Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Gdzie w Warszawie najfajniejszy sklep z chustami?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar katsos
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Czy w ciągu tych 2,5 roku pojawiły się w stolicy jakieś nowe (oprócz powyżej wymienionych) sklepy, w których mogłabym na żywo zobaczyć/podotykać chusty?

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Jest jeszcze Pieluszkarnia na Nowym Świecie ale ona jest b. mała taki sklepik pod schodami. No i Julita z zamotanych poniedziałków w Kalimbie ma chyba gdzieś na Wierzbnie sklep stacjonarny.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

pieluszkarnie są już 4.

jest sklep w Tamice - a w nim pani, która nie wie nic a nic

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Vega się przeniosła na świętokrzyską, ale tam to dopiero pani nie wie nic a nic (przynajmniej ta, która mnie kilka razy obsługiwała - nie odróżniała wełny od bawełny, ciężko się było dogadać). Przestałam chodzić jak przymierzała Państwu noworodka do ergo Tuli.
    Za to wybór duży.
    Jest ekomaluch.
    Edit - widzę, że to właśnie w tamice. Ale mają showroom na gdańskiej i tam zawsze ktoś kompetentny mnie obsługiwał.
    No i pieluszkarnie, w tej na madalińskiego zawsze trafiałam na takiego bardzo fajnego pana, który Wszystko Wiedział i był bardzo uzdolniony marketingowo
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie chcę generalizować ale:
    - Vega - byłam tam nieco ponad rok temu (garaże przy Świętokrzyskiej) i wyszłam w przeświadczeniu, że chusty Nati to chłam, najlepsza na świecie Babylonia a wszystko inne to wariacje Babylonia Mje wszystkie koleżanki nie znające się na chustach (i przyznam się że wtedy i ja) zakupiłyśmy dzieciom 4-miesięcznym Babylonie
    - Pieluszkarnia - nie wiem jak stacjonarnie ale online nie narzekam na obsługę.
    - Ekomaluch - duży wybór, ceny jedne z wyższych ale przynajmniej czegoś się można o oferowanych produktach dowiedzieć. Może nie aż tyle ile bym chciała ale wiedzą Panie o nich sporo. Tylko że ja zawsze kupowałam online.
    - sklepik w Tamice - tam chyba tylko jest Lenny Lamb. Nie bardzo jest z czego wybierać jeśli mówimy o tym samym miejscu
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a co jest złego w Babylonii?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Niby nic ale chust jest mnóstwo a tam TYLKO te nam polecano. Na 4 moich znajomych 4 kupione chusty to Babylonie dla maluszków ledwie trzymających głowę. Uważam, że to pewne nadużycie i brak indywidualnego podejścia do klienta. Na tamtym etapie tj. zakupu pierwszej chusty uważam, że dla maluszka lepsze byłoby Leo i na pewno nie byłoby tak sztywne jak moja Prunella. No ale ja zaczęłam od Anki i Prunelli więc też od sztywniejszych chust. Ale obie pokokachałam za kolorystykę.
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Uprawnienia umieszczania postów