Pokaż wyniki od 1 do 20 z 68

Wątek: Pieluchy wielorazowe dla dorosłych (?)

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Pieluchy wielorazowe dla dorosłych (?)

Hej. Wiem,że ten temat może wydawać się dość kontrowersyjny ale w jednym ze sklepów z pieluszkami widziałam możliwość zamówienia takich właśnie pieluch. Problem (dzięki Panu Bogu) mnie osobiście na razie nie dotyczy jednak zastanawiam się czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z takimi pieluchami. W sumie skoro dziecko można pieluszkować to dlaczego nie dorosłego. Zwłaszcza,że pieluchy jednorazowe dla dorosłych też tanie nie są, nawet gdy pod uwagę weźmie się ich refundowanie, częściowe. Co Wy na to?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Widzialam takie u chinczykow.Wg mnie dobre rozwiazanie dla osob starszych na noc.Kiedys zastepowalam ciotke przy opiece nad jedna staruszka we Francji,ktora miala zakladane na noc podpasko-pieluchy jednorazowe.Codziennie rano posciel byla do wymiany,bo wszystko przemoczonebylo. Takie wielo to w sumie fajna sprawa by byla wtedy

Chustofanka

Domyślnie

Tylko czy by wytrzymały? Ciężko jest z dwulatkiem a co dopiero dorosłym? Co jako wkład?

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Moj maz sie nad tym zastanawiam kiedys, bo u niego w pracy (dom starcow) po kazdej nocy tona (w przenosni) papmersow jest do wywalenia. I mowi, ze z jednej strony fajne rozwiazanie, bo sie uniknie tej tony smieci, ale z drugiej kazda taka pieluche trzebaby chyba po pierwsze: oznaczyc do kogo nalezy, po drugie chyba wygotowywac, bo tam sa same bardzo chore osoby...
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Chustofanka

Domyślnie

Można by wszyć metki z nazwiskiem chorego. Ja myślałam raczej o chorych leżących w domu.

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja też kiedyś się nad tym zastanawiałam i stwierdziłam że po swoim dziecku kupę z pieluszki spieram bez problemu(ona jeszcze cycowa więc te kupki rzadkie) ale jak by mi przyszło po kimś innym (np. mojej babci) się w tym babrać to chyba bym zwymiotowała. Wiecie chociaż jestem pielęgniarką i niby powinnam się zahartować jeżeli chodzi o zmiany pieluch u dorosłych to jednak czasami było to ponad moje siły (zwłaszcza jak byłam w ciąży i męczyły mnie mdłości) jak jeszcze człowiek się ubabrał po łokcie(więc nie wyobraźam sobie stosowania wielorazowych pieluch u dorosłych a już na pewno nie w szpitalach czy ZOLach.
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Podpisze sie pod reniason. Zmieniania pieluch doroslej osobie nie zycze nikomu, a spierania takiej pieluchy sobie nawet nie jestem w stanie wyobrazic.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reniason Zobacz posta
    Ja też kiedyś się nad tym zastanawiałam i stwierdziłam że po swoim dziecku kupę z pieluszki spieram bez problemu(ona jeszcze cycowa więc te kupki rzadkie) ale jak by mi przyszło po kimś innym (np. mojej babci) się w tym babrać to chyba bym zwymiotowała. Wiecie chociaż jestem pielęgniarką i niby powinnam się zahartować jeżeli chodzi o zmiany pieluch u dorosłych to jednak czasami było to ponad moje siły (zwłaszcza jak byłam w ciąży i męczyły mnie mdłości) jak jeszcze człowiek się ubabrał po łokcie(więc nie wyobraźam sobie stosowania wielorazowych pieluch u dorosłych a już na pewno nie w szpitalach czy ZOLach.
    przepraszam ale to samo sobie pomyslalam na temat stosowania wielo- u ludzi starszych
    lepiej zostawmy wielo dla dzieciaczkow - moje zdanie

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

uważam ze pomysł dobry - zwłaszcza ze z doświadczenia wiem (siostra ma praktyki w szpitalu i opowiada) ze u starszych ludzi odparzenia sa o wiele częstrze niz u dzieci.
    może dlatego ze i pieluchy gorszej jakości, może więcej tej chemii...
    tylko czy by sie sprawdziły (chłonność) no i zwykle dorośli smarowani specyfikami na odleżyny...
    ale jakbym miała (twu twu) taki problem z kimś z rodziny - to chyba zaryzykowałabym...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    uważam ze pomysł dobry - zwłaszcza ze z doświadczenia wiem (siostra ma praktyki w szpitalu i opowiada) ze u starszych ludzi odparzenia sa o wiele częstrze niz u dzieci.
    może dlatego ze i pieluchy gorszej jakości, może więcej tej chemii...
    tylko czy by sie sprawdziły (chłonność) no i zwykle dorośli smarowani specyfikami na odleżyny...
    ale jakbym miała (twu twu) taki problem z kimś z rodziny - to chyba zaryzykowałabym...
    Jeżeli chodzi o te odparzenia u ludzi starszych zwłaszcza w szpitalach to są częstsze dlatego że nie ma odpowiedniej pielęgnacji, bo jak są 2 pielęgniarki na 40 chorych to niestety ale te pampersy są zmieniane ok 3 razy na dzień nie mówiąc już o tym że taka osoba czasami pół dnia leży w pampersie z kupką. Natomiast w domu podejrzewam że odparzenia zdarzają się rzadziej oczywiście jak rodzina nie skąpi na pampersy i zmienia je dosyć częto.
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Uprawnienia umieszczania postów