Strona 641 z 807 PierwszyPierwszy ... 141541591631633634635636637638639640641642643644645646647648649651691741 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12,801 do 12,820 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    A Bajarka nie kończy się czasami nakład?
    Chciałam kupić na prezent w twardej oprawie i nie widzę.
    O jakiej Bajarce mówicie?

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Barz europejski Siedmioróg http://siedmiorog.pl/bajarz-europejs...imitowana.html

Znacie, macie? Ilustracje cudne, ale przypisanie Pieknej i bestii Perraultowi, to babol, nie? Na prawde jest tak w srodku? Pytam, bo skladam koszyk na all i wpadlo mi w oko, ale googluje i niemjestem przekonana.
    Bajarz już mam i poraz kolejny książka w ręku mni ezaskakuje, bo sporo było tu narzekania n acienki papier i mi ten cienki papier n azdjęciach wydawał się śliski, a w rzeczywistości jest matowy. I wiecie co... to jest typ papieru, który ja bardzo lubię . Taki cienki prawda, ale jakby stary z odzysku i kojarzy mi się właśnie z dawnymi książkami.

Brzechwa z tej limitowanej serii Siedmiorogu ma taki sam papier? Natala pewnie będzie mieć porównanie.

I nie kupiłąm dotąd Brzechwy właśnie przez papier, który mnie osobiście nie przeszkadza, wręcz przeciwnie .

Chustomanka

Domyślnie

Tak, to ten sam papier. Niektórzy narzekają, że prześwituje. Jest cienki, ale chyba nie aż tak. Mnie nie przeszkadza.
    Niko 2012, Zo 2017

Chustoholiczka

Domyślnie

Bajarz już mam i poraz kolejny książka w ręku mni ezaskakuje, bo sporo było tu narzekania n acienki papier i mi ten cienki papier n azdjęciach wydawał się śliski, a w rzeczywistości jest matowy. I wiecie co... to jest typ papieru, który ja bardzo lubię . Taki cienki prawda, ale jakby stary z odzysku i kojarzy mi się właśnie z dawnymi książkami.

Brzechwa z tej limitowanej serii Siedmiorogu ma taki sam papier? Natala pewnie będzie mieć porównanie.

I nie kupiłąm dotąd Brzechwy właśnie przez papier, który mnie osobiście nie przeszkadza, wręcz przeciwnie .
    Nie natala ale to ja nie narzekałam na serię i bardzo ją lubię o czym tu niejednokrotnie pisałam
    Teraz ponownie dostępny Plastusiowy pamiętnik oraz nowość Za żywopłotem

Chustoholiczka

Domyślnie

O jakiej Bajarce mówicie?
    Bajarka opowiada. Zbiór baśni z całego świata

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

A Bajarka nie kończy się czasami nakład?
    Chciałam kupić na prezent w twardej oprawie i nie widzę.
    http://www.dvdmax.pl/bajarka-opowiad...9?trs=Y2VuZW8=
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a nie sliski nie jest - sliskiego nie trawie kompletnie. jest fajny tylko dla mnie za cienki. Brzechwe sprawdze jutro, bo mlody spi - ale chyba tez jest cinki (choc nie az tak jak w Bajarzu o ile pamietam).
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru

Domyślnie

Bajarka opowiada. Zbiór baśni z całego świata
    Pytam, bo w dedalusie jest, ale okładka miękka, a tu szukają w twardej.

Dzięki dziewczyny za odzew co do serii z Siedmiorogu. POdpisuję sie pod grupą, której cienki papier nie przeszkadza. Mnie sie papier podoba .

Chustoguru

Domyślnie

Ma ktoś już Harry potter i przeklęte dziecko? Rodzice mi dziś przypomnieli, bo chcieli mi kupić na urodziny, ale mama wyczytala że to scenariusz, tata dziś twoerdzi że czytał coś innego i z poślizgiem mi książkę kupi . Jak to wygląda w realu? Da się czytać?
    Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 22-10-2016 o 20:24

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Ja czytałam oryginał, jak tylko wyszedł. Czyta się na początku dziwnie, ale szybko się można przyzwyczaić. I naprawdę ta forma sztuki ma sens przy tej treści .

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    Ja czytałam oryginał, jak tylko wyszedł. Czyta się na początku dziwnie, ale szybko się można przyzwyczaić. I naprawdę ta forma sztuki ma sens przy tej treści .
    Ja sama zaniechałąm kupienia, ale jak dostanę, to grymasić nie będę .

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

sprawdzilam Brzechwe tez cienki. mnie najbardziej przeszkadza, ze tekst i rysunki przebijaja spod spodu. jakby papier byl ociupinke grubszy to bylo cudnie...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ma ktoś już Harry potter i przeklęte dziecko? Rodzice mi dziś przypomnieli, bo chcieli mi kupić na urodziny, ale mama wyczytala że to scenariusz, tata dziś twoerdzi że czytał coś innego i z poślizgiem mi książkę kupi . Jak to wygląda w realu? Da się czytać?
    Ja kupiłam i zadziwił mnie ten rodzaj. Jeszcze nie czytałam. ale widziałam z Biedronce- po 25 zł, w ogóle cała seria Harrych Potterów.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Od jakiego wieku jest Rozbójnik Hotzenplotz? 3 latki zrozumieją czy za wcześnie?

Szukam Opowieści z parku Percyego Mroźna zima,jakby komuś wpadła w oko to dajcie znać prosze,potrzebuję na Gwiazdkę 3 egzemplarze a tu nie ma i nie ma.
    Ostatnio edytowane przez lila4 ; 24-10-2016 o 08:15
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lila4 Zobacz posta
    Od jakiego wieku jest Rozbójnik Hotzenplotz? 3 latki zrozumieją czy za wcześnie?.
    IMO za wcześnie. Zrobiłam podejście z prawie 4-latkiem i póki co tez jeszcze poczekam z lekturą.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dziękuję

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lila4 Zobacz posta
    Od jakiego wieku jest Rozbójnik Hotzenplotz? 3 latki zrozumieją czy za wcześnie?

Szukam Opowieści z parku Percyego Mroźna zima,jakby komuś wpadła w oko to dajcie znać prosze,potrzebuję na Gwiazdkę 3 egzemplarze a tu nie ma i nie ma.
    Zaczęłam czytać mojemu synkowi jak urodziła się jego siostra czyli miał 4 lata i 2 miesiące.
    Natomiast on wcześniej juz miał czytane dłuższe książki które chciał m.in Małpeczki z naszej półeczki, Małpiszonek Pipi, Kajtek i miś oraz książki z serii Mistrzowie ilustracji.
    Natomiast Rozbójnik to była pierwsza książka przeczytana od razu tego samego dnia i zaczęta ponownie.
    Poprzednie były czytane przez kilka lub kilkanaście dni w ratach.
    Wszystko zależy od dziecka

Chustomanka Awatar natalie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Nie wiem czy wcześniej były - co o nich myślicie myślicie ?

Chustoholiczka

Domyślnie

Tappi to chyba jedna z bardziej popularnych i polecanych tutaj pozycji.
    Polecam.
    Do pozostałych się nie odniosę bo nie znam.

Chustomanka

Domyślnie

Tappi był omawiany tutaj wiele razy i chyba wszyscy polecali dotychczas. U nas bardzo lubiany.
    Kasdepke nie znam, natomiast Bajkoterapię przeglądałam niegdyś w Lidlu i mnie jakoś nie ujęła.
    Niko 2012, Zo 2017

Uprawnienia umieszczania postów