Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Czy kupować 3,5 latce ergonomika?

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie Czy kupować 3,5 latce ergonomika?

Tak się zastanawiam, bo chyba w góry jedziemy w wakacje. Nie planuję wielkich wypraw, jakieś dolinki bardziej, ale tak czy siak obawiam sie, że moja starsza córa wymięknie na trasie wcześniej czy później...Tylko, że to duża dziewczynka juz jest - 15 kg waży, nosi ubranka w rozmiarze 110 ...i nie wiem, czy i my szybko nie wymiękniemy nosząc taki ciężar

Rok temu mieliśmy nubigo - bardzo fajnie nam sie sprawdziło. Tak się zastanawiam - teraz też szyć jakieś nosidło na zamówienie, czy gotowca kupować? a jeśli tak, to jakiego?

Ona w sumie lubi byc noszona, wczoraj ją nawet na chwilę na plecy wrzuciłam, więc ten ergonomik pewnie do końca lata byłby, sporadycznie, ale jednak w użyciu...

No, sama nie wiem. Co radzicie?
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

Ja mam dla rówieśniczki Twojej córki nosidło O&A wersja Toddler dla starszaków. Trzymam je właśnie na wakacje. Moja Ala troche mniejsza, bo nosi ubranka 98-104 ale nosidło jest duże więc i twoja córcia by się zmieściła.

Edit: o takie mam
    http://olivesandapplesauce.com/catalog.htm?item=364
    Ostatnio edytowane przez kamaal ; 21-04-2010 o 09:50
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja bym kupiła na wakacje,może i będziecie wymiękać (15 kilo prawie waży moja 2,5-latka,znam ten ból), ale będziecie mieli wybór,pół godziny noszenia,żeby młoda odpoczęła i znowu na nóżki.nie mając nosidła robicie częstsze przerwy dostosowane do dziecka.
    a poza tym dużo poruszające się dziecko na świeżym powietrzu może "przypadkowo" chcieć się zdrzemnąć.to w nosidło do zmulenia a potem z pleców na kocyk czy coś.
    macie dzięki temu sporo możliwości.
    jedyne znane mi nosidło dla dziecka na 110 to mei favourite toddler (ale może trochę brakować w nóżkach-niewiele ale jednak),lana mt (bo pasy rozszerzane robią ładny panel pod nóżkami i dziecku wygodnie,ale ramiona niewypełniane więc rodzicowi gorzej).
    raczej szukałabym do szycia prostego nosidła dobrze wypełnianego, na wymiar,żeby za dużo nie kosztowało-potem taki rozmiar trudno odsprzedać jeśli jest drogi.

Domyślnie

My nosimy swoja 3.5 ktora wazy prawie 15 kilo.
    Musisz tylko kupic ergonomika z wyzszym panelem.

Uprawnienia umieszczania postów