Strona 806 z 807 PierwszyPierwszy ... 306706756796798799800801802803804805806807 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16,101 do 16,120 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Widziałyście?
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Domyślnie

Wrzucam Wam moją recenzję książki Katarzyny Wasilkowskiej "Już, już"
    książka zrobiła na mnie duże wrażenie, postanowiłam ją wypromować na stronie FB mojej biblioteki
    Kim jest Lula?
    Zwykłą – niezwykłą dziesięciolatką. Doskonałą uczennicą, fantastyczną koleżanką, aktywną sportowo i uzdolnioną manualnie dziewczynką, dla której każdy dzień jest przygodą.
    Jej życie jest zwykłe – niezwykłe, jak życie wszystkich dziesięciolatków – pełne drobnych przyjemności, przygód z pogranicza rzeczywistości i wyobraźni, szkolnych i domowych obowiązków, zajęć dodatkowych, mniej lub bardziej przyjemnej codzienności domowej.
    Pewnego dnia Lula odkrywa wirtualny świat – wkracza do Kryształowego Zamku. W grze robi bardzo duże i szybkie postępy – błyskawicznie pokonuje kolejne poziomy i kolejne trudności. Dużo zyskuje.
    W tym samym czasie, w równoległym, rzeczywistym świecie dziewczynka traci coraz więcej. Każdego dnia kolejne rzeczy przestaje mieć dla niej znaczenie. O dziwo wcale tego nie zauważa – liczą się tylko postępy czynione w grze.
    „Już, już” to przejmujące studium uzależnienia dziecka od gier komputerowych. Książka jest adresowana do dzieci powyżej dziesiątego roku życia i w niezwykle obrazowy sposób opowiada o kolejnych etapach uzależnienia od gier. Doskonała lektura nie tylko dla dzieci – rodzicom też może się przydać, poprzez obrazowe ukazanie na co zwrócić uwagę gdy dzieci korzystają z komputera i uświadamianie, że mimo najwyższej troski i kontroli zdarzają się sytuacje, że można przeoczyć ważne szczegóły. Bardzo potrzebna lektura, szczególnie polecam by przeczytać ją razem z dzieckiem.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Brzmi fajnie
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Odkopię wątek.
    Właśnie się zorientowałam, że moje dzieci żyją w jakiejś bańce i nie mają styczności z dziećmi niepełnosprawnymi , czy nieneurotypowymi.. właściwie nie wiem jak to jest statystycznie możliwe.kiedyś z nimi o tym rozmawiałam. Ale trudno tak abstrakcyjnie. Szukam jakiś książek.. najlepiej beletrystyki które przybliżyły by im ZD, Autyzm, różne ograniczenia i niepełnosprawności .
    Może macie coś do polecenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ładnego Czerwonego Kapturka szukam, jakieś wydanie z ilustracjami, które nie wystraszą 2 latki i mnie (brzydotą) heheh

Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

100kropku tak na szybko o ZA to Inny niż wszyscy PeraNilssona i Roksany Jedrzejewskiej-Wróbel Kosmita, najlepsza wg mnie. My ją uwielbiamy i zawsze dawaliśmy do przedszkola, szkoły, kiedy uświadamialiśmy o autyzmie starszaka lub ZA młodszego choć to stara pozycja i nie wiem czy dostępna-pewnie używki.
    Ostatnio edytowane przez qqrq5 ; 15-03-2023 o 20:51
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka Awatar nika023
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 100kropek Zobacz posta
    Odkopię wątek.
    Właśnie się zorientowałam, że moje dzieci żyją w jakiejś bańce i nie mają styczności z dziećmi niepełnosprawnymi , czy nieneurotypowymi.. właściwie nie wiem jak to jest statystycznie możliwe.kiedyś z nimi o tym rozmawiałam. Ale trudno tak abstrakcyjnie. Szukam jakiś książek.. najlepiej beletrystyki które przybliżyły by im ZD, Autyzm, różne ograniczenia i niepełnosprawności .
    Może macie coś do polecenia?

„Cudowny chłopak” jest w kilku wersjach (dostosowanych dla młodszych lub starszych dzieci), „Kicia Kocia na placu zabaw” i „KK gra w piłkę”
    Marcysia '13 Janka '18

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Poszukam w wolnej chwili o problemie niedosluchu.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Dorzucę ilustrowaną "Wszystkie koty są w spektrum autyzmu" (jest adekwatna adhd o psach); ponoć świetna jest "Iskry w mojej głowie" - jeszcze nie sprawdzałam.

O ZD "Mój młodszy brat".
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Mamy klika o różnych niepełnosprawnościach, jeśli miałabym polecić jedną, to z pewnością byłaby to "Duże sprawy w małych głowach”. https://dzinztomikiem.pl/duze-sprawy...zka-kossowska/

Opowieści poprowadzone są z punktu widzenia dzieci, w niesamowicie empatyczny sposób. Moje dzieciaki uwielbiają do nich wracać.

A dla młodszych dzieci "Jak pięknie się różnimy”, dobrze napisana i zilustrowania książeczka o różnorodności: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5023...ie-sie-roznimy

Jul, dzięki za polecenie tej o kotach, muszę się zapoznać
    J.2014 i E.2016

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja o psach kupię

O zD żadnej nie czytałam

Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

O! Ile fajnych pozycji. Bardzo Dziekuję!
    Zapomniałam całkiem o „ duże sprawy w małych głowach” przecież mamy ta książkę . Jak wyszła to dziewczyny przewertowały i osobach niewidomych i niesłyszących a potem zupełnie zapomniałyśmy!
    „ inny niż wszyscy”będziemy mieć z biblioteki tak jak „Iskry w mojej głowie”. Jul jak chcesz to pokaże zdjęcia.
    O kotach chyba kupię.. bo dziewczyny ostatnio mają fioła na punkcie kotów . Tylko sa dwie. „ wszystkie koty są w spektrum autyzmu” i „Wszystkie koty mają Aspergera” . Moze wiecie która lepsza?
    O ZD jeszcze szukam!

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

To jest to samo - tylko rezygnuje się z określenia Zespół Aspergera na rzecz jednego spektrum autyzmu i stąd zupgadeowany tytuł.
    Mamy i "Iskry..." i "Inny...", tylko tej pierwszej jeszcze nie czytałam (Inny imho super).

Poszukam kiedyś "Kosmity"
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar chocianek

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za polecenie książek, mam już kilka w koszyku. Będą i dla Antka i może któreś zabierzemy do przedszkola.

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Szukam jakiejś pięknej książki na prezent. To ma być pamiątka na komunię, ale nie szukam książki religijnej. Narnia też nie. Myślę wstępnie o "Życiu" Lisy Aisato, chociaż nie jestem do końca przekonana. Może podrzucicie mi jakiś inny pomysł?

Chustopróchno Awatar muzakate
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Samuela- a encyklopedia Britannica?
    może znalazłaś coś już?

Ja z pytaniem.
    Ma ktoś może któraś z tych książek?

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

A może macie książki które chciałybyscie na aukcję przekazać

Wysłane z mojego RMX2193 przy użyciu Tapatalka
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Hej, dużo książek na aukcji
    https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app

Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Pożyczyłam dla syna z biblioteki i młodszy się tak zainteresował że przeczytał dwa razy. Powiedział że chce być lekarzem. Wiadomo to jest dość dynamiczne ale chciałabym podrzucić mu coś w temacie ciekawego do czytania. Możecie coś polecić?

Chustoholiczka Awatar nika023
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annagdynia Zobacz posta
    Pożyczyłam dla syna z biblioteki i młodszy się tak zainteresował że przeczytał dwa razy. Powiedział że chce być lekarzem. Wiadomo to jest dość dynamiczne ale chciałabym podrzucić mu coś w temacie ciekawego do czytania. Możecie coś polecić?

https://www.empik.com/bebechy-czyli-...9531,ksiazka-p

https://www.empik.com/na-ratunek-czy...3587,ksiazka-p
    Marcysia '13 Janka '18

Uprawnienia umieszczania postów