Strona 184 z 807 PierwszyPierwszy ... 84134174176177178179180181182183184185186187188189190191192194234284684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,661 do 3,680 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta
    Skusiłam się na http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/katalog/419338/ w Biedronce. Niby 7+, ale okienka to chyba raczej bajer dla młodszych? W każdym razie już teraz coś tam mogę małej pokazywać. Nie mogłam się powstrzymać
    to jest b. fajna seria - i spokojnie, u nas uwielbiaja obaj - W glownie otwiera klapki a F sobie kaze czytac.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    to jest b. fajna seria - i spokojnie, u nas uwielbiaja obaj - W glownie otwiera klapki a F sobie kaze czytac.
    Właśnie bardzo fajnie wygladała - teraz bajerem mogą być same okienka oraz większe fragmenty obrazka, a z czasem dojdą informacje (chyba dość ciekawe). Tylko przeraża mnie fakt, że w ciągu ostatniego m-ca biblioteczka małej praktycznie podwoiła swoją objętość (tzn. narazie "wirtualnie", bo większość tego co kupiłam dostanie dopiero na mikolaja i gwiazdkę). No, ale jak nie kupować, skoro ona codziennie wieczorem sama leci do pólki i wybiera książki, by "mama czyti"
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta
    Skusiłam się na http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/katalog/419338/ w Biedronce. Niby 7+, ale okienka to chyba raczej bajer dla młodszych? W każdym razie już teraz coś tam mogę małej pokazywać. Nie mogłam się powstrzymać
    o! ja się na nią czaję - napiszesz, ile kosztuje w biedronce?

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    o! ja się na nią czaję - napiszesz, ile kosztuje w biedronce?
    25 zł - chyba nie jest to aż tak super okazja, ale zauważyłam, że to dość nowa pozycja w wydawnictwie Olesiejuk

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ta seria jest genialna, moje panny uwielbiają

Mnie zauroczyła książeczka, bo jakbym swoją Kropkę widziała

po kliku powinno się powiększyć

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Tosia UWIELBIA koparki chyba powinnam kupić

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Kupiłam dziś Wierzcie w Mikołaja, nawet zaczęłyśmy czytać z córką, ale że akurat mąż zaczął rozkręcać wieżę żeby sprawdzić, czemu CD nie działa, to czytanie jej nie pochłonęło

Bardziej córka zainteresowała się innym moim dzisiejszym nabytkiem książkowym Wszyscy na Ciebie czekamy- na każdy dzień jedna krótka historia (Adam i Ewa, Abraham etc) pisane pod kątem Adwentu, plansza z szopką, postaci z historii do wycięcia i przyklejenia na planszy, do tego dołączona płyta z pieśniami adwentowymi - zanim mąż sięgnął po sprzęt i śrubokręt przeczytałyśmy 2 pierwsze historie (i tak jesteśmy zapóźnieni, bo historii jest 28), córka wycięła i przykleiła 2 pierwsze postaci do planszy-szopki, a nawet wysłuchałyśmy jednej pieśni adwentowej. Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy te książki religijne dla dzieci specjalnie są pisane językiem nie-aż-tak-bardzo-dla-dzieci, dla podkreślenia ich inności, specjalności, mam wrażenie, że mojej córce specyficzny język nie przeszkadza.

(ilustracja z ryms.pl, tam też więcej zdjęć wnętrza)

Zobaczymy, czy w kolejne dni zainteresowanie tą książką się utrzyma, i czy Chaud jednak wciągnie dzieci, jak wszystkie poprzednie.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Kupiłam dziś Wierzcie w Mikołaja, nawet zaczęłyśmy czytać z córką, ale że akurat mąż zaczął rozkręcać wieżę żeby sprawdzić, czemu CD nie działa, to czytanie jej nie pochłonęło

Bardziej córka zainteresowała się innym moim dzisiejszym nabytkiem książkowym Wszyscy na Ciebie czekamy- na każdy dzień jedna krótka historia (Adam i Ewa, Abraham etc) pisane pod kątem Adwentu, plansza z szopką, postaci z historii do wycięcia i przyklejenia na planszy, do tego dołączona płyta z pieśniami adwentowymi - zanim mąż sięgnął po sprzęt i śrubokręt przeczytałyśmy 2 pierwsze historie (i tak jesteśmy zapóźnieni, bo historii jest 28), córka wycięła i przykleiła 2 pierwsze postaci do planszy-szopki, a nawet wysłuchałyśmy jednej pieśni adwentowej. Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy te książki religijne dla dzieci specjalnie są pisane językiem nie-aż-tak-bardzo-dla-dzieci, dla podkreślenia ich inności, specjalności, mam wrażenie, że mojej córce specyficzny język nie przeszkadza.

(ilustracja z ryms.pl, tam też więcej zdjęć wnętrza)

Zobaczymy, czy w kolejne dni zainteresowanie tą książką się utrzyma, i czy Chaud jednak wciągnie dzieci, jak wszystkie poprzednie.
    Jul, a gdzie znalazłaś jeszcze tę pozycję? Bo chociaż napisał ją mój kolega, to nie mam jej, bo nigdzie jej dorwać nie mogę...

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

my dzis zaczynamy czytac a Chaud'a jak przyjdzie. i chyba wrocimy do Swiatecznego Pettsona i Janoscha tez - bo jakos nie bardzo chwycili w zeszlym roku - ani jeden, a ni drugi - chyba za wczesnie bylo. nawet sie zastanawiam, czy Chaud'a nie odlozyc na za rok, ale chyba nie wytrzymam
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Mamy "Wszyscy na Ciebie czekamy" od zeszłego roku. U nas się sprawdziło, a Basia ostatnio nawet wyciągnęła ten wyklejony już plakat.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chusteryczka Awatar Marko
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A czy ktoś ma może audiobook "Na jagody"? Godny polecenia?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judyt Zobacz posta
    Jul, a gdzie znalazłaś jeszcze tę pozycję? Bo chociaż napisał ją mój kolega, to nie mam jej, bo nigdzie jej dorwać nie mogę...
    kupiłam w Stu Pociechach, które miały patronat nad książką - nie wydaje mi się, żeby prowadzili sprzedaż wysyłkową, ale można zadzwonić i spróbować, tudzież spróbować w wydawnictwie
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka

Domyślnie

Dzięki jul za przypomnienie o "Wszyscy na Ciebie...". W zeszłym roku Tadzio był za mały, a teraz zapomniałam. Gdyby któraś z Was znalazła sposób na zdobycie jej, to dajcie, proszę, znać.

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

No i córa dorwała dzisiaj "Planetę Ziemię" z okienkami (nie zdążyłam schować) - podoba jej się otwieranie okienek i tłumaczenie co tam jest. Choć widzę, że te okienka są ciut za delikatne dla niej i nie wiem czy długo pożyją :]

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marko Zobacz posta
    A czy ktoś ma może audiobook "Na jagody"? Godny polecenia?
    Jeśli to muzyczny spektakl Teatru Baj w W-wie to WARTO WARTO WARTO! Wspaniała sztuka i piękne słuchowisko z mnóstwem piosenek! Uwielbiamy je i często słuchamy. W teatrze też byłam na tym już 2 razy, a jeszcze ze 2 pójdę z młodszą
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar Marko
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Właśnie ten, dzisiaj znalazłam na allegro. Dzięki!

A dzisiaj znalazłam jeszcze taką stronę: http://pstrobazar.blogspot.com/searc...s%20w%20beczce

I taką: http://jarmila09.wordpress.com/categ...zeslaw/page/2/

I taką - nie dotyczy książek, ale będzie w sam raz dla tych co lubią wiedzieć co im koło ucha ćwierka (w nawiązaniu do niedawnej dyskusji na temat Kruszewicza): http://fundacjarazem.org.pl/ptasieradio/atlas.html; Kliknijcie na zdjęcia!

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

czy ktoś zna taką pozycję: http://www.matras.pl/owady-pod-lupa.html ?
    warto?

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judyt Zobacz posta
    Nie, to przecież mój kolega
    Szkoda, ze tak późno wyczaiłam te książkę, wydaje się ciekawa. Na przyszły rok trzeba będzie kupić.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Guest
    Guest

Domyślnie poszukiwana

Basia i słodycze książka nie audiobook
    może znacie jakieś arkana netu, gdzie warto zajrzeć bo się okazuje, że dociera ta seria do mojego dziecia (n2604 miałaś całkowitą rację, te upadki ją uczłowieczają )

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

wczoraj młody w kalendarzu adwentowym znalazł "Bazgroły"...i jest zachwycony Pół dnia spędził nad książką
    "BAsię i słodycze" mieliśmy z biblioteki... jest nawet nawet.
    W każdym razie Wiktor Basie polubił.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Uprawnienia umieszczania postów