Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Zaczynamy!

Chusteryczka Awatar Frezis
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Zaczynamy!

Przeraziła mnie ostatnio ilosć produkowanych przez nas śmieci I tego, że większość to pieluchy Krysi i trochę Franka (ma tylko do spania i na spacery).
    no i zakupiłam dwie kieszkonki pul minkee na próbę.

Krysia właśnie testuje pierwszą!

Trzymajcie kciuki!
    Pewnie jeszcze będę zaglądać z milionem pytań
    Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupy I jeszcze kupa zmartwień...

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chusteryczka

Domyślnie

no to powodzenia!!!!

ja czekam na moje pierwsze pieluchy wielo i juz sie nie mogę doczekać.... jednoczesnie staram sie wysadzac malą, szczerze polecam i powodzenia z przygoda wielo, podobno wiciąga jak chusty... brr aż się boje pomyśleć....
    K. 2009M. 2012

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z wysadzaniem czekam aż mała usiądzie
    przy dwójce EC to nie taka prosta sprawa, zaczynam od wielorazówek

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Gratuluję decyzji przejścia na wielorazówki. Ja zaczęłam jak mała miała jakieś 5 tygodni czyli 3 tyg temu i jestem bardzo zadowolona i nie zamierzam w życiu już ubrać jej pampka chyba, że ekologicznego jak już nie będzie innej opcji. Przy pierwszym zakupie targnęłam się od razu na zestaw bambusowy close parent i jestem naprawdę zadowolona. Dokupiłam jeszcze parę różnych gadżetów i kieszonkę fuzzy bunz i mam nadzieje, ze już przystopuję. Teraz natomiast przymierzam się do chusty...i się tylko modlę, żeby mnie to wszystko nie pochłonęło razem z moim portfelem
    A co do EC to i przy jednym dzieciu niełatwa sprawa i nie wiem czy się zawezmę i dam radę. ochhh...ale nic na siłę

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

gratuluję
    pytaj zaglądaj to forum to kopalnie wiedzy i doświadczenia
    a przede wszystkim próbuj róznych pieluch nie wszystkie będziesz kochać jednakowo

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

POWODZENIA !!!
    U nas ilość odpadów spadła do tego poziomu, że zamiast wywozu pojemnika co 2 tygodnie wystarcza nam raz na 4 tygodnie teraz.
    Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to poradżcie CZEGO warto spróbować?

i jeszcze jendo pytanie nuworysza - po użyciu trzeba wyprać zarówno wkład jak i kieszonkę, prawda?

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frezis Zobacz posta
    to poradżcie CZEGO warto spróbować?
    Wszystkiego po trochu; serio
    Jak będziesz miała różne pieluszki to zobaczysz co Ci lezy najbardziej.

Franiowi bym kupiła wonderoo na noc - moja starsza córka (wtedy w wieku ok. 2,5 roku) miała zakładaną tę pieluszkę a noc bo właśnie tylko w nocy robiła w pieluchę; po miesiącu była już odpieluchowana zupełnie; nie śmiem twierdzić, że to zasługa wielo (wcześniej były tylko i wyłącznie pampersy), moze się te dwie rzeczy przypadkowo zbiegły ze sobą
    wonderoo wytrzymuje caluśką noc, przyjmował 2-3 siki w ciągu nocy
    Kupiłam akurat tą pieluchę, bo na jest przez wieeele osób polecana jako pieluszka nocna

Dla mniejszej pociechy (synek awaryjnie też skorzysta) sprawdzi się jakiś otulacz i wszelkie pieluszki składane i formowanki,
    A kieszonki i inne AIO i SIO oczywiście też, ale to już w trakcie użytkowania stwierdzisz, które najbardziej.
    Zresztą te upodobania zmieniaja się w trakcie używania - co innego się sprawdzi u mniejszego a co innego wraz z rozwojem dziecka

i jeszcze jendo pytanie nuworysza - po użyciu trzeba wyprać zarówno wkład jak i kieszonkę, prawda?
    hehe - teoretycznie tak
    Ale można kombinować;
    Jak wkład chonny wkładasz do kieszonki to tak
    A jeśli samą kieszonkę potraktujesz jako otulacz i wkład chłonny wkładasz pomiędzy kieszonkę a pupę to można jeszcze użyć tak samo z nowym wkładem.
    Ja włąśnie tak robiłam z wonderoo - (posiadaliśmy wtedy tylko jedną pieluszkę) -wkład chłonny zawijałam w tetrę i kładłam na pieluszkę i hop na pupcię i jeżeli w nocy wyłapałam, że mała ma mokro to wyjmowałam mokry wkład a wkładałam coś suchego w ten sam sposób.
    Rano zwykle prałam - albo dorzucałam i kieszonkę i wkłady do prania z innymi rzeczami (ale wcześniej płukałam w czystej wodzie, zeby siuśki wypłukać) albo prałam ręcznie jak akurat nie miałam do czego dorzucić

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki wielkie za rady!!!!!

wolalabym sie skupic na kieszonkach i AIO, maz odmawia bardziej skomplikowanych operacji

wonderoo na pewno kupie dla Frania
    jakich firm jeszcze kieszonki czy AIO warto wyprobowac?

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

warto ponoc BabyBeehinds tzw pszczółkę. Bardzo polecana na noce dla większych dzieci. Warto kupować rozmiarowe pieluchy. Lepiej leżą.
    Bardzo dużo chłoną też Flexi Tot Tots Botsa tylko że to formowanka i wymaga otulacza
    Ja mojej 3 msc zakładam na noc BumGenius z dużym wkładem i wytrzymuje noc ale rano leje się z wkładu
    Bardzo lubię Itti Bitti SIO czyli z dopinanymi wkładami. Leżą cudnie na pupie. Pupa mała i zgrabna jak w pampersie. Dobrze chłoną i są milusie z zewnątrz i śliczne dla oka. Pieluch może robić za otulacz jak się zasika wkład, lub dokupić same wkłady i wpinać kolejne. Otulacz szybko schnie, wkłady nie, ale to bambus.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dzieki wielkie za rady!!!!!
    wonderoo na pewno kupie dla Frania
    jakich firm jeszcze kieszonki czy AIO warto wyprobowac?
    a tego to na razie nie wiem - mój młodszy synek ma niecałe 5 tyg i bardzo się lubimy z formowankami i pieluszkami składanymi;
    mam w szafie jakieś kieszonki i AIO ale jeszcze właściwie nie używane, nie mam więc na ich temat zdania
    o wooondero pisałam powyżej bo sprawdzone na starszej córce i polecam; a zakupiłam ję kierując się opiniami innych mam z tego forum

Chusteryczka

Domyślnie

- spróbować wszystkiego
    ale najpierw poczytaj w recenzjach- inne pieluszki sa dobre dla chudych inne dla pulchniejszych dzieci
    -inne dla mlodych inne dla starszych
    -inne rzeczy sa fajne dla mam jedna mama woli formowanke i otulacz, inna wklad chlonny i otulacz,
    inna formowanke i getry- to dla starszych dzieci, a inne JA wola miec pieluche czyli kieszonke albo AIO/ SIO

Kieszonke pierzemy cala, warstwa polaru jest sucha- od tego jest polar zeby bylo sucho, ale przesikana!!
    natomiast w SIO mozna odczepic wklad i wlozyc nowy.
    Masz dwojke dzieci wiec bedzie latwiej- co nie przypasuje starszemu moze pasowac mlodsze.
    Ostatnio edytowane przez klusiecka ; 28-04-2010 o 09:59

Uprawnienia umieszczania postów