natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Właśnie bardzo fajnie wygladała - teraz bajerem mogą być same okienka oraz większe fragmenty obrazka, a z czasem dojdą informacje (chyba dość ciekawe). Tylko przeraża mnie fakt, że w ciągu ostatniego m-ca biblioteczka małej praktycznie podwoiła swoją objętość(tzn. narazie "wirtualnie", bo większość tego co kupiłam dostanie dopiero na mikolaja i gwiazdkę). No, ale jak nie kupować, skoro ona codziennie wieczorem sama leci do pólki i wybiera książki, by "mama czyti"
![]()
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
Tosia UWIELBIA koparkichyba powinnam kupić
![]()
![]()
Kupiłam dziś Wierzcie w Mikołaja, nawet zaczęłyśmy czytać z córką, ale że akurat mąż zaczął rozkręcać wieżę żeby sprawdzić, czemu CD nie działa, to czytanie jej nie pochłonęło
Bardziej córka zainteresowała się innym moim dzisiejszym nabytkiem książkowym Wszyscy na Ciebie czekamy- na każdy dzień jedna krótka historia (Adam i Ewa, Abraham etc) pisane pod kątem Adwentu, plansza z szopką, postaci z historii do wycięcia i przyklejenia na planszy, do tego dołączona płyta z pieśniami adwentowymi - zanim mąż sięgnął po sprzęt i śrubokręt przeczytałyśmy 2 pierwsze historie (i tak jesteśmy zapóźnieni, bo historii jest 28), córka wycięła i przykleiła 2 pierwsze postaci do planszy-szopki, a nawet wysłuchałyśmy jednej pieśni adwentowej. Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy te książki religijne dla dzieci specjalnie są pisane językiem nie-aż-tak-bardzo-dla-dzieci, dla podkreślenia ich inności, specjalności, mam wrażenie, że mojej córce specyficzny język nie przeszkadza.
(ilustracja z ryms.pl, tam też więcej zdjęć wnętrza)
Zobaczymy, czy w kolejne dni zainteresowanie tą książką się utrzyma, i czy Chaud jednak wciągnie dzieci, jak wszystkie poprzednie.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
my dzis zaczynamy czytaca Chaud'a jak przyjdzie. i chyba wrocimy do Swiatecznego Pettsona i Janoscha tez - bo jakos nie bardzo chwycili w zeszlym roku - ani jeden, a ni drugi - chyba za wczesnie bylo. nawet sie zastanawiam, czy Chaud'a nie odlozyc na za rok, ale chyba nie wytrzymam
![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Mamy "Wszyscy na Ciebie czekamy" od zeszłego roku. U nas się sprawdziło, a Basia ostatnio nawet wyciągnęła ten wyklejony już plakat.
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
A czy ktoś ma może audiobook "Na jagody"? Godny polecenia?
kupiłam w Stu Pociechach, które miały patronat nad książką - nie wydaje mi się, żeby prowadzili sprzedaż wysyłkową, ale można zadzwonić i spróbować, tudzież spróbować w wydawnictwie
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Dzięki jul za przypomnienie o "Wszyscy na Ciebie...". W zeszłym roku Tadzio był za mały, a teraz zapomniałam. Gdyby któraś z Was znalazła sposób na zdobycie jej, to dajcie, proszę, znać.
No i córa dorwała dzisiaj "Planetę Ziemię" z okienkami (nie zdążyłam schować) - podoba jej się otwieranie okienek i tłumaczenie co tam jest. Choć widzę, że te okienka są ciut za delikatne dla niej i nie wiem czy długo pożyją :]
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
Właśnie ten, dzisiaj znalazłam na allegro. Dzięki!
A dzisiaj znalazłam jeszcze taką stronę: http://pstrobazar.blogspot.com/searc...s%20w%20beczce
I taką: http://jarmila09.wordpress.com/categ...zeslaw/page/2/
I taką - nie dotyczy książek, ale będzie w sam raz dla tych co lubią wiedzieć co im koło ucha ćwierka (w nawiązaniu do niedawnej dyskusji na temat Kruszewicza): http://fundacjarazem.org.pl/ptasieradio/atlas.html; Kliknijcie na zdjęcia!
czy ktoś zna taką pozycję: http://www.matras.pl/owady-pod-lupa.html ?
warto?
J. 2010, W. 2013, A. 2021
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Basia i słodycze książka nie audiobook
może znacie jakieś arkana netu, gdzie warto zajrzeć bo się okazuje, że dociera ta seria do mojego dziecia (n2604 miałaś całkowitą rację, te upadki ją uczłowieczają)
wczoraj młody w kalendarzu adwentowym znalazł "Bazgroły"...i jest zachwyconyPół dnia spędził nad książką
"BAsię i słodycze" mieliśmy z biblioteki... jest nawet nawet.
W każdym razie Wiktor Basie polubił.
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)