czy ktoś to miał w rękach?
ciekawa? nie za trudna dla 11latka w miarę lubiącego logiczne zagadki?
2 + 7 (2005-2018)
mialam. w rekach znaczy - oba tomy nawet. zagadki rozne - niektore sie imo nadadza, inne (niestety wieksza czesc chyba) beda sporo za trudne. rozwiazania z dokladnym opisem dlaczego i skad sie to wzielo co mi sie bardzo podoba. ogolnie fajna dosc i powinna byc na dlugo - czesc na juz, czesc na kiedys. pytanie tylko czy sie tymi trudnymi nie zniecheci i nie rzuci calosci w kat? (moje starsze dziecko pewno by tak zareagowalo, stad pytam...)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Karusku a znacie "To nie jest książka do matmy" z Dwóch Sióstr? U nas to jest hit i jest bitwa o tę książkę![]()
Mamru, a możesz wrzucić trochę środka?
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Mam chwilę to mogę
![]()
ja nie mamru, ale mogetu troche mozna podgladnac. kiedys juz wklejalam w jkis watek cos i wydaje mi sie, ze bylo wiecej srodka - ale nie moge linku znalezc...
edit: spoznilam sie![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
dziękuję, dziewczyny
chyba będę musiała gdzieś zobaczyć ten gabinet
Dwie Siostry prezentują się fajnie![]()
2 + 7 (2005-2018)
Ja dziś odebrałam "PAXa" i pomimo, że książka cudowna, to mocno rozczarowało mnie bardzo wydanieilość ilustracji też mogłaby być większa ehhh
Widziałam też już "Pamiętnik czarnego noska" i też więcej się po wydaniu spodziewałam.
Za to "Nelka" baaaardzo fajna, pomimo iż broszurowo wydana, ale właśnie taka forma bardzo rezolutnej dziewczynki i całości pasuje
Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 20-10-2016 o 14:53
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Nada się, książka dość podobna do Małego Księcia, ale na pewno warta przeczytania
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
z empiku, zamówiłam przedpremierowo
Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 20-10-2016 o 16:51
K mama Kulki i Kropki
a tak jeszcze odnośnie pani Sary Pennypacker, to napisała też sympatyczną książeczkę dla młodszych dzieci, z ilustracjami Marli Frazee
co prawda to seria książeczek, ale u nas wydano tylko jedną
K mama Kulki i Kropki
Ilustracje są przepiękne.
Baśnie krótkie , bez jakiś drsstycznych opisów z małymi wyjątkami. Zależy dla jakiego wieku chcesz te baśnie.
Na pewno należy wytłumaczyć dziecku różnice kulturowe chociażby dotyczące kobiet muzułmanek.
Niektóre baśnie na pewno nie spodobają się rodzicom którzy wychowują dzieci w duch rodzicielstwa bliskości. Jest tam pan który urodą nie grzeszy i straszy dzieci. Uznanie przez innych dzięki temu że dzieci się go boją. No ale tam nikt nie obcina paluszków jak u Grimmów.
Osobiście polecam bo ciekawie wydane i dużo można się dowiedzieć o samej kulturze. Natomiast czegoś mi tam jednak brakuje. Czułam niedosyt.
spadlamznieba dzięki. Węzmę chocby dla siebie. A na jaki wiek byś poleciła? Pewnie sobie najpierw przeczytam , apotem pod kątem wieku dzieciakom.
Te Baśnie to raczej takie bajki. Pomysł super, ale czytając je odnosiłam wrażenie, że nie ma takiego napawania się baśnią, bark mi było bajania.
Ale może to dlatego, że bardzo lubię Bajarkę i Śpiewająca Lipkę, Andersena i Grimmów.
Wydaje mi się, że dla młodszych dzieci, ale nie wszystkie czytałam synkowi np: ta o straszeniu dzieci - odpuściłam. Przeczytam, ale może za rok.
Natomiast warto. Coś innego. A i różnych rzeczy można się dowiedzieć i uzupełnić wiedzę![]()
Bajarka jest w Dedalusie, ale w miękkiej oprawie.