do nas dotarly wczoraj![]()
a jaką przesyłką dostałyście? polecony? zwykły?
synek lato 2008synek wiosna 2011
Chciałabym kupić jakąś książkę ze zwierzętami leśnymi / ogólnie dzikimi zwierzętami z naszej strefy klimatycznej. Tekst nieistotny, ale chciałabym ładne ilustracjemoże coś polecicie?
Witek 2012
moje przyszły!!!! jupi, i to trzy tak jak zamawiałam![]()
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
i u nas są mapysztuk 3
![]()
Kasia - żona A., mama T. (03.07.2011) i K. (31.03.2014)
A ja mam pytanie o książeczki z zagadkami, zadaniami, naklejkami dla trzylatka. Mamy kilka z serii Bawię się, ale aktualnie mamy fazę na rozwiązywanie zadań i potrzebujemy jeszcze czegoś ciekawego.
to ja tak z gubsza o ksiazkach z ostatniego zamowienia - pisze tu, moze bedzie bardziej przejrzyscie.
Antonino swietny, lepszy nawet niz pierwszy - i jeden i drugi. w sumie oba sa o przyjazni - i warto najpierw przeczytac o walce z czasem, zeby wiedziec skad sie w ogole ten niedzwiedz wzial.
Billy w szkole - nie dajcie sie zmylic tytulowi! to wcale nie jest o pierwszym dniu w szkole, tylko o tesknocie za innymi dziecmi. i otym jak to zrobic, zeby do szkoly jednak pojsc - choc na ulice przeciez nie wolno wychodzic. dobrze, ze Lotta wpada na pomsyl polezienia tam przez plotydo tego smaczek dla rodzicow w postaci pani nauczycielki i mapy na scianie
fajne, chlopakom sie podobalo.
a poza tym zaczelismy wczoraj Niewidzialnego Tonino i juz dawno nie slyszalam tak entuzjastyczno-blagalnego tonu 'mamo, jeszcze troche'jakby nie to, ze F ma straszliwe problemy ze wstawaniem, a mi gardlo zaczelo wysiadac, to bysmy pewnie skonczyli. jakos do tej pory Rodari nie mial u nas szczescia - poza Alicja wpadajaca w klopoty (te znam niemal na pamiec) - chyba pora, zeby to zmienic!
a - jeszcze mialo byc o Kupa siku... znacie kawal o kompocie? no wlasnie - to bylo pierwsze skojarzenie, jakie mialamtypowa ksiazeczka, o ktorej za chwile bedzie mozna przeczytac posty typu - co to ma byc? niczego nie uczy, nic nie wnosi, nie umoralnia - no, prosze pani - jak cos takiego mozna wydawac?
choc nieprawda - wnosi, slownictwo poszerza - pierdu śmierdu podejrzewam, ze juz na stale wejdzie do naszego domowego slownika
fajna jest - i w sumie uczy - odpowiedzialnosci za slowo - jakkolwiek by to nie brzmialo w ksiazce dla parolatkow (tak 2-3+ bym jej dala). jak sie z wilkiem nie chcialo gadac to nas zjadl - choc moze i tak by zjadl, kto go wie? dobrze, ze sie tata lekarz nawinal. przy okazji sie zastanowilam teraz - to nie takie oczywiste z tym niechceniem - skoro wilk po zjedzeniu kroliczka tez mowi tylko dwa slowa, to moze to cos wiecej niz tylko niechec? fatum jakies? w kazdym razie okazuje sie, ze i owszem - gadac to on umie - przynajmniej ten jeden dzien (a mowilam, ze jak w kompocie
)
Ostatnio edytowane przez natala ; 29-09-2014 o 15:24
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
dzieki, natala![]()
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
a kiedy zamawiałaś? tzn cz mowa o Mapie Od Premiera?
mam taki pomysł na wąteczek- książi poszukiwane. Jest może, a może b założć? Natala, hmm? Taki wiecie, że ktoś chce coś dawno niedostępne, ktoś ma i opchnie lub gdzieś widział, na all lub w jakieś księgarni.. Byłobyż to zgodne z regulaminami wszelakimi?![]()
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk
wruuuu, dzięki, zatem oczekuję bo ja dnia drugiego![]()
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk