Strona 643 z 807 PierwszyPierwszy ... 143543593633635636637638639640641642643644645646647648649650651653693743 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12,841 do 12,860 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinuviel Zobacz posta
    Powiedzcie czy warto buchmana opowieść wigilijną, czarnoksiężnik z krainy oz, w 80 dni dookoła świata, księga dżungli? W dobrych cenach widziałam stacjonarnie ale nie wiem czy brać bo byłoby to bardzo na wyrost ( syn ma trzy latka )
    Z tego co pamiętam to dziewczyny bardzo polecały tę serię z Buchmanna. Imo warto, choć bardzo na wyrost. a w jakiej widziałaś cenie? ja poluje na Czarnksiężnika.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Powiedzcie czy warto buchmana opowieść wigilijną, czarnoksiężnik z krainy oz, w 80 dni dookoła świata, księga dżungli? W dobrych cenach widziałam stacjonarnie ale nie wiem czy brać bo byłoby to bardzo na wyrost ( syn ma trzy latka )
    na wyrost ale bardzo warto. zwlaszcza, ze sie niektorym naklady wyczerpuja (czesc juz zreszta jest niedostepna) i nie wiadomo jak bedzie z dodrukami. imo lepiej kupic i schowac niz potem przeplacac.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka

Domyślnie

Ale serio wszystkie cztery takie fajne wydania? Ceny od 19.90 do chyba 22 zł.

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

dziewczyny, siedzę i myślę, co fajnego na 7 urodziny dla chłopca? chciałabym, żeby było to coś - oszałamiającego i dlatego nie mogę się zdecydować. Wiem jedynie, że chłopiec generalnie lubi czytanie i - że ma Rabarbara

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Tujo
    a pamiętasz książkę
    Niezwykłe przygody latającej myszy?

ilustracje wspaniałe, treść średnio
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustoguru

Domyślnie

Tak, weź wszystkie. Dla syna na wyrost, ale ja kupiłam teraz w zasadzie dla siebie. Czarnoksiężnika z Oz bardzo bardzo tak. Obecnie czytam W 80 dni, Wigilijną też mam, nie czytana jeszcze. Księgi dżungli nie mam , bo nie wiem czy chcę tę pozycję, ale jak się zdecyduję to osobiście wybiore z il. Wilkonia. Mój deal z tej serii, to Baśnie świata za 13,20 chyna kupiłam w świecie książki.

A seria Buchmanna jest ładnie wydana, ale juz w drugiej książce znalazłam literówkę, niby nic, ale książki okładkowo sporo kosztują, a na prawdę bardzo mało literówek widzę ogolnie w książkach. Co prawda te babole są zawsze we wstępach, ale są . Ale to czepialstwo, wiem .

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamata Zobacz posta
    Czy ktoś czytał już "Boże Narodzenie krowy Zosi"?
    Tu pierwsza recenzja http://cuda-cudanakiju.blogspot.com/...-zosi.html?m=1

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta

Bardzo dziękuję.
    Niko 2012, Zo 2017

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    dziewczyny, siedzę i myślę, co fajnego na 7 urodziny dla chłopca? chciałabym, żeby było to coś - oszałamiającego i dlatego nie mogę się zdecydować. Wiem jedynie, że chłopiec generalnie lubi czytanie i - że ma Rabarbara
    Cytat Zamieszczone przez weci Zobacz posta
    Tujo
    a pamiętasz książkę
    Niezwykłe przygody latającej myszy?
    ilustracje wspaniałe, treść średnio
    imo na Mysz za pozno. Tujo - wiesz przynajmniej czy chcesz cos powiesciowego czy encyklopedycznego bardziej?
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Domyślnie

Weci, dziękuję, ale skoro Natala mówi, że za późno, to może jednak coś innego

Natala, chyba powieściowego bardziej. Myślałam o Detektywie Pierre w labiryncie i do tego jakąś beletrystyczną książkę masz jakiś pomysł?

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    Weci, dziękuję, ale skoro Natala mówi, że za późno, to może jednak coś innego

Natala, chyba powieściowego bardziej. Myślałam o Detektywie Pierre w labiryncie i do tego jakąś beletrystyczną książkę masz jakiś pomysł?
    Hotzenplotz nie znam nikogo, komu by sie nie sprawdzilo albo cos detektywistycznego - Joachima Lis, albo Latajacego Detektywa moze? albo wlasnie Buchmanna wyzej wspominanego - np. w 80 dni dookola swiata albo Czarnoksieznika Oza - to bedzie i dobra powiesc, i jeszcze ladnie wydana (choc Mistrzowie ilustracji tez sa OK jesli chodzi o jakosc). jeszcze pomysle i dopisze pewnie.

Pierre jest swietny, z wyszukiwanek na topie super jest tez Gdzie jest Wookie?

co do Myszy - to jeszcze ja jutro przejrze, bo ona ilustracyjnie faktycznie fantastyczna jest, czytalismy dosc dawno - ale tak z pamieci to dla oczytanego dziecka chyba za malo tekstu bedzie. btw ma wyjsc kolejna czesc

Domyślnie

Dziękuję a właśnie sobie przed chwilą o Hotzenplotzu i Joachimie Lisie myślałam

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka

mamru
    Guest

Domyślnie

Tujko a Rozbójnicy z Kardamonu? Albo seria o Zlatku i Bezie z Zakamarków?

Edit albo te nowości z il. Jeffersa?
    Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 28-10-2016 o 09:33

Domyślnie

Dziękuję te nowości też ciekawe

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka

Chustoguru
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Bardzo poproszę poradę!

Wierzcie w Mikołaja - Loota Olsen. Warto kupić? Pytanie po pierwsze, czy ogólnie fajna, a po drugie my jesteśmy wierzący i nie chciałabym czegoś, co będzie sprzeczne z restzą działań adwentowych. Będę wdzięczna za pomoc.

a w temacie Tujo to rozbójnik właśnie zakończony, a Szym zażądał Małego Duszka, bo ten sam autor, czyli na pewno trafne.
    Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013

mamru
    Guest

Domyślnie

Magdo "Wierzcie w Mikołaja" jest specyficzna, kontrowersyjna. Bóg jest kobietą. Ja na razie dzieciom nie przeczytałam.
    Tu masz trochę recenzji
    http://lubimyczytac.pl/ksiazka/19888...cie-w-mikolaja

Z takich opowiadań świątecznych może Niezwykły święty Mikołaj z uroczym staruszkiem Pettsonem i kotem Findusem?
    Albo z serii Cztery Pory Baśni Dulemby te o Zimie. Tylko tu dostępny audiobook. Książek z tej serii sama szukam.
    Zamówiłam jeszcze teraz Opowiadania wigilijne http://www.wyd-literatura.com.pl/pra...zy-wyd-ii.html
    i Siedem tajemnic św. Mikołaja http://siedmiorog.pl/7-tajemnic-swietego-mikolaja.html i jestem ich b.ciekawa. Dam znać jak dotrą.
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 28-10-2016 o 14:25

Chustoguru
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

O dziękuję, czyli nie, bo ja to chce do przygotowań do świąt. Zostanę przy Malińskim w kawałkach jak nic innego nie trafię. Natomiast koniecznie daj znać, co o tych dóch sądzisz, bo brzmią interesująco
    Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

A Maliński to co?

Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda_32_0 Zobacz posta
    O dziękuję, czyli nie, bo ja to chce do przygotowań do świąt. Zostanę przy Malińskim w kawałkach jak nic innego nie trafię. Natomiast koniecznie daj znać, co o tych dóch sądzisz, bo brzmią interesująco
    Na adwent nieodmiennie polecam wydana przez wydawnictwo "Sykomora" ksiazke Marka Kity "Wszyscy na Ciebie czekamy". W ksiegarniach chyba juz nie ma, ale mozna napisac do wydawnictwa, chyba maja jeszcze zapas u siebie i chetnie wysylaja

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judyt Zobacz posta
    Na adwent nieodmiennie polecam wydana przez wydawnictwo "Sykomora" ksiazke Marka Kity "Wszyscy na Ciebie czekamy". W ksiegarniach chyba juz nie ma, ale mozna napisac do wydawnictwa, chyba maja jeszcze zapas u siebie i chetnie wysylaja
    Niestety nie mają już nic i nie planują do druku

Uprawnienia umieszczania postów