Strona 484 z 807 PierwszyPierwszy ... 384434474476477478479480481482483484485486487488489490491492494534584 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,661 do 9,680 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chusteryczka Awatar Nastusienka
    Miejscowość
    Żyrardów

Domyślnie

Na empik.com mają mała zniżkę :/

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
    Anielka 19.04 (*) Staś 13.12 Helenka 12.04

Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Stacjonarnie
    U mnie w Gorzowie i przedwczoraj widziałam w Szczecinie, bo kupiłam też coś Tulletta ale niepamiętam teraz
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Zeboszvzotki tez są -50% a do mnie właśnie doleciały z nieprzeczytane.pl
    ja chyba (?) widziałam w taniej książce jakiejś...

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Stacjonarnie
    U mnie w Gorzowie i przedwczoraj widziałam w Szczecinie, bo kupiłam też coś Tulletta ale niepamiętam teraz
    10razy10
    [*] i

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Znacie? Lubicie Spacer?

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

znam i mam (choć teraz już na wylocie)
    był etap, że młody miał fazę na tę książeczkę. ciekawa rymowanka, może też służyć za wyszukiwankę, choć raczej dla starszych dzieci bo ilustracje mniej ewidentne niż np. w czereśniowej. harmonijkowe wydanie

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

u nas Spacer jakos nie chwycil, sprobuje wyjac znowu - W ma faze na wyszukiwanki, moze zalapie.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Domyślnie

Nie wiem, czy temat się przewijał, nie umiem przeszukać wątku. Chodzi mi o "Proszę mnie przytulić". Wizualnie cudo, treściowo, na tyle na ile widziałam, też. Nie wiem tylko, czy morał książeczki jest taki, że przytulajmy się wszyscy, bo przytulanie jest fajne (czyli do złych panów o niekoniecznie fajnych intencjach również) czy też może w jakiś sposób książeczka ostrzega, że nie należy się przytulać z każdym. Nie chciałabym mojemu dziecku czytać czegoś, co stoi w sprzeczności z koniecznością budowania pewnego dystansu wobec obcych ludzi.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowa_przemądrzała Zobacz posta
    przytulajmy się wszyscy, bo przytulanie jest fajne
    z grubsza - tak. choć i tak i nie. chodzi tu raczej o pozytywne nastawienie do bliźniego i o to, że dobro (=przytulanie) jest lekiem na zło (IMO)

czy też może w jakiś sposób książeczka ostrzega, że nie należy się przytulać z każdym. Nie chciałabym mojemu dziecku czytać czegoś, co stoi w sprzeczności z koniecznością budowania pewnego dystansu wobec obcych ludzi.
    nie ostrzega

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Domyślnie

A myślisz, że w kontekście złych panów o niekoniecznie dobrych intencjach ta książeczka może stanowić jakieś "zagrożenie"? Pewnie przewrażliwiona jestem, ale moje dziecko jest bardzo ufne i pozytywnie nastawione do świata. Wiecznie się do ludzi uśmiecha i zaczepia, również typy spod ciemnej gwiazdy, brrrr. Obawiam się, że po lekturze misiowej książeczki nie chciałoby skończyć na uśmiechach

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

A myślisz, że w kontekście złych panów o niekoniecznie dobrych intencjach ta książeczka może stanowić jakieś "zagrożenie"? Pewnie przewrażliwiona jestem, ale moje dziecko jest bardzo ufne i pozytywnie nastawione do świata. Wiecznie się do ludzi uśmiecha i zaczepia, również typy spod ciemnej gwiazdy, brrrr.
    nie zrozum mnie źle, ale twoje dziecko ma niespełna rok. myślisz, że właściwie zrozumie tłumaczenia nt. dystansu wobec "typów spod ciemnej gwiazdy"? no proszę cię… IMO na wszystko przyjdzie czas

Domyślnie

Oczywiście, że nie zamierzam niczego na razie tłumaczyć. Ale nie chcę też zachęcać córy do potencjalnie niebezpiecznych zachowań. I takie myśli w ogóle by mi nie przyszły do głowy, gdyby nie to, że moje dziecko jest tak radośnie pozbawione uprzedzeń, kocha wszystkie pieski, kotki i ludzi. Ktoś, kto spojrzał na to z innej perspektywy, zwrócił mi uwagę, że to może być niebezpieczne i jestem mu za to ogromnie wdzięczna. Cóż... jest wiele innych ślicznych książeczek

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Oczywiście, że nie zamierzam niczego na razie tłumaczyć. Ale nie chcę też zachęcać córy do potencjalnie niebezpiecznych zachowań. I takie myśli w ogóle by mi nie przyszły do głowy, gdyby nie to, że moje dziecko jest tak radośnie pozbawione uprzedzeń, kocha wszystkie pieski, kotki i ludzi. Ktoś, kto spojrzał na to z innej perspektywy, zwrócił mi uwagę, że to może być niebezpieczne i jestem mu za to ogromnie wdzięczna. Cóż... jest wiele innych ślicznych książeczek
    Miałam podobne rozkminy, ale moje dziecko samo rozwiązało problem-nie daje doczytać książki do końca tzn nie dawał jakiś czas temu, jak mieliśmy z biblioteki. Mnie też nie porwała ta książka, imo nudne to. Uśmiech dla żabki dużo lepszy.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Ja wczoraj czytałam Uśmiech dla żabki i nudne to jak flaki z olejem, ciężko mi było doczytać do końca.
    [*] i

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Moje dziecko w tym wieku też było radośnie pozbawione uprzedzeń z czasem mu się odmieniło. Potem znów było pozbawione uprzedzeń, a teraz znów się odmieniło
    Myślę, że trochę przesadzasz
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Zgadzam sie ze dziecku sie zmienia i to ze w wieku 1 roku jest ufne, nie znaczy ze za rok nie bedzie niesmiale. A na pewno jedna ksiazka przeczytana w tym wieku raczej tego nie zmieni

Mnie tez Prosze mnie przytulic nie zachwycilo. Syna zreszta tez. Bardzo podobaja mi sie ilustracje i ogolna koncepcja, ale jakies to takie... nudne. Dobrze, ze ktos mnie uprzedzil co do Zabki - na pewno juz nie kupie

Czy ktos moze mnie oswiecic jak wyglada w srodku Na wsi Ali M-jakostam? Bo na wakacje bez pradu chce nowe ksiazki kupic i z obrazkowych upatrzylam sobie albo to albo 12 miesiecy. Tylko czy Na wsi sa opisy? Bo ja nie znam wszystkich maszyn rolniczych, a cos trzeba opowiadac

Napisane z telefonu

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

Na wsi nie ma opisow ani opisow. Moze do kompletu dokup cos innego o pojazdach? Pojazdy albo 1000 pojazdów i nie tylko ?

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Hubertowa, zależy co rozumiesz przez "opisy"
    W "Na wsi" strony czysto obrazkowe (jak Mamoko czy Czereśniowa) przeplatają sie ze stronami, gdzie sa rysunki np. maszyn (duuużo traktorów) podpisane po polsku. Są też pokazane rozne pory roku. IMO genialna książeczka, polecam bardzo. U nas to długo był absolutny hit. Jej wnętrze na pewno mozesz wygooglać w necie.
    "12 miesięcy" nie znam.

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Dzieki, to chyba wezmiemy to Na wsi. Skoro sa podpisane pojazdy to jakos powymyslam chyba co one robia My mieszkamy na wsi i wlasnie sezon kombajnowy sie zaczal wiec bedzie akurat! Jak googlowalam Na wsi to wlasnie nie wiedzialam czy te rysunki z podpisami to tyljo 1 strona czy wiecej, ale jak wiecej to powinno byc ok!

Napisane z telefonu

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    Dzieki, to chyba wezmiemy to Na wsi. Skoro sa podpisane pojazdy to jakos powymyslam chyba co one robia My mieszkamy na wsi i wlasnie sezon kombajnowy sie zaczal wiec bedzie akurat! Jak googlowalam Na wsi to wlasnie nie wiedzialam czy te rysunki z podpisami to tyljo 1 strona czy wiecej, ale jak wiecej to powinno byc ok!

Napisane z telefonu
    Migutsh ma bardzo dużo ludzikow na obrazkach, imo są przeładowane różowiutkimi ludźmi. Pooglądaj sobie w necie, dużo zdjęć jest. Ja bym brała jaki to miesiąc.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Uprawnienia umieszczania postów