekonomię (bo chyba głównie dlatego tetra?) to średnio działaRęczniczek lepszy. Teraz zachycona jestem Bambino Mio składanymi i chyba jak będzie córa większa, to też ich dokupię. A tetrę na bardzo upalne dni. No i wtedy pewnie z tymi dodatkowymi wkładami.
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Nie zgadzam się że tetra tylko dla młodszych dzieci. Przyjmując że zmieniamy po (prawie) każdym siku to młodsze dziecko sika mniej a częściej, a większe rzadziej a więcej, wychodzi na to samo. U mnie tetra na 13 m dziecku się bardzo dobrze sprawdza. Część siusiu udaje się wysadzić, resztę zmieniam po zasikaniu. W sumie chyba nawet teraz mniej dziennie tych pieluch schodzi.