Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: sucho przy pupie a siedzenie

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie sucho przy pupie a siedzenie

Mam pytanie z gatunku "niewierno-tomaszowych", dotyczące wkładek polarkowych. Otóż Tusia po domu w tetrze i otulaczu, w sumie super się nam to sprawdza, ale problem pojawił się przy jedzeniu. Gdy sadzam małą w krzesełku do karmienia, to różnie nam schodzi - czasem zje w kwadrans, a czasem nawet 45 minut. No i jak tyle siedzi w jednej pieluszce tetrowej bez "dodatków", to zaczyna się wiercić, bo mokro i niewygodnie i jedzenie się przedłuża, bo jak tu jeść w takich mało komfortowych warunkach.

Wymyśliłam, że będę dokładać polarek do pieluszek na czas posiłków, bo zlości się ostatnio, jak ją wyjmuje i wkładam co 10 minut z krzesełka, żeby ją wysadzić, a sika często. Ale czy przy takim dłuższym siedzeniu polarek rzeczywiście się sprawdza? Przecież pupa naciska na mokrą pieluszkę, czy polarek nie nasiąknie? Jak to wygląda w przypadku duższej jazdy samochodem? Ile polarek wytrzymuje?

I ostatnie pytanie - czy mogę pociąć zwykły polar na wkładki (mam jakiś swój stary polar kupiony za grosze na ciuchach i planowałam go ciachnąć), czy to musi być jakiś bardziej wysmakowany - mikropolar itepede...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

sprobuj zrobic taki test
    połóż tetrę z polarkiem wylej trochę wody, poczekaj az wsiąknie, naciśnij własną dłonią i zobacz czy jest mokre po tym eksperymencie
    Będziesz wiedziała jak się czuje pupa Twojej córki

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

No ale w kieszonkach z polarkiem też dziecko siedzi ... u nas nie przecieka nawet przy długim siedzeniu i mocnym zasikaniu. Prędzej pójdzie przez PUL, przynajmniej u nas

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Polar nie musi być żaden specjalny, najlepiej jednak żeby był cienki. Ja też pocięłam swoją bluzę na wkładki.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

aaa no i dodam że mam formowanki wlasnej roboty z polarem z IKEA i moja wrażliwa pupcia córki bardzo go sobie chwali
    zawsze jest pod nim sucha i blada
    zero zaczerwienień

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Polar może być jakikolwiek - ja akurat wolę te grubsze
    Z tym nieprzemiękaniem przez dłuższy czas, to jest też tak, że zależy co masz pod spodem - tetra baardzo chłonna nie jest, więc może się zdarzyć, jak piszesz, że polarek może przepuścić. Dlatego jednak na dłuższe wyjścia i spanie lepsze są kieszonki, o ile wkładasz do nich mikrofibrę lub bambus - bo są bardziej chłonne, lepiej trzymają - z tetry kapie
    Któregoś ranka po nocy, jak zdejmowałam pieluchę, wydawało mi się, że mała w nocy nie sikała, bo polar zupełnie suchy. Dopiero, jak włożyłam rękę do środka kieszonki, to się okazało, że wkładka mikrofibrowa przemoczona

Chustonoszka Awatar Angie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aladw Zobacz posta
    aaa no i dodam że mam formowanki wlasnej roboty z polarem z IKEA i moja wrażliwa pupcia córki bardzo go sobie chwali
    zawsze jest pod nim sucha i blada
    zero zaczerwienień
    A co to za polarek z Ikei?

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

zwykły niebieski koc za 6 zł, ja go tnę i tyle

Uprawnienia umieszczania postów