Strona 415 z 807 PierwszyPierwszy ... 315365405407408409410411412413414415416417418419420421422423425465515 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8,281 do 8,300 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

A może któraś z Was ma /zna takie wydanie wierszy Tuwima? Są tu chyba 4 okładki do wyboru. Zależy mi na zbiorze wierszy z ładnymi ilustracjami, ale nie wiem czy to nie jest przypadkiem zbyt ambitne dla dwulatka. Ja tam z ambitnych nie jestem

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    A może któraś z Was ma /zna takie wydanie wierszy Tuwima? Są tu chyba 4 okładki do wyboru. Zależy mi na zbiorze wierszy z ładnymi ilustracjami, ale nie wiem czy to nie jest przypadkiem zbyt ambitne dla dwulatka. Ja tam z ambitnych nie jestem
    mamy, najstarsze wydanie - jak jeszcze okladek do wyboru nie bylo. kupione jak F mial pare miesiecy chyba - bardzo lubimy - choc przyznaje, ze za lekko ambitniejsze moze byc uwazane. ja bym kupila, dwulatek nie wie, ze cos za ambitne dopoki mu sie o tym nie powie...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Natala, moze i nie wie ze za ambitne, ale rysunkow musi byc sporo i ladne zeby Go zainteresowaly. Uwazasz, ze sie nada?

Napisane z telefonu

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    Natala, moze i nie wie ze za ambitne, ale rysunkow musi byc sporo i ladne zeby Go zainteresowaly. Uwazasz, ze sie nada?
    zalezy co to znaczy 'ladne' troche srodka (ale nie wszystko z Tuwima, troche Pampilo i innych rzeczy tez - trzeba sprawdzac!)
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Dziewczyny może coś podpowiecie. Kilka rzeczy już sobie przeglądnęłam ale potrzebuję jakiejś fajnej i ciekawej książki dot. rysowania. Nie za proste nie za trudne, młoda śmiga z rysowaniem ale chciałabym by sobie jeszcze podpatrzyła co nieco, szkoliła swoje umiejętności. Najlepiej jakby to był zbiór propozycji.
    Nad czym się zastanawiam to m.in "365 pomysłów rysuję i maluję" Watt (choć nie wiem czy dla niej nie za łatwe)

i "Fajne pomysły na rysunki"

Może macie coś sprawdzonego
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka Awatar aniafrania
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A znacie Misia Kazimierza? Wypatrzyłam ostatnio w księgarni, ale nie miałam czasu przejrzeć dokładniej. Czy dla 3,5 latka będzie ok?
    http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/131...azimierza.html

3 lata 4 miesiące i 5 dni

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

po dzisiejszej wizycie w biblio, gdzie wyrobiłam karty oby dziewczynkom, jestem na haju, tam jest WSZYSTKO! I masa mi z koszyka dzięki temu wypada, bo kupię tylko Basie zbiorcze tomy i Mamę Mu, bo Marta się w niej zakochała, ja zresztą też, a w bibliotece one akurat ciągle wypożyczone. I przy okazji - czy te duże zbiory Mamy Mu poza tym że mają mniej rysunków różnią się poziomem? Czy to takie same opowiastki, tylko mniej rysunków?
    nawet fote zrobiłam, bo w szoku jestem, a wiecie jak ciężko było wybrać te 9?

i cieszę się że nie kupiłam "opowiem Ci mamo", no nie zauroczyło mnie zupełnie.
    Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    postaram się jutro coś wrzucić, mnie się nie spodobała niestety, na pewno nie na wiek mojej Marty, będzie dla Mi, choć estetycznie też nie "moja" , chociaż Marta już dwa razy prosiła by ją "przeczytać" (kupiłam żeby "urozmaicić" wieczorną modlitwę, ale to nie to, może możecie coś polecić w tej tematyce ale już w wątku odpowiednim?)
    na prośbę wruu:
    cała kartonowa, 5 takich "rozkładówek":

odkładam na pólkę dla Miriam i dalej szukam religijnych, dobrych książek na 3+ (nie Biblia, ale chętnie coś o Jezusie, choć nie tylko)
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustonoszka Awatar malwalato
    Miejscowość
    krakow

Domyślnie

Agulinka na Rajskiej wypożyczasz czy gdzieś jeszcze jest tak dobrze zaopatrzona?
    Tusia 2010 i Tunia 2013

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Ale super lowy biblioteczne!
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malwalato Zobacz posta
    Agulinka na Rajskiej wypożyczasz czy gdzieś jeszcze jest tak dobrze zaopatrzona?
    Rajska oczywiście. W dodatku można sobie zamówić to, co pożyczone, więc czekam na Alberty, bo ani jednego na stanie obecnie, a mają po dwa albo trzy z każdego tytułu w katalogu.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniafrania Zobacz posta
    A znacie Misia Kazimierza? Wypatrzyłam ostatnio w księgarni, ale nie miałam czasu przejrzeć dokładniej. Czy dla 3,5 latka będzie ok?
    http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/131...azimierza.html
    jak czytaliśmy to mój młodszy właśnie miał 3,5 słuchał, ale tak sobie .......
    starszy miał 6 i był bardziej zainteresowany,
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

tez bym chciala taka bilbioteke, ech...

Misia Kazimierza mialam w schowku, ale czytalam gdzies (chyba na zorroblogu) kiepska recenzje i stwierdzilam, ze sobie daruje.

skonczylismy Sceny z zycia smokow - W juz zdazyl zapytac, czy mozemy zaczac od poczatku

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    skonczylismy Sceny z zycia smokow - W juz zdazyl zapytac, czy mozemy zaczac od poczatku
    My też już lecimy z Lolką kolejny raz.
    Ale w sumie zaskoczyłaś mnie, natala, że nie pamiętasz tej książki z dzieciństwa. Jesteśmy, o ile zdołałam się zorientować, w podobnym wieku, a "Sceny" były czytane przez Mana w 5-10-15 (z ruchomymi ilustracjami w dodatku). Ponieważ nie były co tydzień, czekałam na nie jak na zbawienie Jak tylko zobaczyłam, że wyszły, rzuciłam się do bonito. No i rozwalają mnie tak samo jak prawie trzydzieści lat temu A co więcej: Lolka też łapie ten humor!

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judyt Zobacz posta
    My też już lecimy z Lolką kolejny raz.
    Ale w sumie zaskoczyłaś mnie, natala, że nie pamiętasz tej książki z dzieciństwa. Jesteśmy, o ile zdołałam się zorientować, w podobnym wieku, a "Sceny" były czytane przez Mana w 5-10-15 (z ruchomymi ilustracjami w dodatku). Ponieważ nie były co tydzień, czekałam na nie jak na zbawienie Jak tylko zobaczyłam, że wyszły, rzuciłam się do bonito. No i rozwalają mnie tak samo jak prawie trzydzieści lat temu A co więcej: Lolka też łapie ten humor!
    no wlasnie sama sie sobie dziwie, ale nie pamietam. W tez zlapal, bardziej nawet niz starszy. choc pewnie czesc smaczkow wylapie za pare lat

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

pożyczyliśmy dłuższy czas temu z biblio (młodszy jeszcze nie był w fazie smokowej, pewnie ze 3 lata miał) - dzieci znudziły się po paru stronach, mnie nie wciągnęło tak, żebym miała ochotę czytać dalej dla siebie - byłam zaskoczona pochwałami, ze swojego dzieciństwa "Smoków..." nie pamiętam (pamiętam Podróż smokiem Diplodokiem ) Może powinnam pożyczyć jeszcze raz (może w naszej aktualnej biblio też mają) i dać Smokom jeszcze jedną szansę...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

i my Misia Kazimierza odpuściliśmy, bardzo długo się nad nim zastanawiałam ale co recenzja to kiepsko wychodziła książka
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    ) Może powinnam pożyczyć jeszcze raz (może w naszej aktualnej biblio też mają) i dać Smokom jeszcze jedną szansę...
    każdy gad powinien mieć jeszcze jedną szansę !

daj smokom szansę na wiosnę !

U nas Filemon na tapecie,
    miał być Piaskowy albo Bezogonek Filonek ale J. wybrał Filemona.
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    po dzisiejszej wizycie w biblio, gdzie wyrobiłam karty oby dziewczynkom, jestem na haju, tam jest WSZYSTKO! I masa mi z koszyka dzięki temu wypada, bo kupię tylko Basie zbiorcze tomy i Mamę Mu, bo Marta się w niej zakochała, ja zresztą też, a w bibliotece one akurat ciągle wypożyczone. I przy okazji - czy te duże zbiory Mamy Mu poza tym że mają mniej rysunków różnią się poziomem? Czy to takie same opowiastki, tylko mniej rysunków?
    nawet fote zrobiłam, bo w szoku jestem, a wiecie jak ciężko było wybrać te 9?

i cieszę się że nie kupiłam "opowiem Ci mamo", no nie zauroczyło mnie zupełnie.

na prośbę wruu:
    cała kartonowa, 5 takich "rozkładówek":

odkładam na pólkę dla Miriam i dalej szukam religijnych, dobrych książek na 3+ (nie Biblia, ale chętnie coś o Jezusie, choć nie tylko)
    Z religijnych u nas hitem są książeczki aktywizujace by Vocatio. Mały kłada i wyciąga obrazki i każe sobie czytać niby od 2 lat i więcej ale nasz 1.5 roczniak ma przy tym mnóstwo frajdy

Chustomanka Awatar aniafrania
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki Dziewczyny. To i ja Misia Kazimierza odpuszczę

3 lata 4 miesiące i 5 dni

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta
    Z religijnych u nas hitem są książeczki aktywizujace by Vocatio. Mały kłada i wyciąga obrazki i każe sobie czytać niby od 2 lat i więcej ale nasz 1.5 roczniak ma przy tym mnóstwo frajdy
    Możesz zalinkować te vocatio?
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Uprawnienia umieszczania postów