Nieprawda jest ,ze bambus ma wasciwosci antybakteryjne!!!!!!!!
Nieprawda jest ,ze bambus ma wasciwosci antybakteryjne!!!!!!!!
Potwierdzam. Dziś nie obudziłam się na zmianę pieluchyNic nie przeciekło. Pszczółki są rewelacyjne!!!
I takie trochę OT pytanie: używacie wkładów typu "sucha pupa"? (oczywiście przy pieluszkach, które nie mają takiej warstwy) Ja chyba się w taki zaopatrzę, ale z drugiej strony mam wrażenie, że mokra pielucha bardziej przeszkadza mnie niż Małej...![]()
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l
ja używam i bardzo je sobie cenię. Nocki wytrzymywały ale z dodatkową wkładką. Teraz córa ząbkująca i potrzebuję dwóch wkładek z mikrofibry+dwie konopne. A wczoraj zrobiłam mały test; formowanka bambusowa od Yetty+wkład konopny i otulacz wełniany i spodziewałam się przy moim sikaczu przemoczonego łóżka a tu niespodzianka![]()
Ja polecam na prawde goraco formowanke muksut z ich bambusowym prefoldem albo sustainablebabyish i na to tylko otulacz welniany.![]()
Ja sie zapytam bom nowa w pieluszkach zupełnie..Pieluchujemy sie wielo od jakis dwóch tygodni. Pieluch mam mało i dlatego na noc ciagle pampersy były.. Został mi jeden, ostatni pampers na jutro i tez jutro moje drugie (duże) zamówienie powinno dojść!
I teraz jak krowie na granicy, powiedzcie prosze co z tego najlepiej na noc wsadzić!
Mam (lub zaraz bede mieć)
formowanki bambusowe little lamb
kieszonki blueberry
real easy AIO
otulacze blueberry, swadllebees(albo jakos tak)
itti bittis (albo jakos tam) snap all in one(?) +dodatkowe wkłady, ale nie mam tych małych dodatkowych boosterów
BG all in one, Flip z dodakowymi wkładami
Mam małe boostery bambusowe i wkładki zapasowe do blueberry..
I tak myslę na noc owieczki z tym zapasowym bambusowym boosterem zapodac? I który otulacz wtedy?
Weźcie nowicjuszce pomózcie bo pampers ostatni sie ostał a nowych nie mam zamiaru kupować!!
aaaa i młode własnie się zabiera za ząbkowanie (na razie mimo 9(!!!)m-cy nie posiada... ale zbliza się szybko i w nocy sika na potege)
Ostatnio edytowane przez kaka-llina ; 17-05-2010 o 00:44
Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)
kaka-llina jak wybrałabym tak samo jak poprzedniczka
a pieluszki kupiłaś nowe?
IB AIO wytrzymało nam całą noc już drugi razPodziwiam te pieluszki, żadnych gumek, wąziutkie a tak skuteczne.
Przypuszczam, że gdyby poranne coś więcej tam wylądowało, to mogłoby byś za dużo już, ale przewijamy się przed jedzeniem i jest ok.
formowanki bambusowe little lamb
kieszonki blueberry
real easy AIO
otulacze blueberry, swadllebees(albo jakos tak)
itti bittis (albo jakos tam) snap all in one(?) +dodatkowe wkłady, ale nie mam tych małych dodatkowych boosterów
BG all in one, Flip z dodakowymi wkładami
Mam małe boostery bambusowe i wkładki zapasowe do blueberry..
I tak myslę na noc owieczki z tym zapasowym bambusowym boosterem zapodac? I który otulacz wtedy?
littlelamb z dodatkową wkładką+swaddlebees (bo tego PULa nic nie pokona,moje ukochane otulacze)
u nas zęby idą i nawet jednorazówka przesikana
ogólnie to mój ostatni zestaw podstawowy na nocki to thirsties AIO z dodatkowymi wkładami lub otulacz PUL swaddlebees
ewentualnie wełniany amsterdam z formowanką z polarem i wkładami (tutaj dowolność).
raz mi dziecię przesika,raz nie,w ogóle robi w nocy co chce z tymi pieluchami![]()
dzięki dziewczyny, czyli tak jak myslałam! No cóz dzisiaj ostatni papmek pójdzie na noc i od jutra zaczynamy!! (mam nadzieje, ze paczka dojdzie z reszta pieluszek) mamru pieluszki sa nowe! ale babmbuski juz na pewno z 8 razy były prane (tzn owieczki bo wkładki tylko 2) zobaczymy.... Zeby maja iść lada chwila, pewnie bedzie kiepsko wtedy.. zobaczymy..
Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)
U mnie w nocy wytrzymuje close parent bambusowy bez zadnych dodatkow, ale noc u nas trwa od 21 do 5. Jeszcze sie nie zdarzylo zeby bylo przesikane, Dobrze sprawuje sie tez kieszonka GADimals z wkladka konopna GAD i dodakowa bambusowa z NB, ale moja mala chyba az tak strasznie duzo nie siusia. Zdarzalo jej sie cokolwiek przesikac tylko z mojej winy jak zle zalozylam.
U mnie na noc sprawdziły się formowanki bambusowe, używamy różnie: tot bots lub mała bambusowa noc. Kusi mnie tez jednorozmiarowa formowanka Baby beehinds, próbował ktoś ??