Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Co na początek?

Domyślnie Co na początek?

Cześc Wszytkim mamom

Mam ogromną pokusę aby stac się jedną z Was. Od kilku tygodni wertuję internet w poszukiwaniu czegoś dla mnie, ale niestety jest tego zbyt dużo, żebym mogła podjąc decyzję. Proszę, doradzcie, jaka chusta byla by dla mnie najlepsza. Mój Jasiek ma 2,5 miesiąca a wiec moglabym nosic go jeszcze baaaardzo dlugo, czego nie moge sie doczeka, ale...
    Co wybrac? W perspektywie mamy za momencik upaly w lato, ale chcialabym nosic caly rok. Jaki rozmiar? Mam 161cm i rozmiar jakies 38 po ciazy. Mój mąż -192cm i rozmiar xxl (115kg zywej wagi) ale podejrzewam, ze on by nosil okazyjnie (chyba, ze mu sie to spodoba to sobie kupi swoją Najbardziej mysle o chuscie wiazanej, bo kółkowa wydaje mi się bardziej ograniczona w mozliwosciach noszenia (poprawcie mnie jesli sie myle). Chusty uzywalabym na spacery (moj 3kolowy wozek jest tragiczny) ale mysle, ze i w domku tez (w koncu mialabym wieksze mozliwosci w pracach domowych jakich kolwiek). Dodam, że wręcz nie mogę oderwac wzroku od Waszych zdjęc. W chustach pociąga mnie fakt bliskości z Maluszkiem, wygoda noszenia no i kolorystyka. Z racji, ze mam synka chcialabym cos w kolorach niebieskich, chociaz pomarancze i żółcie są bajeczne. Pisząc tego posta wpadłam na pomysł, że może pierwszą chustę kupiłabym na lato używaną. Proszę poradźcie co robic? Co, Waszym zdaniem powinnam zrobic?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Do twoich rozmiarow 4.1 m chusta wazana powinna wystarczyc.

A uzywana jak najbardziej! Wiekszosc z nas na uzywane poluje, bo sa juz zmiekczone. (ja juz wogole nówek nie kupuje )

Twoja dzidzia malutka, wiec bierz na poczatek co ci sie podoba, a pozniej i tak nie oprzesz sie pokusie zmian chust i wypróbowywaniu tego co Ci sie podoba

Chustofanka
    Miejscowość
    bytom

Domyślnie

dla Ciebie 4,6m a dla męża 5,2m (żeby zawiązał wszystko) ale piszesz że będzie nosił sporadycznie. Co do kolorów: jeśli niebieskie to nati ma kilka do wyboru, didymos Jan, hoppediz Dublin. Napewno są inne ale te mi pierwsze przyszły na myśl. Poczytaj "recenzje chust" i wybieraj
    Aha, to moja opinia, wcale nie jestem super znawcą
    Agnieszka 24.08.2003
    Aleksandra 07.07.2007

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

dla Ciebie rozm 4,2 a dla małża 5,2
    doradztwa chsutowego się nie podejmuję, bo ja ostatnio jestem indiofilką
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dal ciebie zdecydowanie rozmiar 4,2m wystarczy, raczej nie kupowałabym 1 chusty dla ciebie i męża, bo musiałabyś się kilka razy obwiązywać, a to niezbyt wygodne. Musisz wiedzieć, że oczywiście niektóre chusty są cieńsze od innych, a co za ty idzie lepsze na lato, ale i tak najbardziej grzeje dziecko, więc nie unikniesz spocenia się przy mocno słonecznej pogodzie.
    Jakbyś podała jakiś przedział cenowy, to łatwiej byłoby doradzić.

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Domyślnie

Myślę, że tak 250pln mogę zapłacić (wraz z przesyłką).

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W tym zakresie cenowym, to ja na Twoim miejscu kupiłabym:

Chusty nowe:
    - Storchenwiege Leo (Turkus jest fajny dla chłopca) 4,1m kosztuje 250zł z przesyłką
    - Nati (Niagara albo Laguna) 4,6m z przesyłką 205zł zdaje się (z tym, że trochę za długa wg mnie będzie, ale zawsze mąż też będzie mógł spróbować)
    - Girasol - ja mam tęczowego i fioletowego, a tez mam chłopca, ale w niebieskich tez coś znajdziesz np. nr 05 albo 24. Cena to ok. 210 za 4,2m i 220 za 4,6m.

Chusty używane:
    - Didymos Indio - są wersje z niebieskim i różne limitowane wersje
    - Didymos żakard - Paul albo Jonas, ew. niebieskie misie albo liście
    - Bebina Znaki Zodiaku - wprawdzie granatowa, ale bardzo fajna, do tego oryginalna i świetnie pasuje do dżinsów.

To tyle z mojej strony, co do żółci i pomarańczy, to może ktoś inny coś poleci, bo ja za tymi kolorami nie przepadam, więc nie jestem obiektywna

Aha, nie sugeruj się kolejnością, myślę, że każda z tych chust się nada

Chustomanka

Domyślnie

Ja na początki chustowania polecam Storchenwiege, szczególnie Leo jest bardzo sympatyczny w motaniu i dotykowo (bo nowe paski mogą być zbyt sztywne), albo tańsza Nati.

Niiebieskości Nati ma przepiękne a Leo turkus to sama stwierdziłam ostatnio że bardzo niedoceniony jest, bo w realu wygląda naprawdę pięknie.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chusteryczka Awatar buns
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Domyślnie

Ja też polecam storchenwiege leo
    Ania, mama Agusi (19.02.2007) aka dr buns

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buns
    Ja też polecam storchenwiege leo
    jak nowa bedziesz kupowac to ja tez leo polecam, bo wszystkie chusty w paski np trzeba łamac.

Co do bebiny znaki zodiaku, to mialam jedna w rekach i była mieciutka jak leo niemalze, ale ona była Vegi (prywatna a nie sklepowa) i nie wiem ile razy była wczesniej prana (ale cos mi sie o uszy obiło, ze one tez miekkie "od urodzenia" )

Domyślnie

Po dzisiejszym dniu zastanawiam się czy na pierwszą chustę nie kupić elastycznej. Czytałam, że "wybacza błędy" i jest łatwiejsza do opanowania no i szybciej się ją mota. Mój Maluszek dał mi dziś w kość, nie chciał spać, marudził, na rączkach się uspokaja. Ma dopiero 2,5 miesiąca i uwielbia pozycję brzuszkiem w brzuszek pionowo, inaczej nie idzie go nosić... Sama nie wiem co robić

Oczywiście dziękuję za Wasze rady, muszę na spokojnie usiąść i pomyśleć.

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Widocznie ma kolki, a pozycja "brzuch do brzcha" zmusza jego jelita do pracy, bo jego brzuszek jest pobudzany twoimi miesniami.

Elastyczna, owszem, wybacza bledy, ale jest dla w miare lekkich dzieci i musisz wiedziec, ze w elastycznej bardziej sie spocicie niz w tkanej, bo jest w niej bardziej gorąco. Mozesz spróbowac z elastyczna, ale jak wam sie spodoba (a daje glowe ze tak ) to i tak tkana kupisz

Ja dla nastepnego dziecka elastyka bede miala na poczatek, mysle, ze na jakies 2 miesiace, bo jak bedzie drugie tak szybko jak pierwsze roslo, to dluzej klocka w elastyku nie ponosze

Chustonoszka
    Miejscowość
    KoziegÂłowy

Domyślnie

Elastyczna będzie dobra na początek, ale fakt że będzie Wam w niej gorąco, bo jednak trzy warstwy materiału robią swoje.
    Ja dołączam się do poprzedniczek i również polecam storcha leo, na lato idealna, i dla takie maluszka, bo super mięciutka.
    Agnieszka mama Patryczka

Domyślnie

Zadałam pytanie na forum i kupiłam nie jedną a 2 chusty od Goswiek

1. Didymos Indio Szmaragd
    2. Kółkowa Kangoogoo Dalie

nie skorzystałam z Waszych podpowiedzi (wybaczcie) bo ten mój wyjazd mnie ponaglił, ale mam nadzieję, ku czemu Gosia mnie przekonuje, że wszystko będzie dobrze i niedługo będą poszukiwania kolejnej...

Pozdrawiam
    Agnieszka

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez little_agi

nie skorzystałam z Waszych podpowiedzi (wybaczcie)
    hehe jakos sie nie gniewamy
    Miłego noszenia.
    Mialam szmaragda i był idealny w noszeniu, tylko kolorek mi nie spasował

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez little_agi
    nie skorzystałam z Waszych podpowiedzi (...)
    A ja tam widzę, że jednak skorzystałaś
    W Indio na pewno będzie się Wam super nosić, ja moje uwielbiam

Uprawnienia umieszczania postów