Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Pierwszych chust się nie sprzedaje...

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Unhappy Pierwszych chust się nie sprzedaje...

Smutno mi, oj smutno. Dziś sprzedałam swoją chustę, tę pierwszą wiązaną... I tak mi jakoś smutno bardzo się zrobiło i ciężko. Nie mam za bardzo środków, żeby kolekcjonować chusty (choć baaardzo bym chciała) i pomyślałam, że nadszedł czas na zmiany... Już nawet mam inną chustę upatrzoną, myślę, że też będzie fajna i będzie się w niej dobrze nosiło. I tym razem nie będzie to pasiaczek. Ale mimo wszystko bardzo mi smutno.
    Dziś, kiedy ją prasowałam, a potem pakowałam, też było mi niewesoło. Patrzyłam na nią ostatni raz. Ale cóż, klamka zapadła... Rzeka płynie dalej.
    Niby nie jest fajnie przywiązywać się do rzeczy.
    A jednak...
    Oj nie wiedziałam, że tak trudno mi będzie...
    I tak sobie myślę, że chyba pierwszych chust się nie sprzedaje
    Tylko trochę za późno i dalej jest mi smutno
    I popłakać sobie muszę

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja mam dwie ;] a do pierwszej mam jakos sentyment i pomimo,ze leza dwie to w nia najczęściej sie motam,zobaczymy jesli przyjdzie czas pozbyc sie jej czy poczuje to samo co Ty ?

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Nie wiem, być może... Chyba rożnie to bywa. Zanim ją sprzedałam, to nawet nie przypuszczałam, że aż tak będę za nią tęsknić. Ale cóż stało się. Na razie smutno mi bardzo. Ale przyjdą kolejne dni i jakoś to będzie. Będę ją długo pamiętać. Mam też trochę zdjęć...
    Ale na razie mi smutno.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

znam to, ja do tej pory miałam 3 - po wszystkich miałam doła ale najgorzej po didku od Marty.....ale taki los....kasy na nowości brak a różnych szmat by się chciało spróbować zanim się dzieć zrobi antychustowy ....

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    znam to, ja do tej pory miałam 3 - po wszystkich miałam doła ale najgorzej po didku od Marty.....ale taki los....kasy na nowości brak a różnych szmat by się chciało spróbować zanim się dzieć zrobi antychustowy ....
    A niby mówią, że to tylko kawałek szmaty, tylko JAKI TO KAWAŁEK SZMATY. Szkoda,że nie można mieć więcej tego, czego się bardzo chce.

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Oj, ja nad moim pierszym sprzedawanym Hoppkiem tez chlipalam I do dzis ciezko mi sie z chustami rozstawac ale coz...panta rei
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

mi się wydawało że średnio ją lubie (didka) a jak już dostałam przelew na konto i miałam na pocztę iść to normalnie szok - dopiero dotarło że muszę się z nią rozstać już na dobre.....i wtedy żal na maxa.....ale jakoś już odchorowałam prawie.....

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    mi się wydawało że średnio ją lubie (didka) a jak już dostałam przelew na konto i miałam na pocztę iść to normalnie szok - dopiero dotarło że muszę się z nią rozstać już na dobre.....i wtedy żal na maxa.....ale jakoś już odchorowałam prawie.....
    Otóż to. Rozstać na dobre, buuuuu

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Z tego smutku idę spać. Może sen przyniesie mi ulgę..., buuu

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

ja tez nie wiem, czy sprzedam moja rapalu

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja już próbowałam zprzedac chuste-i to moja 3-nie umie jak zrobiłam jerj fotki do tematu sprzedażowego to mi sie smutaśno zrobiło i wycofałam sie ze sprzedaży teraz chce moja drugą chuste na wymiane i coraz mi ciezej doszłod o tego ze ciuchów sobie nie kupuje tylko chusty
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Domyślnie

ja kilka dni temu sprzedałam moją pierwszą i czułam się dokładnie tak samo, a jak zdjęcia oglądam to smutek wraca. i tak ciągle mam wrażenie, że mi jej brak... do tej pierwszej to chyba największy sentyment zostaje, w końcu z nią zaczynało się całą chustową przygodę... troszkę robi się raźniej jak się pomyśli, że wokół tyle tego "kwiatu", trzeba różnych różności spróbować

a może stanie się tak, że chusta wróci bumerangowym lotem kiedyś tam
    Zoś 2009 i... Ktoś 2014

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mojego hopka tez powinnam sprzedac, bo sie malo nosimy. Ale tez bardzo ciezko mi sie z nim rozstac.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka

Domyślnie

mi sie wydawało, że spoko się rozstanę z moją pierwszą chustą, wyprałam, wyprasowałam a to nati była... i sobie leżała na półce, jak chciałam ja spakować to pogłaskałam, ostatni raz sie zamotałysmy i spakowalam, a co... trudno... powoli zaczęłam inne chusty kupować, więc juz teraz raczej mi nie żal, bo zostawiam te ktore mi najbardziej podpasowały, a resztę sprzedaję...
    K. 2009M. 2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

No właśnie, tu o sentyment chodzi. Bo to ta pierwsza i początek przygody... Mam tylko nadzieję, że moja chuściuchna w dobre rączki trafi i że tej osobie, która ją kupiła, też przyniesie wiele radosci. Może to też będzie jej pierwsza chusta i razem ze swoją dziecinką odkryją tę piękną przygodę, jaką jest bliskość i radość noszenia. Mam taką nadzieję... Mam też wielką nadzieję, że nie stwierdzi ona, że "chusty są przereklamowane" i nie "piźnie" ją w kąt po nieudanych próbach motania...
    Mam nadzieję, że tu będzie inaczej.

Uprawnienia umieszczania postów