ja tez trzymam , wmawiam sobie ze dla kolejnego chusciocha ale jakos nie mam serca sprzedac ... ani pierwszego elastyka , ani pierwszej tkanej ... echhh
jakos tak ciezko na duszy i serduchu ...
rozumiem...
przytulam ...
ja sprzedałam mojego pierwszego Girasola po pół roku noszenia, dla indio. Oczywiście z cięzkim sercem puszczałam go dalej. I generalnie za każdym razem prawie jak chustę sprzedaję to jest mi ciężko się z nią rozstać.
no ale rzeczywiście pierwsza milość, pierwszy pocałunek, pierwsza chusta...to zawsze się pamięta![]()
Ja pierwszą chustę miałam elastyczną, więc nie miałam takiego problemu jak wy by się z nią rozstać. Bez większych senstymentów poszła do znajomej i czeka na swojego nowego chuścioszka, który póki co w brzuszku jeszcze urzędujePowiem nawet, że koleżanka zrobiła mi przysługę, że ją wzięła, bo tak to by leżała i się kurzyła
Ale z pierwszą tkaną (nati pasiak) chyba się nie rozstanę tak prędko...
będzie czekać na kolejnego chuściocha, bo teraz nie daje rady mego klocuszka (10kg) dźwigać...
Ostatnio edytowane przez sylabelle ; 24-04-2010 o 19:13 Powód: literówka
Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)
Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle
Ja mojej pierwszej nie lubiłam, bo mi się znudziła, zapragnęłam zmiany, ale jak już ją uprasowałam i wkładałam do pudełka, to poczułam się, jakby dziecko do trumienki wkładałaBo to była moja jedyna, nosiłam w niej młodego od urodzenia, bardzo się zżyliśmy. W dodatku moja mama mnie dobiła, bo powiedziała, niby w imieniu Antka "Ojej, mama moje gniazdko sprzedaje, w którym się wychowałem"
I już 2 lata żałuję, że ją sprzedałam, gdybym wiedziała, gdzie teraz jest, odkupiłabym. Powinnam ją sobie na pamiątkę zostawić, żeby móc czasem pogłaskać, przytulić policzek.... Naprawdę, nie powinno się sprzedawać pierwszych chust. To, że miałam potem kilka innych, nie jest żadną pociechą.