przedświąteczny wyrzut tzw. unikatów:
Joachim Lis na Allegro - w normalnej cenie
Opowieść pod choinkę też na Allegro, i w Gandalfie - zdaje się, że też w normalnej cenie

przedświąteczny wyrzut tzw. unikatów:
Joachim Lis na Allegro - w normalnej cenie
Opowieść pod choinkę też na Allegro, i w Gandalfie - zdaje się, że też w normalnej cenie
Ostatnio edytowane przez szast.prast ; 16-10-2013 o 14:39

Ok, w takim razie nie ma co jej zamawiać "w ciemno", tylko musiałabym pokazać córce, bo skoro jest aż tak "naćkane", to może mieć problem by się nad nią skupić.
Aha - Do Merlina jest też kod -20% (od normalnej ceny!) po wpisaniu "Claudia2013", polecana tu wcześniej książka Madonny wychodzi za grosze.
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014

natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

a widziałaś ilustracje? bardzo smakowite http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...achim_lis.html
mnie frapuje w sumie bardziej ta zimowa książka. podoba mi się idea sharmonizowania książkowo z porą roku (w zeszłym roku zimą czytaliśmy namiętnie i w kółko Zimowe popołudnie, teraz zamówiłam zakamarkowe O zimie) czytam Wasze polecenia, ale o tej Chotomskiej nic nie znalazłam - a ilustracyjnie mnie bardzo ciekawi. znacie Opowieść pod choinkę? polecacie?

tu masz angielska wersje - z podgladem srodka. wlasnie wrzucilam na wishliste, podoba mi sie
z zimowych jeszcze polecam Zimowa wyprawe Ollego Elsy Beskow (jak i inne jej ksiazki, ilustracyjne cudenka). jest jeszcze zimowa Mama Mu. i z zima w tle Boze Narodzenie w Bullerbyn, Pewnie, że Lotta umie prawie wszystko i Patrz, Madika, pada śnieg!. i pewno duzo wiecej, to takie 'pewniaki' co to od razu do glowy przychodza...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

A co możecie polecić "zimowo-świątecznego" dla malucha? 20-miesięcznego?Bankowo to było gdzieś w wątku, ale zanim go przekopię po raz enty..... Poratujcie

Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.

Chiani- my mamy " choinka" "mikołaj" króciutkie wierszyki:
http://www.gandalf.com.pl/b/choinka-C/

strona 54 naszego, jakze milego, choc nieco rozbudowanego watkuhttp://www.chusty.info/forum/showthr...klepane/page54
plus pewnie sie jakies nowosci od tego czasu pojawily, tylko nie wiem czy dla takich maluchow.

a my od wczoraj mamy różnimisie to właśnie dla takich maluchów, ale oczywiście starszy też nie wzgardzi
fajna bardzo prosta i im się podoba
synek lato 2008synek wiosna 2011

Kasia.234 nie, ale już widzę że chcę
synek lato 2008synek wiosna 2011

Dziękuję!
teraz będę mieć problem, co wybrać

Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.

Księżniczki i smoki - ostatnio czytamy niemal co wieczór, mimo że ani nowość ani nie podsuwałam synkowi, sam jakoś "zaskoczył" i książka która stała na półce od dawna nagle poszła w ruch. Wcześniej były polecone przez natalę Smoki - nawet się nei zorienowałam, że mam smokowego wielbiciela w domu
Wczoraj byłam w biblio i trafiliśmy na nowości - na Chustę babci - muszę powiedzieć, że czuję się za głupia na tę książkę, nie łapię jej tak do końca (tzn nie do końca rozumiem tę przedśmiertną stypę), ale córka zaczęła pytać o babcię, czemu umarła i takie tam, więc był pretekst do rozmowy, generalnie na plus, oraz na nowe afrykańskie OQO, Drzewa po drodze, ale tośmy czytali na końcu i byliśmy zmęczeni i wszyscyśmy chyba przy tym zasnęli (poza średnim, który się zniecierpliwił i energia go zaczęła roznosić), ale chyba ona (tekst) też znacznie słabsza od Czarów czy Kukuryka. Oprócz tego wpadł mi w ręce Mój dom - sama czytałam sobie dziś bo synka jakoś nie udało mi się zainteresować - mi się podobało, ale nie umiem powiedzieć w jakim wieku dzieciom najbardziej by pasowało, nawet pomyslałam, że podobałaby się mojemu 12-oletniemu siostrzeńcowi, ale może on jednak za stary... Poza tym wzięliśmy Inne życie - oczywiście super, książki z tej serii to w ogóle największe nasze biblioteczne hity, normalnie jakoś dzieci wolą czytać własne (nie wiem, czy dlatego że kupowane staranniej wybieram, czy to efekt "lubię co znam"). No i w końcu specjalnie wybrane ze względu na chorego synka Lądowanie rinowirusów - z jednej strony syn mówi, że straszne (ostatnio to jest argumentem na nie dla książek - np Pan Maluśkiewicz... okazał się straszny przez którąś ilustrację wieloryba i jest średnio chętnie widziany...), ale jednak chce czytać, dopytuje, dopowiada, widać że go interesuje; ja osobiście nie tak bardzo lubię ten styl ilustracji (jak w książkach o Lassem i Mai), ale są zupełnie do przeżycia. Przy sezonie grypowym zdecydowanie warto pamiętać o tej książce, pewnie tak od 3 lat w górę.
a coś jesiennego? Chciałabym coś już na teraz, coś jesiennego (mamy Całusa na dobranoc, no i jest oczywiście Ulica Czereśniowa, ale może coś jeszcze?)
Ostatnio edytowane przez jul ; 17-10-2013 o 02:19
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)