Strona 213 z 807 PierwszyPierwszy ... 113163203205206207208209210211212213214215216217218219220221223263313713 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,241 do 4,260 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    Pomelo, Binty, Mama Mu. Mamoko. Według mnie
    Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    według mnie też. i jeszcze cała seria o Nusi i koleżkach. oraz Kamyczki.
    Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    i Krecik
    Cytat Zamieszczone przez nieznajowa Zobacz posta
    dorzucę Kicię Kocię, Miko (dla mnie o wiele lepszy niż Tupcio Chrupcio - dużo bardziej w duchu nvc w przeciwieństwie do Tupcia którego nie znoszę ), Sam i Julia, Frankliny, seria o Zuzi (Mądra Mysz)...

hmm... bintę mamy jedną, z rzadka wyciaganą, jak do Pomelo w księgarni zajrzałam, to uznałam, że tam do czytania tak niewiele - dla Siostrzyczki kupimy ... do Tupcia też mam czasem zastrzeżenia, chętnie zajrzę więc do Miko (pierwsze słyszę!), podobnie nie znam Sama i Julii, Franklinów, Nusi, Kamyczków - dopisuję do listy Krecik to ten nasz Krecik, w sensie czeski? Z Mamoko do dokupienia zostało nam to z przeszłości, tez pewnie Siostrzyczka dostanie za jakiś czas, no mam poczucie, że na tym co jest możemy dalej się bawić... no jakoś frajdy ostatnio nie ma, choć wyciągane systematycznie... O Mamie Mu myślałam rzeczywiście Kicia Kocia też mnie kusi, choć do końca nie przekonuje
    Dziękować!
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

A nam w księgarni pani pokazywała Melę a zaraz potem dodała, eeee.. wiecie co dla was to chyba jednak ona trochę za spokojna jednak

Weźmiemy pewnie z biblioteki i zobaczymy czy rzeczywiście taka za spokojna dla nas
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    Basie Mój niespełna 3 uwielbia. Gruffalo, Yeti, Moja mama czarodziejka, Julek i Julka są świetni do czytania w metrze (bo to krótkie historyjki)!!!! A Bobo znacie???
    Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    oraz Mela i ulica Czeresniowa

edit: Basie W tez wielbi od niedawna.
    Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Moja trzylatka jeszcze Julki kocha. I Yumi oraz Aoki, wyciągnięte z półki starszych sióstr. "Zuzia" u nas zajmuje honorowe miejsce z powodu imienia

Gruffalo, Yeti, Moja mama czarodziejka, Julek i Julka i Bobo nie znam - idę szukać Melę widziałam w księgarni - tez pewnie na siostrzyczkę poczeka Czereśniowa jest w komplecie, podobnie systematycznie wyciągana jak Mamoko, choć ostatnio rzadziej

Domyślnie

u nas Basie też ale w formie audiobooków. jakoś tak kupiłam pierwszy audiobook i tak już zostało, że je w tej formie kupuje
    A... i jeszcze niedawno wypożyczyłam z biblioteki Pana Kuleczkę. myślałam, że to dla młodszych dzieci ale wcale nie. Polecam.

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A wczoraj Zuza cały wieczór kazała czytać "Koziołka Matołka", ale on jednak jest krwawy - na każdej stronie jakieś nieszczęście. Zuza najbardziej lubi jak Matołek zostaje małpim królem.
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Domyślnie

Miko to to:
    http://www.wydawnictwomd.pl/p168,zes...8-ksiazek.html

Ja do Tupcia mam same zastrzeżenia Czekam aż mi Ola wyrośnie z niego i chętnie sprzedam żeby drugiej córce czytać nie trzeba było

A Sam i JUlia mnie zachwyca! Mamy już 2 części. Przepiekne książki a do tego tekst fajny :
    http://mediarodzina.pl/prod/664/Mysi-domek
    http://mediarodzina.pl/prod/823/Mysi...ulia-w-teatrze

Domyślnie

Matołka też kochamy i fiki miki, a moja mama odgrzebała swoje starocie i moje, na tapecie Balbina i gawron, O Małgosi co się niczego nie bała - wierszyki, i mój ukochany Pan Termometr Zachorował.

Jest jeszcze książka z dzieciństwa mojej mamy muszę ją o tytuł podpytać o Dudusiu, który ma małpkę i jedzie do lasu z siostrą na wycieczkę, uwielbiałam ją w dzieciństwie jak swego czasu moja mama, teraz czytał ją mój ojciec Fistaszkowi i.... ona jest straszna okropna, teraz bym płakała jakby mi ją ktoś czytał, a Fistaszek ją uwielbia jak my swego czasu.

Mamy jednego Tupcia próbowałam go bezskutecznie wcisnąć komuś na wymiance warszawskiej u szast prast ale nikt nie chciał...

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Matołka też kochamy i fiki miki, a moja mama odgrzebała swoje starocie i moje, na tapecie Balbina i gawron, O Małgosi co się niczego nie bała - wierszyki, i mój ukochany Pan Termometr Zachorował.

Jest jeszcze książka z dzieciństwa mojej mamy muszę ją o tytuł podpytać o Dudusiu, który ma małpkę i jedzie do lasu z siostrą na wycieczkę, uwielbiałam ją w dzieciństwie jak swego czasu moja mama, teraz czytał ją mój ojciec Fistaszkowi i.... ona jest straszna okropna, teraz bym płakała jakby mi ją ktoś czytał, a Fistaszek ją uwielbia jak my swego czasu.

Mamy jednego Tupcia próbowałam go bezskutecznie wcisnąć komuś na wymiance warszawskiej u szast prast ale nikt nie chciał...
    Murmle, kochana, a jak znajdziesz tę małpke to puścisz mi pw jaki tytuł i autor? Bo ja zapomnę, a my gromadzimy "małpią biblioteczkę", moja średnia córka ma fioła na tym punkcie. I własnie najlepiej jak małpka jest pluszakiem, tak jak nasz Małpin.

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

A Sam i JUlia mnie zachwyca! Mamy już 2 części. Przepiekne książki a do tego tekst fajny :
    http://mediarodzina.pl/prod/664/Mysi-domek
    http://mediarodzina.pl/prod/823/Mysi...ulia-w-teatrze
    Ale to ładne!!!

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nieznajowa Zobacz posta
    dorzucę Kicię Kocię
    o tak, moja prawie czterolatka wciąż ją uwielbia
    marzec 2010 i kwiecień 2013

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

jedyny Tupcio jakiego mielismy - prezent od babci - powedrowal do biblioteki polskiej - probowalam, ale nie bylam w stanie zmusic sie do czytania...

Sam i Julia sa cudowni, ale jak dla mnie do ogladania - jakby sie autorka wystraszyla, ze sam obraz sie nie sprzeda i na sile dorobila tekst. podobne zastrzezenie mam zreszta do tekstu w Gdzie jest moja siostra...

martaj - sprobuj Pomelo, moj 6 latek uwielbia Krecika mozna tanio na allegro czasem zlapac, tlumaczenia czasem takie sobie, ale Krecik jest Krecik

Mela jest cudna - mielismy okres, ze W tylko Mele i Binty wyciagnal, do pozygania to bylo - ale polecam z czystym sercem.

Pan Kuleczka jest cudny, ale u nas wzbudzal wiekszy zachwyt jak F troche podrosl, tak w zeszlym roku jakos. wczesniej lubili, ale nie az tak.

a do listy dolozylabym jeszcze Wesolego Ryjka tam czytania sporo a Ryjek uroczy jest bardzo. i moze Melanie, Melchiora i pana Przypadka
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

A powiedzcie Mamy która część ulicy czereśniowej jest najfajniesza???, bo chę kupić ale nie wiem na którą się zdecydować...

Domyślnie

A mi się ten tekst w Samie i Julii podoba. Bałam się, że właśnie tekst będzie do niczego przy tych pięknych ilustracjach ale fajnie się nam to czyta
    O... u nas jeszcze Kacperiada na tapecie - i jako książka i jako audiobook.

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez len_a Zobacz posta
    A powiedzcie Mamy która część ulicy czereśniowej jest najfajniesza???, bo chę kupić ale nie wiem na którą się zdecydować...
    kazda a jak chcesz zaczac to ja bym zaczela od zimy -bo tam rozne historie linearnie ida - w zimie pani jedna jest w ciazy, na wiosne dziecko jest malutkie, potem wieksze etc. noc jest tez swietna - wiec albo noc albo zima - jak dla mnie.

edit: nieznajowa - jak sie Kacperiada sprawdza mozesz napisac prosze?
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Murmle, kochana, a jak znajdziesz tę małpke to puścisz mi pw jaki tytuł i autor? Bo ja zapomnę, a my gromadzimy "małpią biblioteczkę", moja średnia córka ma fioła na tym punkcie. I własnie najlepiej jak małpka jest pluszakiem, tak jak nasz Małpin.
    W necie to jednak wszystko jest, to ta:http://poleczkazksiazkamibeel2.blox....-Szuchowa.html
    Uwielbiałam ją jako dziecko, mama też, synek też, to może jednak nie jest taka zła

Nasz syn ma swego ukochanego przyjaciela, małpkę pluszową, która nazywa się Piszon (skrót od Małpiszon, kiedyś mąż jej szukał wieczorem i powiedział coś w stylu: Gdzie się ten twój małpiszon podział, synek bez niej nie zasypia, zresztą trylion czynności bez niej nie robi, synek podchwycił ale zapamiętał tylko koniec słowa, więc od tego czasu przyjęło się że jest Piszon).

Polecam tę książkę (Pan Termometr zachorował), strasznie śmieszny wierszyk:
    "Raz Termometr zachorował, najpierw skarżył się, że głowa, potem, że go gardło boli, że się zrobił melancholik, że już jeść nie może wcale, że mu duszno w futerale, wreszcie, że mu puchnie nóżka i położył się do łóżka..."
    http://www.empik.com/pan-termometr-z...5948,ksiazka-p

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez len_a Zobacz posta
    dokładnie, każda my zaczęliśmy od pory roku, która akurat była

starsza dziś w domu i właśnie wyciągnęła Turlututu i Harolda i fioletową kredkę
    marzec 2010 i kwiecień 2013

Domyślnie

Mi się Kacperiada podoba. Zaczęłam od audiobooka a ostatnio w antykwariacie dorwałam książkę. Opowiadania są takie w sam raz - nie za długie i nie za krótkie, zabawne

O... u nas jeszcze z audiobooków słuchamy czasem Opowiadania z piaskownicy Piatkowskiej. książki nie widziałam.

No i opowiadania o Misiu i Tygrysku. Mamy jedna część ale na arosie zamówiłam to:
    http://lubimyczytac.pl/ksiazka/11113...siu-i-tygrysku

No i cudowna jest A. Lindgren wydawana przez Zakamarki! Czytamy od ponad roku czyli od wieku niecałych 3 lat.

Oj długo bym mogla pisać bo nam się książki na pólkach nie mieszczą a jeszcze co miesiąc 5 z biblioteki przywędrowywuje

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

o wlasnie - Zakamarkowa Lindgren - zwlaszcza - Lotte i Ja nie chce/ja tez chce chlopaki uwielbiaja. Mis i Tygrysek - F lubi, W czemus nie, od samego poczatku. jedyna ksiazka, ktora ewentualnie chce to Tygryskowa szkola.

modrooczko - a Ossendowskiego znacie? bo prywate mam - jak to sie czyta po latach? bo mnie kusza jego ksiazki, nie tylko ta malpia

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W necie to jednak wszystko jest, to ta:http://poleczkazksiazkamibeel2.blox....-Szuchowa.html
    Uwielbiałam ją jako dziecko, mama też, synek też, to może jednak nie jest taka zła
    Dzięki, znalazłam na allegro. Mam nadzieję, że nie będzie za smutna, bo "Małpiszonka Pipi" Mania oprotestowała. Najbardziej ukochane pozostają "Małpeczki z naszej półeczki" i "Fiki Miki" oraz Monkey and me

natala Ossendowskiego mamy, ale też taki smutnawy. George też fajniejszy (weselszy) w filmach niż w książkach. Przydałaby nam się jakaś wesoła małpa

Domyślnie

A jeszcze jest cos jakiegoś chyba czeskiego autora o dwóch małpkach, tylko nie wzięłam bo dla Fistaszka jeszcze za dużo tekstu. A to było wesołe i rozrabiające.
    Było tu już o tej książce.

A Georga książkowego uwielbiamy mamy wszystkie.

Uprawnienia umieszczania postów