Mnie "Opowiem Ci mamo co robią auta" jakoś nie zachwyciłowolę Auta Lomp'y, a w "Na budowie" z tej samej serii na pewno są koparki
![]()
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mnie "Opowiem Ci mamo co robią auta" jakoś nie zachwyciłowolę Auta Lomp'y, a w "Na budowie" z tej samej serii na pewno są koparki
![]()
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
dziś w księgarnio-antykwariacie na drugim końcu miasta, zupełnie przypadkiem kupiłam „kamyki astona”. jeden egzemplarz na własny użytek, bo nie miałam więcej gotówki, a kartą nie można było płacić. ale była jeszcze druga sztuka, mogę więc podjechać tam w przyszłym tygodniu i kupić dla którejś z was (wcześniej nie dam rady). cena okładkowa: 22,90 zł.
ktoś chętny?![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
kustafo ja!
OkDam znac po weekendzie, czy sie udało
Ostatnio edytowane przez kustafa ; 17-06-2015 o 20:12
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Niedawno kupiłam "Kamyki Astona" w Stentorze na Kenie, niedaleko Przy Bazantarni - znasz kustafo? Polecam, bo mają b. dobry dział z książkami dla dzieci. Wydaje mi się, że to był ostatni egzemplarz, ale może jeszcze mają. Wyglądało zresztą na to, że na dolnych półkach pod wyeksponowanymi książkami czasem mogą siedzieć jakieś zaplątane starsze wydawnictwa i warto czasem się nad nimi pochylić
U nas średni b. zadowolony z "Bractwa piractwa" Usenko - nie wiem na ile dlatego, że temat piratów go pociąga, a na ile sama książka, no ale nie zmienia to faktu, że to spory hit u nas, największy z ostatnich nabytków. Mi się dosyć podoba - ma historyjki na stronę, każda z nich ma w sobie nieco matematyki na b prostym poziomie, gł w zakresie liczenia do 10 czy może ciut więcej (typu: ma skrzynię z brylantami, dwa wiadra z perłami, dzban ze zlotymi monetami, skrzynkę z naszyjnikami itd - ile ma skarbów, albo policz na ilustracji ile jest osmiornic).
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
jul - dzieki, wlasnie sie do bractwa przymierzam dla mlodszego.
u nas hitow sporo, napisze wiecej jutro
edit: moze nei wszyscy wchodza do watku z nowosciami - kustafa pisala, ze bedzie wznowienie Kamykow Astona!
Ostatnio edytowane przez natala ; 18-06-2015 o 00:37
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Macie pomysł na książkę o chlebie dla dzieci? Przeszukałam dzisiaj bibliotekę i nic ciekawego nie znalazłam a może jest jakiś tytuł, który pięknie pokazuje drogę od ziarna do chleba?
a widział ktoś ładnie wydaną "Cudowną podróż"? albo "Tajemniczy ogród"? dla ośmiolatki na prezent szukam takiego pięknego wydania..
synek duży XI.2010 i synek mały V.2014
Dziś moje przyszły kupione przy okazji kupowania Biblii na chrzest.
Kupiłam Biblię z wyd wam i....jakoś mi nie bardzo. Po pierwsze tekst mocno ale to mocno płytki. No i nie wiem dlaczego wbilam sobie do glowy ze ona ze sztywnymi kartkami a jednak nie....i jakoś rozczarowanie.
Poza tym tylko krecika i sikoreczke, zadanka do rysowania i polecanego przez was astona wzięłam.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
"Tajemniczy ogród" z wydawnictwa Buchmann z przepięknymi ilustracjami Roberta Ingpena, tu możesz zobaczyć recenzję http://naregale.blogspot.com/2014/01...ych-bajek.html
Tajemniczy ogród jest ilustracjami Ingpena, one nie są bardzo wesołe i nie każdemu muszą się podobać, ale wydanie jako takie jest z kategorii ładnychhttp://muff-qu.blogspot.com/2014/09/...ingpena-w.html
w sumie to wydanie wydaje mi się być bardziej zachecające, ale na żywo nie widziałam http://pozarozkladem.blogspot.com/20...czy-ogrod.html
Cudownej podróży chyba w tej chwili żadnej nie ma, nie mówiąc o jakimś szerszym wyborze (nie ma to jak lektura szkolna - od razu milijon wydań)
Ostatnio edytowane przez jul ; 18-06-2015 o 14:15
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
ale expresem odpowiadacie:0 dziękuję!
w Bonito zamówiłam z wyd Skrzat bo rzeczywiście fajnie wygląda, a podejdę do Matrasa obejrzeć to z Buchmana.
Jeszcze Piotruś Pan mi wpadł do głowy jako klasyka, której wiem że mała nie ma...
Piotruś Pana kupiłam niedawno z wyd. Media Rodzina http://mediarodzina.pl/prod/1153/Piotrus-Pan i te ilustracje b. do mnie przemawiają
jest jeszcze z wyd. Buchmann z ilustracjami Ingpena http://www.ambelucja.pl/Piotrus-Pan-i-Wendy/2659/
dla siebie je chyba kupię, takie cudne są
A nowy Pinokio to już w ogóle..![]()
mam obydwa ogrody i obydwa sa cudne. inne - tez w tlumaczeniu, ale nie umialabym wybrac jednego. Piotrusia mamy z il. Ingpena (na razie) - tez fajny. ale ja lubie ten typ ilustracji, lekko mroczne momentami, lekko straszne czasem tez. czekam jeszcze, zeby Buchmann wydal O czym szumia wierzby - mam nadzieje, ze sie kiedys doczekam...
CUdownej podrozy nie znalazlam, a bardzo chcialam miec ladne wydanie. (moze jakis wydawca nas podczytuje??)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster