Sysunia jaka cena takie wydanienie jest z książeczkami najgorzej, są różnorodne tematycznie ale wydane na słabym papierze co mnie bardzo drażni; w każdym razie ja nie jestem z nich zadowolona; wg mnie lepiej kupić jakieś porządne wydanie
Sysunia jaka cena takie wydanienie jest z książeczkami najgorzej, są różnorodne tematycznie ale wydane na słabym papierze co mnie bardzo drażni; w każdym razie ja nie jestem z nich zadowolona; wg mnie lepiej kupić jakieś porządne wydanie
Wielka ksiega to te krotkie, kiedys publikowane w Dziecku.
a co do Sciezek wiedzy... - mamy dwie, o kosmosie i instrumentach - chlopaki dostali od znajomych - nie sa jakies bardzo zle - na poczatek moga sie nadac - ale dla bardziej zaawansowanych za latwe sa zdecydowanie. ta o instrumentach o tyle fajna, ze duzo roznych jest, takze takich mniej oczywistych (jak np. dulcymer czy bandoneon). generalnie bardzo bym nie odradzala, ale jakos super polecala tez nie![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
dzieki, dzieki
Basiek wyszly juz 4 duze zbiory, i mam je wlasnie w koszyku, razem z muminkami wyszlo mi 100zl... Ale lamie sie, bo mam debet na koncie i powinnam inne rzeczy miec na glowie.
Kupowanie to u mnie zdecydowanie terapia, po smierci rodzicow wydalam setki na bizuterie
To nikt nie ma spisu basiowych ksiag przygod 1, 2, 3?
Pierwsza, niebieska, to te krótkie opowiadania z Dziecka, podzielone na 4 pory roku, druga- żółta - Basia i upał w zoo, Basia i przedszkole, Basia i nowy braciszek, Basia i Boże narodzenie, Basia i mama w pracy, chyba Basia i bałagan i Basia i taniec.
Trzecia zielona - Basia i kolega z Haiti, Basia i opiekunka, Basia i gotowanie, Basia i biwak, Basia i podróż, Basia i alergia, Basia i plac zabaw.
Ta najnowsza, nie wiem, bo opis dość pobieżny, wszystkie powyższe mamy, wałkujemy często, młody sam zarządza, którą czytamy, moim zdaniem warto, ja wolę zbiorek niż pojedyncze wydania, format i wydanie bardzo przyjemne do czytania w łóżku, podgumowana okładka się sprawdza, niełatwo ją zniszczyćZ kolei Muminków (Wielkiej księgi) w ogóle nie chce słuchać, kazał mi ją oddać do sklepu, bo się boi Buki
Na razie wiec siedzą na półce i czekają na lepsze czasy
![]()
mamy angielska - ja uwielbiam, chlopakom sie podobala - ale szczerze - na poczatku nie do konca lapali dowcip. ale ja w ogole uwielbiam Brown'a, wiec pewnie jestem kompletnie nieobiektywna(wlasnie sie czaje na kolejna ksiazke, szkoda tylko, ze jego w UK wydaja glownie w twardych okladkach, czego niecierpie...)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Czytalyscie książkę kupa kupa kupa ?
Zamówiłem siostrze przez net do domu dla 2,5 latka zachęcona opisem
Siostra książkę mi oddała bo stwierdziła ze dla młodszego za trudna a starszy lat 9 od zawsze wrażliwy na rożne " obrzydliwe " rzeczy miał odruch wymioty przy przegladaniu i powiedział ze nie chce mieć tego w domu
No i przejrzałem sobie i ksiazka niby dla dzieci od 3 lat ale jakoś wg mnie bardziej dla dorosłych ta dziewczynka jakaś taka wredny mi sie wydaje i ta końcówka ???
Chyba ze nie alpie humoru ale wychodzi na to ze dzieciaki na złość rodzicom nie robią kulki by potem za....ac wszystko wkoło i ten materializm - przescieradlo kenzo nie wiem ile musi mieć dziecko zeby załapać ale nie podoba mi sie ta ksiazka
Maja 16.08.2009
Pola i Lena 04.06.2013
Moj starszy uwielbia ta ksiazke niezmiennie od jakis 2lat, czyta ja obecnie sam i az zanosi sie od smiechu![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Nie dam rady przebrnąć od nowa przez wątek a Młody bardzo zmienił preferencje, wiec teraz pilnie szukam książki dla 5 latka z szybką akcja i wątkiem dedektywistycznym. Detektyw Pozytywka się podobał, choć część zagadek była za trudna. Bolek i Lolek detektywi tez, choć ja cierpialam czytając. Co jeszcze?
Biuro Detektywistyczne Lassego i Maji może nie będzie na wyrost?
Wprawdzie nie czytałam , ale chyba dziewczyny polecały Detektyw Ture Sventon - są 3 książki i Detektyw Nosek z wyd DwieSiostry. A Biuro Detektywistyczne Lassego i Mai też bardzo fajne i szybko się czyta.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
oprocz wspomnianych jeszcze Joachim Lis detektyw dyplomowany wyd. Dwie Siostry. i Zolty Smok i Zolty Smok wyd. Bajka - niby ma chyba 7+ kategorie, ale mozna by sprobowac (w sumie sa trzy tomy)
a może Patka i Pepe lub Agent Mądrala
tu można coś wybrać: http://czasdzieci.pl/ksiazki/tagi,detektywistyczna.html
moja młodsza lubiła Marcel i zagadka pradziadka i inne z tej serii
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Dziewczyny, jeśli któraś nie kupiła "Zaskórniaki" (a teraz, to bardzo ciężko znaleźć) to informuję, że po rozmowie z p.Kasdepke pojawią się znowu za 2-3 tyg w księgarniach, nawet pojawią się w Rossmanie; drukarnia właśnie ruszyła
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
"Sprytnie" jest bardzo zabawne, uwielbiamyO jedzeniu ciasteczek, dorosłości, przemądrzałych kuzynach
![]()