Strona 127 z 807 PierwszyPierwszy ... 2777117119120121122123124125126127128129130131132133134135137177227627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,521 do 2,540 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    i dlaczego to napisałaś wlazłam na nk i szukam tej lotty ale jej już nie ma
    oni co 2-3 dni coś dorzucają
    Lotta w takiej cenie była kilka razy
    Maleńtas też
    Poczytaj mi mamo za 20zł co chwilę
    Muminki za 30zł (te duże księgi)
    Detektyw Pozytywka, Wielka księga uczuć...

warto codziennie tam zerknąć, jeśli ktoś na coś od nich poluje, bo wady minimalne, czasem prawie niezauważalne a cena super

ciekawa jest też Bezpieczna bajka w końcówkach nakładu
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

dzięki Karusku będę zaglądać
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    i boleję nad rozczarowaniem (nie tylko moim, ale i synowskim): http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...wierzatko.html
    czy inne książki tego pana są też tak nużąco poprawne?
    o, Kasdepske. No ja nie lubię. Pozytywka pasuje młodej, choć Ture Sventon to zdecydowanie lepsza pozycja detektywistyczna na ten wiek
    Osobny wątek mógłby zaistnieć: "co z Kasdepke jest nie tak", może wówczas bym jakoś sprecyzowała swoje nie, póki co czemu nie wiem, ale nie lubiem
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniaw Zobacz posta
    A dla roczniaka możecie coś polecić?
    Póki co obrazki dla maluszka, ale ile można i seria z Maksem.
    Na razie jeszcze coś kartonowego, co by małe paluszki nie spsuły za bardzo bo do książek garną się jak do niczego innego.
    Wątek długaśny, pewnie już coś było, ale przez cały nie przebrnęłam... chociaż blisko było i sporo pozycji "na potem" zapisanych już .
    Poza tym, co już wymienione to Księga dźwięków koniecznie. Moja Młoda mając jakieś 14 msc znała już to na pamięć .

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n2605 Zobacz posta
    o, Kasdepske. No ja nie lubię. Pozytywka pasuje młodej, choć Ture Sventon to zdecydowanie lepsza pozycja detektywistyczna na ten wiek
    Osobny wątek mógłby zaistnieć: "co z Kasdepke jest nie tak", może wówczas bym jakoś sprecyzowała swoje nie, póki co czemu nie wiem, ale nie lubiem
    ja też i syn też nie szaleje, my czasami słuchamy ale to wyjątkowo, bardzo wyjątkowo
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Guest
    Guest

Domyślnie

Kasdepke jest nudny i traci mi lektura obowiązkową ze szkoły podstawowej albo czytankami rozpracowywanymi na języku polskim

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mi się wydaje... pańciowaty
    stereotypowy. płaski. no, nudny i bynajmniej nie mondry.

Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    Kasdepke jest nudny i traci mi lektura obowiązkową ze szkoły podstawowej albo czytankami rozpracowywanymi na języku polskim
    tak, tak - zdecydowanie pan Grzegorz w mozole (takie odczucie) pisze na zadany temat. nie ma w tym lekkości, swady, odrobiny absurdu, poezji i co tam jeszcze. Język jest przekombinowany, natężenie słów trudnych spore właściwie nie wiadomo po co. Schemat goni schemat i brak w tym jakiegoś kontrapunktu. Na okładce się GK uśmiecha tak przyjemnie i w ogóle, aż mam poczucie winy, że nie leży mi jego literatura...
    czuję, jakby to było rzemiosło nie sztuka, poprawne ale nie porywa. Dziękuję za uwagę.

edit: szast - tak, tak. choć przymiotnik pańciowaty nie przyszedł mi na myśl

edit2: o Astrid ktoś napisał, że pisała z perspektywy przycupnięcia na przedszkolnym krzesełku. GK jest dorosłym - tym mądrzejrzym, lepszym, zdystansowanym. Nie jest w, jest obok, a właściwie ponad. Tak to czuję, drażni mnie to.

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój "zwierzątko" akurat bardzo lubił w zeszłym roku. Bo w obecnym nie zajrzał ni razu.

Guest
    Guest

Domyślnie

aaaa i czytając go czuję stęchliznę starych kamienic
    dobra pojechałam...... ale jak czytałam Detektywa Pozytywkę to serio czułam stęchliznę tej kanciapki
    Ostatnio edytowane przez Guest ; 23-09-2013 o 14:26

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dobra pojechałam...... ale jak czytałam Detektywa Pozytywkę to serio czułam stęchliznę tej kanciapki
    znaczy autor sukces odniósł?

Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

no, ale to powinnaś zaliczyć mu na dużego plusa. że sugestywnie mu się udało mnie ta jego kamienica jakoś nie rusza. I ten kaktus - bo musi być jakiś atrybut wszak.

Guest
    Guest

Domyślnie

niby tak ale to nie ja jestem adresatem jego książek
    dziecko me się nudzi przy nim a swąd hmmm jak osiągnie wiek matki i pochodzi po różnych kątach to może może ...... chwyci klimat

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    nowa ksiazke Iwony Chmielewskiej[/url], [url=http://www.wformat.com/page.php?p=243]
    Mam już, mam! Rytualnie miziam okładkę, jak tylko koło książki przechodzę
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka

Domyślnie

http://wydawnictwodwiesiostry.pl/kat...resniowej.html

dzisiaj w dwóch siostrach 50% zniżki na Jesień

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a skąd u Was nowościowe oblatanie? zaglądacie na strony wydawnictw czy feedlujecie skądś, hurtem?

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja to nie wiem, samo mi się jakoś tak... Mam polubione wydawnictwa na fejsie, Qlturkę, Rymsa, patrzę, co dziecięce księgarnie mają w nowościach i tak leci stówka za stówką, ech.

edit: Siostrami się chyba w końcu zaspokoiłam, żeśmy z koleżanką Stivel wyniosły (rękami męża mego) zacnej wielkości karton książek z ichniej redakcji, jak z okazji Nie Pamiętam Jakiej miały jednodniową sobotnią wyprz 50% na wszystko.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."

Chustonówka
    Miejscowość
    wieś pod Gdańskiem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    Poza tym, co już wymienione to Księga dźwięków koniecznie. Moja Młoda mając jakieś 14 msc znała już to na pamięć .
    Mamy, znamy, już się nawet rozpaść zdążyła (klejona dwa razy) i zapamiętana także została i mimo to ciągle wracamy

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    edit: Siostrami się chyba w końcu zaspokoiłam, żeśmy z koleżanką Stivel wyniosły (rękami męża mego) zacnej wielkości karton książek z ichniej redakcji, jak z okazji Nie Pamiętam Jakiej miały jednodniową sobotnią wyprz 50% na wszystko.
    i powiedz uczciwie, z ręką na narządzie, że wcale ale to wcale nie kręci Cię ich najnowszy atlas zwierząt, ha!

https://wydawnictwodwiesiostry.pl/ka...samotnicy.html

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

HA! No masz mnie, masz, nie położę ręki na żadnym narządzie.

Uprawnienia umieszczania postów