Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Buczy w chuście

Mieszany widok

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Nam pomogła zmiana wiązania z kieszonki na 2X, ale ryk przy wiązaniu jest straszny, trudno opanować chęć natychmiastowego uwolnienia dziecka z tego koszmaru Jak Wy to znosicie dziewczyny i kiedy to wreszcie minie?
    Po włożeniu rekordowe spanie to było 3 godziny, myślałam, ze mi ramiona odpadną

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

moja buczała (przy dociąganiu, potem było OK.) przez 5 tygodni, teraz jak widzi chustę to się cieszy
    Życzę wytrwałości, najważniejsze że jak już jest dociagnięta/dociagnięty to jest zadwolona/zadowolony

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

i jak Wam idzie ?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Dalej buczy, tylko problem leży w innym miejscu - najwyraźniej kojarzę się jej wyłącznie z jadłodajnią, bo, zamotana, zaczyna szukać piersi, narzeka i jęczy, że nie ma, i gdzie pierś, gdzie moje mleko, gdzie mój smoczek - i w ryk. Próbuję cierpliwie, ale te krokodyle łzy Buczysławy są ponad moją wytrzymałość.
    Dlaczego, dlaczego ewolucja zabrała nam sierść?!

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kofeina Zobacz posta
    Dalej buczy, tylko problem leży w innym miejscu - najwyraźniej kojarzę się jej wyłącznie z jadłodajnią, bo, zamotana, zaczyna szukać piersi, narzeka i jęczy, że nie ma, i gdzie pierś, gdzie moje mleko, gdzie mój smoczek - i w ryk. Próbuję cierpliwie, ale te krokodyle łzy Buczysławy są ponad moją wytrzymałość.
    Dlaczego, dlaczego ewolucja zabrała nam sierść?!
    a nie pomaga zabranie na spacer?

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

Moje młode też buczało na początku. Nosiłam ją po 15 min, dłużej się nie dało. ale z czasem po miesiącu takich 15-minutówek przywyczaiła się i teraz jest taką fanką chusty, że sama układa rączki jak nalezy i grzecznie siedzi na plecach gdy motamy plecaczek. Myślę, że do wszystkiego tak i do chustowania trzeba dziecko przyzwycziać.
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Toteż ja próbuję przyzwyczaić
    Na razie Ulka leży koło mnie, gada i brudzi pieluchę - nakarmię, przewinę i spróbujemy po raz kolejny.
    Uparta ta moja córka, ale ja też jestem uparta

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

smoczek nie pomaga? może jak się nauczy, że może w chuście co najwyżej possać, a się nie naje, to potem po zabraniu smoka, jak już będzie spokojna łatwiej pójdzie? mój bez smoczka albo ryczy, albo ssie chustę, albo swoją rączkę... nie poddawaj się - pamiętaj że zawsze pozostaje awaryjnie nosidełko ;>
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

a ssanie chusty to akurat jest odruch kazdego prawie dziecka tym bym sie nie przejmowala

Aga, mama Alii

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Jesteśmy po debiucie spacerowym.
    Postanowiłam ogłuchnąć na ryki protestu (z założeniem, że jeśli będą się przedłużały, wrócimy do domu, w końcu ma nam być przyjemnie). Wyszłyśmy - Ulka piszczy, ale tylko wtedy, gdy stoję. Potem znów staję i cisza, dziecko nie piszczy - dziecko śpi, jak anioł, kamień czy własny ojciec. Buczysława przespała całą moją wędrówkę po osiedlu i obudziła się dopiero po odłożeniu do łóżeczka.
    Po tym spacerze widzę, jak arcyważne jest prawidłowe zawiązanie i dociągnięcie chusty. Niedociągana w trakcie spaceru, zaczęła opadać i od razu odbiło się to na moich plecach i ramionach.
    Reakcje - arcypozytywne, co mnie bardzo ucieszyło.
    Najlepszy jednak był mój mąż, który podsumował to moje wyjście: 'Ale potem pójdziesz z nią NA SPACER?'
    Bo teraz to ja nie byłam na spacerze, tylko nie wiem, gdzie.

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

... a ja takie dziwne przysiady i kiwania odstawiam, mąż mówi, że trenuje na sucho przed nartami, hehe, albo po schodach przebieżka i mała się uspokaja. Moim zdaniem najważniejsze to próbować często, kilka razy w ciągu dnia, a maluszek się przyzwyczai... czego życzę.

Uprawnienia umieszczania postów