Strona 469 z 807 PierwszyPierwszy ... 369419459461462463464465466467468469470471472473474475476477479519569 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,361 do 9,380 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mnie "Opowiem Ci mamo co robią auta" jakoś nie zachwyciło wolę Auta Lomp'y, a w "Na budowie" z tej samej serii na pewno są koparki

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

dziś w księgarnio-antykwariacie na drugim końcu miasta, zupełnie przypadkiem kupiłam „kamyki astona”. jeden egzemplarz na własny użytek, bo nie miałam więcej gotówki, a kartą nie można było płacić. ale była jeszcze druga sztuka, mogę więc podjechać tam w przyszłym tygodniu i kupić dla którejś z was (wcześniej nie dam rady). cena okładkowa: 22,90 zł.
    ktoś chętny?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

mamru
    Guest

Domyślnie

kustafo ja!

Miejscowość
    WAW

Domyślnie Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Ok Dam znac po weekendzie, czy sie udało
    Ostatnio edytowane przez kustafa ; 17-06-2015 o 20:12

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Niedawno kupiłam "Kamyki Astona" w Stentorze na Kenie, niedaleko Przy Bazantarni - znasz kustafo? Polecam, bo mają b. dobry dział z książkami dla dzieci. Wydaje mi się, że to był ostatni egzemplarz, ale może jeszcze mają. Wyglądało zresztą na to, że na dolnych półkach pod wyeksponowanymi książkami czasem mogą siedzieć jakieś zaplątane starsze wydawnictwa i warto czasem się nad nimi pochylić

U nas średni b. zadowolony z "Bractwa piractwa" Usenko - nie wiem na ile dlatego, że temat piratów go pociąga, a na ile sama książka, no ale nie zmienia to faktu, że to spory hit u nas, największy z ostatnich nabytków. Mi się dosyć podoba - ma historyjki na stronę, każda z nich ma w sobie nieco matematyki na b prostym poziomie, gł w zakresie liczenia do 10 czy może ciut więcej (typu: ma skrzynię z brylantami, dwa wiadra z perłami, dzban ze zlotymi monetami, skrzynkę z naszyjnikami itd - ile ma skarbów, albo policz na ilustracji ile jest osmiornic).

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta

U nas średni b. zadowolony z "Bractwa piractwa" Usenko - nie wiem na ile dlatego, że temat piratów go pociąga, a na ile sama książka, no ale nie zmienia to faktu, że to spory hit u nas, największy z ostatnich nabytków. Mi się dosyć podoba - ma historyjki na stronę, każda z nich ma w sobie nieco matematyki na b prostym poziomie, gł w zakresie liczenia do 10 czy może ciut więcej (typu: ma skrzynię z brylantami, dwa wiadra z perłami, dzban ze zlotymi monetami, skrzynkę z naszyjnikami itd - ile ma skarbów, albo policz na ilustracji ile jest osmiornic).

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
    No i jeszcze są tam różne dorysowanki U nas to też strzał w 10. Pisałyście już coś o "8+2 i ciężarówka"? Mój najstarszy (5,5) chciałby mieć mniej więcej tylu braci, więc przypuszczam, że mogłoby go zainteresować.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Niedawno kupiłam "Kamyki Astona" w Stentorze na Kenie, niedaleko Przy Bazantarni - znasz kustafo? Polecam, bo mają b. dobry dział z książkami dla dzieci. Wydaje mi się, że to był ostatni egzemplarz, ale może jeszcze mają. Wyglądało zresztą na to, że na dolnych półkach pod wyeksponowanymi książkami czasem mogą siedzieć jakieś zaplątane starsze wydawnictwa i warto czasem się nad nimi pochylić
    tak, znam i lubię tę księgarnię. niestety ostatnio rzadziej w niej bywam, bo w większości korzystam z biblioteki a zakupy książkowe robię w internecie. ale dobrze wiedzieć, że można tam znaleźć końcówki nakładów, będę zatem częściej zaglądać.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

jul - dzieki, wlasnie sie do bractwa przymierzam dla mlodszego.

u nas hitow sporo, napisze wiecej jutro

edit: moze nei wszyscy wchodza do watku z nowosciami - kustafa pisala, ze bedzie wznowienie Kamykow Astona!
    Ostatnio edytowane przez natala ; 18-06-2015 o 00:37
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka

Domyślnie

Macie pomysł na książkę o chlebie dla dzieci? Przeszukałam dzisiaj bibliotekę i nic ciekawego nie znalazłam a może jest jakiś tytuł, który pięknie pokazuje drogę od ziarna do chleba?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

ja miałam taką kartonową wierszowaną.. ale mi w sumie się nie podobała

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

Dzięki zacynk u nas nieprzerwanie od roku na tapecie tylko piraci i statki, a jak do tego jeszcze matma to super właśnie dorwałam na all za 12zł przecenioną o 50%
    Ostatnio edytowane przez schiselle ; 18-06-2015 o 09:21

Chustomanka Awatar podgrzybek
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a widział ktoś ładnie wydaną "Cudowną podróż"? albo "Tajemniczy ogród"? dla ośmiolatki na prezent szukam takiego pięknego wydania..
    synek duży XI.2010 i synek mały V.2014

Chustomanka

Domyślnie

Dziś moje przyszły kupione przy okazji kupowania Biblii na chrzest.
    Kupiłam Biblię z wyd wam i....jakoś mi nie bardzo. Po pierwsze tekst mocno ale to mocno płytki. No i nie wiem dlaczego wbilam sobie do glowy ze ona ze sztywnymi kartkami a jednak nie....i jakoś rozczarowanie.
    Poza tym tylko krecika i sikoreczke, zadanka do rysowania i polecanego przez was astona wzięłam.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

mamru
    Guest

Domyślnie

"Tajemniczy ogród" z wydawnictwa Buchmann z przepięknymi ilustracjami Roberta Ingpena, tu możesz zobaczyć recenzję http://naregale.blogspot.com/2014/01...ych-bajek.html

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Tajemniczy ogród jest ilustracjami Ingpena, one nie są bardzo wesołe i nie każdemu muszą się podobać, ale wydanie jako takie jest z kategorii ładnych http://muff-qu.blogspot.com/2014/09/...ingpena-w.html
    w sumie to wydanie wydaje mi się być bardziej zachecające, ale na żywo nie widziałam http://pozarozkladem.blogspot.com/20...czy-ogrod.html

Cudownej podróży chyba w tej chwili żadnej nie ma, nie mówiąc o jakimś szerszym wyborze (nie ma to jak lektura szkolna - od razu milijon wydań)
    Ostatnio edytowane przez jul ; 18-06-2015 o 14:15
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ale expresem odpowiadacie:0 dziękuję!

w Bonito zamówiłam z wyd Skrzat bo rzeczywiście fajnie wygląda, a podejdę do Matrasa obejrzeć to z Buchmana.

Jeszcze Piotruś Pan mi wpadł do głowy jako klasyka, której wiem że mała nie ma...

mamru
    Guest

Domyślnie

Piotruś Pana kupiłam niedawno z wyd. Media Rodzina http://mediarodzina.pl/prod/1153/Piotrus-Pan i te ilustracje b. do mnie przemawiają
    jest jeszcze z wyd. Buchmann z ilustracjami Ingpena http://www.ambelucja.pl/Piotrus-Pan-i-Wendy/2659/

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dla siebie je chyba kupię, takie cudne są

A nowy Pinokio to już w ogóle..

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Piotruś Pana kupiłam niedawno z wyd. Media Rodzina http://mediarodzina.pl/prod/1153/Piotrus-Pan i te ilustracje b. do mnie przemawiają
    jest jeszcze z wyd. Buchmann z ilustracjami Ingpena http://www.ambelucja.pl/Piotrus-Pan-i-Wendy/2659/
    my mamy,ale poczeka jeszcze trochę w szafie

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

mam obydwa ogrody i obydwa sa cudne. inne - tez w tlumaczeniu, ale nie umialabym wybrac jednego. Piotrusia mamy z il. Ingpena (na razie ) - tez fajny. ale ja lubie ten typ ilustracji, lekko mroczne momentami, lekko straszne czasem tez. czekam jeszcze, zeby Buchmann wydal O czym szumia wierzby - mam nadzieje, ze sie kiedys doczekam...

CUdownej podrozy nie znalazlam, a bardzo chcialam miec ladne wydanie. (moze jakis wydawca nas podczytuje?? )
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów