Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: co dla rocznego dziecka? nie mam doświadczenia z chustami :(

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie co dla rocznego dziecka? nie mam doświadczenia z chustami :(

Dziewczyny,
    szukała trochę na forum, ale nie znalazłam dla mnie bezpośredniej odpowiedzi
    Mam córeczkę, która waży prawie 11 kg, do tej pory nie korzystałam ani z chust, ani z nosideł. Na początku byłam trochę nastawiona negatywnie do chust, ale to wynikało z mojej niewiedzy, teraz żałuję, ze wcześniej nie zgłębiłam tematu na pewno przy kolejnym dziecku chusta będzie od razu w wypraqwce

ale zmierzam do celu moja córeczka jeszcze nie chodzi, jeżdżę sporo samochodem i szukam chusty bądź nosidła, które mogłabym szybko założyć, nie zawsze chcę brać ze sobą wózek. Chciałabym, aby służyło mi nie tylko do momentu, aż moja córeczka zacznie chodzić Jedna z forumek (Ilonsa, jeszcze raz bardzo dziękuję ) jako niedoświadczonej mamie poradziła mi mei taia, ogólnie przypadł mi do gustu, ale chciałam jeszcze zorientować się czy są jakieś alternatywy (może kołowa)?
    Nie chciałabym wyrzucić pieniądzy w błoto kupując jakis niewypał

z góry dziękuję za pomoc
    Karolina

Chusteryczka

Domyślnie

wydaje mi się, że fajny też dla Was będzie pouch, ja też zaczęłam póżno przy pierwszym maluchu ( jakieś 9 miesięcy miał) i nam się pouch sprawdził suuperowo, jest mały, wygodny, nie zniechęci Cię do chust, a sobie sprawdzisz jakie to wygodne No i starszaki się nie buntują mimo nieprzyzwyczajenia do noszenia, bo zakłada się szybko, nie trzeba nic wiązać wrzucasz malucha tylko i gotowe po za tym starsze dzieci lubią pozycję na biodrze
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

też myślę, że pouch to fajne rozwiązanie na szybko

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Zastanowiłabym się nad MT a nie chustą. Roczniak i 11kg to najlepiej nosić w chuście na plecach. Nie wiem czy byś się zniechęciła nieudanymi próbami plecaczkowymi
    Mojego prawie dwulatka, niespełna 11kg noszę w chuście na plecach. Ale jak szybko i na chwilę muszę wyjść lub mam coś pilnego do zrobienia np. w kuchni to MT jest świetnym rozwiązaniem.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

MT, onbuhimo (dla mnie rewelacja) a na takie chwile jak mówisz to kółkowa albo dobzre dobrany pouch

jak masz trochę kasy na zbyciu to nosidło typu manduca - szybko się montuje, ale swoje kosztuje...

zajrzyj na chustostragan, może coś znajdziesz dla siebie...

a może na początek coś pożycz i zobaczysz, czy się sprawdzi?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny,
    bardzo Wam wszytskim dziękuję za pomoc, obejrzałam sobie szybko co znaczy pouch i jak dobrze zobaczyłam to taka "chusta na okrągło" zszyta, czy tak? Coś takiego pożyczyła mi koleżanka, ale ona jest sporo drobniejsza ode mnie i niestety nie mogę założyc sobie na ramię, ale rozwiazanie bardzo mi się podoba.
    a powiedzcie mi proszę jakie są zalety bądź wady względem siebie mai taia, poucha i kołowej? wiem, ze to zupełnie różne rzeczy, ale może z jakiegoś powodu coś jest wygodniejsze, lepsze bądź na dłużej starcza?

czy mei taia trudno się wiąże?

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

kolkowa .
    szybka w zakladaniu i na krotkie wyjscia.
    Mozna dosciagnac i dopasowac nawet do niesiedzacego dziecka.
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów