Strona 550 z 807 PierwszyPierwszy ... 50450500540542543544545546547548549550551552553554555556557558560600650 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,981 do 11,000 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

wilga jest w bonito (mało,ale jest) a ja widziałam w taniej książce za 8 zł więc jak ktoś ma pod ręką, to warto tam zajrzeć. Te ilustracje są przyjemne no i okienka
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Domyślnie

Podpowiecie mi, co można kupić dziewięciolatkom? (bliźniaczki, więc dwóch, oczywiście nie takich samych potrzebuję). Przeszukiwałam wątek i tylko jedna odpowiedź mi wyskoczyła. Musierowicz to już czytają? Nie wiem niestety za bardzo, czym się panny interesują, rzadko się widujemy...

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julaac Zobacz posta
    Podpowiecie mi, co można kupić dziewięciolatkom? (bliźniaczki, więc dwóch, oczywiście nie takich samych potrzebuję). Przeszukiwałam wątek i tylko jedna odpowiedź mi wyskoczyła. Musierowicz to już czytają? Nie wiem niestety za bardzo, czym się panny interesują, rzadko się widujemy...
    Musierowicz imo za wczesnie - chyba, ze Malomowny i rodzina. Mala ksiezniczka, Tajemniczy ogrod, Dzieci kapitana Granta, Doktor Dolittle, Babcia na jabloni, Cukiernia pod pierozkiem z wisniami; Malutka czarownica; Pan Popper i pingwiny - tak na szybko mi do glowy przyszlo, na pewno cos mi sie przypomni
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

tym razem po prosbie - w watku Mikolajowym jest jeszcze sporo prezentow ksiazkowych do wziecia - moze forumowe czytelniczki moglyby dzieciakom ksiazkowe prezenty zrobic? http://www.chusty.info/forum/showthr...ajowe-V-edycja
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustofanka Awatar sawickarolina
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

My mamy zielony z dotykamy kolory. Jak Tupiszka miał z pół roczku baaaaardzo to lubił. Sama lubię dotykać tej książeczki

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
    Janko - buntownik 27.05.2003 Józefek 12.05.2014 Miśka 14.07.2015 Zośka 28.07.2017

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dziękuję za podpowiedzi w/s koparek. Widzę, że trudno w tym temacie o coś niekiczowatego, więc temat odpuszczam

Na mikołajki będą "Mapy" Mizielińskich

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez julaac Zobacz posta

Ja bym poleciła Patka i Pepe- detektywistyczna.
    Sa trzy częśći , poleciłabym 1 i 3.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

i ja odpuszczam nieprzeczytane, właśnie zgubili moją paczkę mikołajkową dla dzieciaków, nikt nie wie gdzie jest a obsługa tak niesympatyczna, że ehhh zamówiłam z wyprzedzeniem i jutro zaczynam bieganinę po stacjonarnych ;/
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka

Domyślnie

A Nowe listy od Feliksa tez są fajne?
    Tylko nie wiem czy to stacjonarnie gdzieś kupie... bo syn idzie na urodziny do koleżanki lat 5 i tak sobie te listy +bajerancka (tzn e jakieś Anny i Elsy papeterie +długopisy z brokatem na prezent wymyśliłam....
    Czy w ogóle jest dziecinna papeterie ???

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    i ja odpuszczam nieprzeczytane, właśnie zgubili moją paczkę mikołajkową dla dzieciaków, nikt nie wie gdzie jest a obsługa tak niesympatyczna, że ehhh zamówiłam z wyprzedzeniem i jutro zaczynam bieganinę po stacjonarnych ;/
    no, ja też miałam (znowu) przejścia, na szczęście paczka dotarła.. We wtorek widzę, że opóźnienie więc w środę rano zadzwoniłam, zmieniłam formę dostawy z paczkomatu na kuriera (nie lubię gościa z fedexu który u mnie jeździ, więc wybrałam paczkomat a dostawę miałam i tak darmową) i pani zapewniła mnie, że dzisiaj (czyli w środę) paczka wyjdzie, ok. Wczoraj lecę czatować na tego kuriera, bo on z takich co i przypadkowo spotkanej osobie pod blokiem by oddali przesyłkę a tu nie ma go i nie ma, myślę sprawdzę pocztę.. No i mail ze środy popołudniu, że moje zamówienie zostało skompletowane.. WTF? dzwonię więc czym prędzej, bo za pół godziny koniec odbierania telefonów.. Nie odbierają, nie odbierają a ja nakręcam się coraz bardziej, w końcu jakaś biedna, nieudolna kobieta odebrała i w zasadzie nic mi nie powiedziała, ale podejrzewam, że zarobiłam kolejne punkty w ich rankingu klientów pieniaczy Dziś o 12 dzwoni kurier, że jest...... Oczywiście byłam w pracy i nikogo w domu nie było, ale odetchnęłam, że paczka doszła.... Moją co prawda trudno byłoby zgubić, bo waży chyba z 10 kg, no ale.. Następnym razem się 5 razy zastanowię....
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

dziś dzięki poszukiwaniu czegoś na blogu rzezuchamy trafiłam na linka do filmu na podstawie Trzech zbójców - oglądaliśmy z dziećmi trzy razy, a potem dwa inne też na podstawie (chyba nietłumaczonych na polski) Ungerera. Dzieciom się bardzo podobały, mi też
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Pirata Rabarbara moze? albo cos detektywistycznego - Joachima Lisa na przyklad. edit: albo niezmiennie Rozbojnika Hotzenplotza
    Natala, a co (po angielsku) byś poleciła dla nieoczytanego 8latka?

Sent from my D5803 using Tapatalk

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoxieSTB Zobacz posta
    Natala, a co (po angielsku) byś poleciła dla nieoczytanego 8latka?
    ja to co? Hotzenplotza oczywiscie
    Mikolajka albo Horrid Henry - osobiscie nie znosze, ale moj starszy mial faze jakis czas temu, wiec dzieciaki czytaja.

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

A percy Jackson? Czy to jeszcze za wcześnie? Matka mówi ze lubi przygodowe. Hotzenplotza gdzie dostane?

Sent from my D5803 using Tapatalk

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoxieSTB Zobacz posta
    A percy Jackson? Czy to jeszcze za wcześnie? Matka mówi ze lubi przygodowe. Hotzenplotza gdzie dostane?
    Percy'ego nie znam, Hotzenplotza na amazonie, w linku z poprzedniego posta. przygodowy jest, moi uwielbiaja.

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Ktoś niedawno już pytał, ale chyba nie było odpowiedzi. Czy "Niezwykły Święty Mikołaj" jest gdzieś dostępny czy nakład się wyczerpał? Bo ja się chyba ponad rok zastanawiam czy kupić... A teraz nie widzę :-/
    2009 2012

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Ktoś niedawno już pytał, ale chyba nie było odpowiedzi. Czy "Niezwykły Święty Mikołaj" jest gdzieś dostępny czy nakład się wyczerpał? Bo ja się chyba ponad rok zastanawiam czy kupić... A teraz nie widzę :-/

tak na szybko, może tu: http://siedmiorog.pl/niezwykly-swiety-mikolaj-tw.html

http://makutra.com/ksiazki/2423-niez...olaj&results=1
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

a u nas kosmos bez tajemnic przeszedł bez zainteresowania
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    U mnie tez
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

dianek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    o, a u nas jest to jedna z najczęściej wyciąganych z pułki książek
    do tego stopnia, że musieliśmy się wybrać do planetarium i na wystawę o międzynarodowej stacji kosmicznej

Uprawnienia umieszczania postów