moje 6 m-czne dziecko uwielbia być noszone na rękach przodem do otoczenia, czy jest jakieś bezpieczne wiązanie w takiej pozycji w tkanej chuście?
Samodzielne siadanie nie jest potrzebne do zarzucenia dziecka na plecy czy na biodro. Grunt to porządnie podociągać i nie wyciągać dzieciowych rączek spod chusty
Wojtek (3,5 mies) nie siedzi, ładnie trzyma główkę, a ja z racji biustu sporego mam dość gniecenia jego i siebie w kieszonce - czy jest coś na plecach dla nas?
Na stronie Babylonii sa instrukcje do roznych chust, tu np. do tkanej: http://www.babylonia.be/product.php?..._id=35&lang=FR
Wystarczy kliknac na obrazek i wybrac jezyk (francuski albo angielski) i jest instrukcja ze zdjeciami.
tak jest w przypadku kazdej chusty zreszta, a np. instrukcja do chusty elastycznej jest jeszcze w kliku jezykach.
Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow
ja widzialam na youtube jak mama nosila swoje dzieciatko przodem nie wiem jak sie nazywa to wiazanie chyba uniwersalne na stronie chustowiazanie jest temat pas wewnetrzny i zewnetrzny nic mi nie wychodzi tam jest taka sronka wklejony link jest do takiego wiazania on sie tam nazywa uniwersalny to jest chusta polekon ja sprobowalam nosic tak moja dzidzie i jej sie podobalo
Witam
Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc ? Poszukuje dobrego filmiku pokazującego jak dobrze zamotać dziecko w kołyskę![]()
No i właśnie, tak jak ktoś tu już pisał o swoim Wojtusiu, tak i mój Miłosz chciałby tylko przodem do świata. Może i na biodro by się powoli przekonał, ale jeszcze do tego nie cierpi krępowania rączek. Jest na to jakaś rada?
dZIEKI za anglojęzyczne linki!
Ostatnio edytowane przez sami ; 08-10-2013 o 15:22
Macie może jakieś sprawdzone filmiki dla 2X?
Bo ten linkowany z 1 strony się imho nie nadaje.
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl