Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 38 z 38

Wątek: recznik z ikea

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

my też my też my też je mamy. Oj cudo jakich mało czasem jak zapomnę to i pół dnia młoda łazi i nic nie przecieka

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

ja tez ich mam kilka u mnie się sprawdzają wole je niż inne "oryginalne wkladki"

20.12.13 [*]

Moja Artystyczna Galeria
    https://www.facebook.com/pages/Biżut...9101489148430/

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

dziewczyny, kojarzę oba typy ręczników. ten wiekszy jest całkiem spory po złożeniu - zakładacie go bez pocięcia na mniejsze? nie za dużo wtedy miedzy nogami?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Mam 10 ręczniczków z Ikei, ale są szare i szorstkie. Jak je zmiękczyć?

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    Mam 10 ręczniczków z Ikei, ale są szare i szorstkie. Jak je zmiękczyć?
    Polecam dodać sodę do prania

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emelbe Zobacz posta
    Polecam dodać sodę do prania
    Myślałam że kwasek zmiękcza

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

zmiękcza gotowanie w kwasku cytrynowym.
    u mnie niestety taki zabieg wystarcza na jakieś 2 kolejne prania i z powrotem nieprzyjemnie szorstkie.

a soda niekoniecznie do zmiękczenia - prędzej do wybielania.
    ale warunek - nie stosować w jednym praniu i sody i kwasku!

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

Ja myślę, że to wszystko zależy od tego, jaką mamy wodę. Moje pieluszki po praniu z dodatkiem sody pachniały świeżością, no i były bardziej miękkie niż do tej pory.

Chustonoszka

Domyślnie

Dziewczyny a one mają jakieś specjalne właściwości, bo ja je już miałąm w ręce ale stwierdziłam że w domu tyle starych ręczników...to po co kupować??
    córa 2009
    syn 2011

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerstin200 Zobacz posta
    dziewczyny, kojarzę oba typy ręczników. ten wiekszy jest całkiem spory po złożeniu - zakładacie go bez pocięcia na mniejsze? nie za dużo wtedy miedzy nogami?
    ja nie tnę. po złożeniu są takiej wielkości jak wkład z mikrofibry flipa. na 2 latkę pasuje idealnie, te małe są trochę za krótkie do otulacza

a znacie te ręczniki? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90131515
    zauważyłam w wątku o stosikach pieluszkowych, że jedna dziewczyna je miała. używałyście? jak się sprawdzają? jaką grubość mają?
    Z 2008, M 2010, M 2018

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gata_bonita Zobacz posta
    ja nie tnę. po złożeniu są takiej wielkości jak wkład z mikrofibry flipa. na 2 latkę pasuje idealnie, te małe są trochę za krótkie do otulacza

a znacie te ręczniki? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90131515
    zauważyłam w wątku o stosikach pieluszkowych, że jedna dziewczyna je miała. używałyście? jak się sprawdzają? jaką grubość mają?
    Jeszcze ich nie wypróbowałam. Czy się sprawdzają (czy też nie powiem w czerwcu. Są cienkie jak bawełniana ściereczka. Po zakupie dość sztywne, ale po wielu praniach (widziałam u siostry) przyjemnie mięciutkie i wzorki się nie spierają. Są kwadratowe i mniejsze niż np muśliny Imse i mniej mięsiste. Myślę, że z racji rozmiaru powinny być ok dla noworodka.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goge Zobacz posta
    Dziewczyny a one mają jakieś specjalne właściwości, bo ja je już miałąm w ręce ale stwierdziłam że w domu tyle starych ręczników...to po co kupować??
    Specjalnych właściwości to raczej nie mają. Do tej pory używałam do mycia podłóg, i po praniu są bardzo szorstkie, no ale jakby wkładać do środka kieszonki to przecie nie ma znaczenia a no i zawsze można na wierzch położyć wkładkę polarkową. Mam też te ręczniki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00102876 i po wielu praniach są nadal przyjemnie w dotyku. Są bardziej gęste i miękkie i przyjemniejsze w kontakcie ze skórą. Droższe od Neckten, ale większe, więc można pociąć

I jakbym miała stare ręczniki, to też bym nie kupowała .
    Ale ja dopiero w czerwcu będę testować, więc jeszcze mało wiem
    Ostatnio edytowane przez ania mania ; 19-05-2010 o 16:55 Powód: tak sobie jeszcze pomyślałam i dopisałam :)
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Ja od tygodnia testuje Nacten i nie stwierdzam aby byly szorstkie, wręcz przeciwnie, są dużo miększe od moich zwykłych ręczników do ciała i tetry. U nas sprawdzają się genialnie i do kieszonki (choć żadko) i do otulacza na okrągło. Tetra poszła w odstawkę - chyba że zabraknie ręczników.
    Teraz czekam na Krame (to te mniejsze), ale ze nie mam koło siebie Ikei, to zamówiłam na allegro i tam niestety trzeba przepłacić. No ale i tak wychodzi nadal dużo taniej niż kupno profesjonalnych pieluszek.

Chustonoszka

Domyślnie

dzięki ania mania
    córa 2009
    syn 2011

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    Czy się sprawdzają (czy też nie powiem w czerwcu.
    czekam na recenzje
    Z 2008, M 2010, M 2018

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja też używm tych większych. kompletnie mi nie przeszkadzało, że sa po praniu szorstkie, baaa, nawet że sa poplamione, bo niestety z nich atrakcje nie schodza tak jak z tetry. natomiast do ich zmiękczenia polecam suszarkę bębnową. od wczoraj jestem posiadaczką i niegdy ręczniczki i wkładki bambusowe nie były tak miękkie i puchate

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agakakaka Zobacz posta
    ja też używm tych większych. kompletnie mi nie przeszkadzało, że sa po praniu szorstkie, baaa, nawet że sa poplamione, bo niestety z nich atrakcje nie schodza tak jak z tetry. natomiast do ich zmiękczenia polecam suszarkę bębnową. od wczoraj jestem posiadaczką i niegdy ręczniczki i wkładki bambusowe nie były tak miękkie i puchate
    Tak.. suszarka bębnowa jest the best. Ja mam strasznie twardą wodę i pewnie bym miała straszny problem. Niestety suszarka zajmuje sporo miejsca i żre prądu...
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja znalazłam na moją suszarkę miejsce w szafie dało się nawet w mega ciasnym mieszkaniu przy sześcioosobowej rodzinie. a prąd, fakt, mamy klase B, ale wyboru nie mieliśmy za bardzo, czwórka dzieci tak brudzi, zę nie miałam już gdzie wieszać tych szmat wszytskich

Uprawnienia umieszczania postów