Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 67

Wątek: pupa dziecka w tetrze

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Czy ktoś udzieli mi odpowiedzi na mój post?

Chustoholiczka Awatar stokrotka.a
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Wiewiórko jeśli nie nauczę się jakiegoś sensownego sposobu składania tetry
    to będę stosować formowanki rozm.NB,
    tymbardziej, że mam zamiar stosować głównie wełniane otulacze
    a te nie lubią być zafajdane kupą
    Niestety trzeba samemu znaleźć najlepszy sposób dla siebie.
    Na pewno przydadzą mi się klamery snappi,
    fajny dla mnie jest sposób składania typu latawiec bo nie ma tyle
    materiału pod pupą,a z przodu...
    Dzięki temu pupa nie jest wyżej od gówki

To jest tak samo jak z wkładkami zapewniającymi suchość
    Jedne dzieci nie potrzebują,natomiast inne potrzebują.
    Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 08-08-2010 o 09:33
    Sara. 23.01.2008 Lena. 15.11.2010 Laura. 1.08.2013
    http://jogazycia.pl/harmonogram-zajec/

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

ja nie składałam w prostokąt tylko tak http://www.pieluszkarnia.pl/Jak-skla...fo-pol-43.html a i tak miałam wycieki.
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sunflower Zobacz posta
    my używaliśmy tetry + polarkowe wkładki (w Jysku takie kocyki polarkowe są jeszcze tańsze) i walczyliśmy trochę z czerwoną pupą. Jednak, że tych polarków dużo miałam, to nie przejmowałam się utratą chłonności i smarowałam pupę jak czerwona była (+ wietrzenie)
    A może te podrażnienia właśnie przez wkładki polarkowe?
    Mój synek na polarkowe wkładki reaguje czerwoną pupą. Tymczasem mokra pielucha rzeczywiście mu nie przeszkadza, ani pupy nie podrażnia.

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margonik Zobacz posta
    A może te podrażnienia właśnie przez wkładki polarkowe?
    Mój synek na polarkowe wkładki reaguje czerwoną pupą. Tymczasem mokra pielucha rzeczywiście mu nie przeszkadza, ani pupy nie podrażnia.
    Możliwe, bo teraz biega w samej tetrze i pupa nie była podrażniona nawet w upały.
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Domyślnie

Myślę że na upały lepsze od wkładek polarowych są papierki jednorazowe np. Campola, pupa w nich super sucha, niestety nie podają składu więc nie jestem przekonana czy są do końca zdrowe

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Tak sie zastanawiam do ilu kg starcza tetra o wymiarach 70X70, zwłaszcza przy składaniu inaczej niż na prostokąt, np. w samolot czy origami, zawsze to mniej materiału do upchnięcia w otulaczu, szczególnie przy noworodku. Zastanawiam się, na ile starczy...

Domyślnie

myślę że rozmiarowo starcza na długo ale problemem staje się jej założenie przy ruchliwym dziecku, zwłaszcza origami ja już składam tylko w prostokąt, origami przez pierwsze 2 miesiące miało sens

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Mały ma teraz 4 miesiące (7,5kg) i składam też już tylko w prostokąt. Kupy u nas nie ma codziennie
    K. 2010 i A. 2012

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margeritta Zobacz posta
    Myślę że na upały lepsze od wkładek polarowych są papierki jednorazowe np. Campola, pupa w nich super sucha, niestety nie podają składu więc nie jestem przekonana czy są do końca zdrowe
    po tych papierkach moje dzieci mialy czesto czerwona pupe, w samej tetrze nie
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Tak sie zastanawiam, o mogłoby podnieść chłonność tetry, a jednocześnie nie powiększając tyłkaa. Jak wiadomo sama tetra starcza tylko dla młodszych dzieci (pod względem chłonnosci). Wymyśliłam, że możnaby do tetry w prostokąt włożyć np. 1-2 ręczniczki KRAMA malutkie z Ikei. Czy to dobry pomysł i sprawdzi się np. przy roczniaku w dzień?

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fiona Zobacz posta
    sorry za ot:
    ale czytam tytuł wątku już któryś raz i zawsze: PUPA DZIECKA W TEATRZE
    I ja też tak właśnie przeczytałam

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Tak sie zastanawiam, o mogłoby podnieść chłonność tetry, a jednocześnie nie powiększając tyłkaa. Jak wiadomo sama tetra starcza tylko dla młodszych dzieci (pod względem chłonnosci). Wymyśliłam, że możnaby do tetry w prostokąt włożyć np. 1-2 ręczniczki KRAMA malutkie z Ikei. Czy to dobry pomysł i sprawdzi się np. przy roczniaku w dzień?
    jak nie spóbujesz to się nie przekonasz

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

jak nie spóbujesz to się nie przekonasz
    No może i tak, ale nie mam na kim. Córka prawie odpieluchowana, a drugie dziecko w trakcie majstrowania...

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

No może i tak, ale nie mam na kim. Córka prawie odpieluchowana, a drugie dziecko w trakcie majstrowania...

Ooo to przepraszam, spojrzałam na suwaczek i pomyślałam sobie, że piszesz pod kątem córki właśnie
    Nie wiem jakie wymiary tego ręczniczka Ikea.
    Ja przy moim 5,5 mies. synku, kiedy używamy Kikko bambusowej, która z prania na pranie coraz bardziej się prostokąci (zakupiona była jako 70x70 a teraz to juz ma ze 40x70) to przy składaniu jej w trójkąt umieszczam jeszcze na niej taką pielusię frotową kikko 30x30 złożoną na trzy;
    a czasami jakiś inny wkład chłonny
    I siuśki zatrzymane (no powiedzmy max dwa siknięcia)

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Zdjęcie córy było robione ponad 2 lata temu
    O taki to ręcznik:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

sugerowałam się bardziej suwaczkiem niż zdjęciem
    Jakoś żyję w przeświadczeniu ze ok. 2 r życia z reguły dzieci odpieluchowane
    Więc u Was brawa dla mamy i córki

Wracajac do ręczniczka - wym 30x30 więc pewnie się nada bo ładnie da się złożyć na 2 albo 3
    Zresztą już gdzieś dziewczyny tu na forum pisały o ręczniczkach Ikeowskich o tych malutkich tez była mowa

Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Tak, była o nich mowa, ale nie w tym kontekście
    a ja suwaczka nie mam...

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Ja dla zwiększania chłonności wrzucam w tetrę konopne wkładki franiszki.pl - one cieniutkie, albo małą wkładkę bambusową z Close Parent. Normalnie w samej tetrze śmiga, ale mniej więcej wyłapuję już momenty spania i jak na spacer idziemy to wkładam do środka złożonej w prostokąt tetry. Starcza wtedy na dłużej, może na większe dzieci się sprawdzi? Na pewno tyłka nie powiększa, bo też mam na to alergię
    Choć w sumie jeśli chodzi o ekonomię (bo chyba głównie dlatego tetra?) to średnio działa Ręczniczek lepszy. Teraz zachycona jestem Bambino Mio składanymi i chyba jak będzie córa większa, to też ich dokupię. A tetrę na bardzo upalne dni. No i wtedy pewnie z tymi dodatkowymi wkładami.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Jak wiadomo sama tetra starcza tylko dla młodszych dzieci (pod względem chłonnosci). Wymyśliłam, że możnaby do tetry w prostokąt włożyć np. 1-2 ręczniczki KRAMA malutkie z Ikei. Czy to dobry pomysł i sprawdzi się np. przy roczniaku w dzień?
    Nie zgadzam się że tetra tylko dla młodszych dzieci. Przyjmując że zmieniamy po (prawie) każdym siku to młodsze dziecko sika mniej a częściej, a większe rzadziej a więcej, wychodzi na to samo. U mnie tetra na 13 m dziecku się bardzo dobrze sprawdza. Część siusiu udaje się wysadzić, resztę zmieniam po zasikaniu. W sumie chyba nawet teraz mniej dziennie tych pieluch schodzi.

Uprawnienia umieszczania postów