Strona 617 z 807 PierwszyPierwszy ... 117517567607609610611612613614615616617618619620621622623624625627667717 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12,321 do 12,340 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru

Domyślnie

Znacie te pozycje? Kliknęłam w allegro, żeby było za jedną przesyłką i czekam na wycenę wysyłki i mam wątpliwości. Może zrezygnować z którejś?

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Czarnego noska i owieczkę moje młode b.lubiły, zresztą tę pierwszą nie pozwalają sprzedać
    teatru nie miałam
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Znacie te pozycje? Kliknęłam w allegro, żeby było za jedną przesyłką i czekam na wycenę wysyłki i mam wątpliwości. Może zrezygnować z którejś?

Mam wszystkie
    Bardzo je lubię i co jakiś czas wracam
    Z tej serii co owca są jeszcze
    Ciekawskie jajo
    Mak i Skrzyp
    edit: teatr - mogę jutro wkleić zdjęcia. Z tej serii mam jeszcze Morze
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 20-07-2016 o 23:30

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

mamy Noska - jest cudny (jak ja sie ciesze, ze wszystkie te ksiazki bede miala jeszcze komu poczytac )
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Mam wszystkie
    Bardzo je lubię i co jakiś czas wracam
    Z tej serii co owca są jeszcze
    Ciekawskie jajo
    Mak i Skrzyp
    edit: teatr - mogę jutro wkleić zdjęcia. Z tej serii mam jeszcze Morze
    Oo, teatru byłam najmniej pewna, bo Owcy widziałam sporo w internecie, a w Nosku zobaczyłam Wasiuczyńską . Zdecydowałam wziąć wszystkie. Ja cyknę foty jak przyjdą, tyle mi już wklejałaś, ze aż głupio tak wykorzystywać .

Dziękuję dziewczyny. Teraz pomyślałam, że pytanie bardziej do koszykowego było.

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    mamy Noska - jest cudny (jak ja sie ciesze, ze wszystkie te ksiazki bede miala jeszcze komu poczytac )
    Abstrakcja jeszcze, ale będą następne pokolenia i na pewno będzie komu czytać albo oddać.

Chustoholiczka

Domyślnie

martamwmw tylko Nosek nie jest sztywnostronicowy jak te które wklejałaś wcześniej (owca też nie jest sztywnostronicowa)
    owca

Chustoguru

Domyślnie

martamwmw tylko Nosek nie jest sztywnostronicowy jak te które wklejałaś wcześniej (owca też nie jest sztywnostronicowa)
    owca
    Wiem, wiem. Wrzuciłam do koszyka co mi się u sprzedawcy podobało i nie było drogie, nie patrzyłam na sztywne kartki . Jak się okazało, wybór nie był zły.

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

A ten Nosek już niedostępny ogólnie?

Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta

Intensywnie nie szukałam, tylko wklepałam w ceneo i nie znalazło.

Chustoholiczka

Domyślnie

nie wiem czy dostępny czy nie.
    Kupowałam go kiedyś w księgarni z tanią książką, ale to było dawno.
    Może dostępny musiałabyś sprawdzić.
    Ciekawa książka i dosyć gruba - ponad 150 stronic. Z małą ilością ilustracji.
    natala napisała, że dla malucha będzie czytała, ale mój nie chciał słuchać jak był mały (za mało ilustracji i za długie rozdziały były dla niego). Za to teraz bardzo chętnie

edit:

Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 21-07-2016 o 11:06

Chustoguru

Domyślnie

nie wiem czy dostępny czy nie.
    Kupowałam go kiedyś w księgarni z tanią książką, ale to było dawno.
    Może dostępny musiałabyś sprawdzić.
    Ciekawa książka i dosyć gruba - ponad 150 stronic. Z małą ilością ilustracji.
    natala napisała, że dla malucha będzie czytała, ale mój nie chciał słuchać jak był mały (za mało ilustracji i za długie rozdziały były dla niego). Za to teraz bardzo chętnie
    Chyba natali chodziło, że jeszcze w ogóle będzie miała komu czytać, nie że już teraz .

Chustoholiczka

Domyślnie

słowo pisane - różnie interpretowane

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Po zdjęciach widzę, że Nosek to dłuższa lektura a z okładki myślałam, że raczej mało tekstu

Chustoholiczka

Domyślnie

Po zdjęciach widzę, że Nosek to dłuższa lektura a z okładki myślałam, że raczej mało tekstu

tekstu dużo.
    Część tych książek (Lektury mojej babci) jest sztywno stronicowych

książka kilka miesięcy temu została zakupiona w dedalusie stacjonarnie - nawet polecałam ją tutaj na forum
    cena 9 zł

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Kiedys, kiedys bede czytala znaczy... w Nosku tekstu duuuzo! Montezuma fez jest fajna, jest zreszta w pierwszym tomie naszoksiegarniowych Moich ksiazeczek

edit: kocham jak edytor lepiej wie, co chcialam napisac. ale jak z Koniczyny zrobil Montezume???
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Kiedys, kiedys bede czytala znaczy... w Nosku tekstu duuuzo! Montezuma fez jest fajna, jest zreszta w pierwszym tomie naszoksiegarniowych Moich ksiazeczek

edit: kocham jak edytor lepiej wie, co chcialam napisac. ale jak z Koniczyny zrobil Montezume???
    Albo coś ze mną dziś, ale musiałam trzy razy przeczytać Twojego posta, żeby zakumać . I ten Montezuma na dokładkę. W każdym razie doszłam do rozwiązania, że stare wydanie Koniczyny Pana Floriana jest w pierwszym tomie Moich Książeczek z Naszej Księgarni. I to chyba dlatego, że gdzieś widziałam fotki . A tekturzaka Floriana mam w koszyku i czeka.

Jak już jestem, to dopytam o dwie serie.

1. Kolekcja dziecka z Agora, te 20 książeczek co tworzą kota na grzbietach, spadłamznieba już mi polecała. To są bajki na podstawie, tak? I czy mimo tego warto całą kolekcję mieć i dlaczego? Bo czaję się, a moje powody nie są jak zwykle rozsądne hehe. I pamiętacie ile kosztowała jedna sztuka oryginalnie, żeby nie przepłacić z drugiej ręki?

2. Festina Lente wydała takie książki kolorowanki itp. http://kajecisko.blogspot.com/2013/0...ina-lente.html
    Natrafiłam na Takie coś Leara z rysunkami Jolanty Richter-Magnuszewskiej (święto lasu, bo wypowiadałam się tu wiele razy, jak jej rysunki mi nie podchodzą, a tu widziałam prawie cały środek i na prawdę chcę) i tak poszło dalej. Dziad i baba też mnie zainteresował i Słoniątko z ilustracjami Wilkonia.
    Coś więcej o tej serii możecie powiedzieć? I jeszcze jak tu ewentualnie przeżyć mój opór przed pisaniem po książkach, bo tu w połowie kolorowanki, rebusy i takie . A ilustracje zachęcają.

Chustoholiczka

Domyślnie

Kolekcja Agory - nie mam całej serii tak jak już wcześniej pisałam. Brakuje mi kilku sztuk4,5??? Nie pamiętam.
    Seria jest na podstawie.
    Można jeszcze kupić nowe np: na allegro
    Musiałabym zobaczyć ile kosztowała sztuka ale coś w granicach 15-19 zł. Nie pamiętam a teraz nie będę szła po książkę. Kilkanaście złotych.
    Jak sprawdzę to napiszę.
    Lubię klasykę dlatego zawsze się zaopatruję w różne interpretacje.
    To jest ciekawie przygotowane. Polecam, ale czy trzeba mieć całą kolekcję??? Niekoniecznie.
    Natomiast uważam, że nie warto przepłacać za kolekcję Muchomora (baśniowy muchomor) - kilkadziesiąt zł za książeczkę bo ta Agory równie dobra i ilustracje też na najwyższym poziomie.
    Ilustracje w każdej z Agory są przepiękne i tutaj nie ma co dyskutować.

Odpowiadając na pyt. nr 2 mam dwie z tych 4 książek.
    Nie pozwalam na pisanie po książkach. Natomiast kseruję i wtedy syn może sobie bazgrać
    Seria ciekawa, coś innego, ale u nas długo nie chciał synek ab y mu to czytać. Niedawno dopiero się zainteresował. Przerabialiśmy Kota
    Na pewno nie dokupię pozostałych części bo te dwie wystarczą dla nas w zupełności.

Chustoguru

Domyślnie

Kolekcja Agory - nie mam całej serii tak jak już wcześniej pisałam. Brakuje mi kilku sztuk4,5??? Nie pamiętam.
    Seria jest na podstawie.
    Można jeszcze kupić nowe np: na allegro
    Musiałabym zobaczyć ile kosztowała sztuka ale coś w granicach 15-19 zł. Nie pamiętam a teraz nie będę szła po książkę. Kilkanaście złotych.
    Jak sprawdzę to napiszę.
    Lubię klasykę dlatego zawsze się zaopatruję w różne interpretacje.
    To jest ciekawie przygotowane. Polecam, ale czy trzeba mieć całą kolekcję??? Niekoniecznie.
    Natomiast uważam, że nie warto przepłacać za kolekcję Muchomora (baśniowy muchomor) - kilkadziesiąt zł za książeczkę bo ta Agory równie dobra i ilustracje też na najwyższym poziomie.
    Ilustracje w każdej z Agory są przepiękne i tutaj nie ma co dyskutować.

Odpowiadając na pyt. nr 2 mam dwie z tych 4 książek.
    Nie pozwalam na pisanie po książkach. Natomiast kseruję i wtedy syn może sobie bazgrać
    Seria ciekawa, coś innego, ale u nas długo nie chciał synek ab y mu to czytać. Niedawno dopiero się zainteresował. Przerabialiśmy Kota
    Na pewno nie dokupię pozostałych części bo te dwie wystarczą dla nas w zupełności.
    Dziękuję. Widziałam te z Agory za 5, 10 zł za sztukę, jak się kupi komplet. Czytałam też nieprzychylne opinie o autorze tekstów (nie wiem czy pisał wszytskie) Kasdepke. Jak tekstowo to widzisz?

Baśniowy Muchomor to też już z drugiej ręki tak się wyceniają, tak? Widziałam tu w wyszukanych z olx Kopciuszka chyba, ale nigdy żadnego środka nie widziałam. Im mniej wiem o tej serii, tym portfel grubszy .

I kserowanie! Że ja o tym nie pomyślałam, świetny pomysł. I w tej serii widziałam wersje z miękką okładką i twardą. Tylko w tych ofertach z miękka była informacja o kolorowankach itp, był tez napis na okładce o dodatkach zagadkach. Może te w twardej to tylko tekst i ilustracje, bez bazgrołów? Ktoś wie? Linkuję dwie przykładowe w twardej i miękkiej:
    http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/b...ppman-3471414/
    http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/b...ppman-3471431/

Chustoholiczka

Domyślnie

Seria Agory - Opowiedział Jarosław Mikołajewski
    opowiedział Grzegorz Kasdepke.
    Zilustrowali
    Agnieszka Żelewska, Elżbieta Wasiuczyńska, Paweł Pawlak

Do każdej książki dołączony jest audiobook (albo i nie bo różnie sprzedają). Może uda ci się znaleźć coś w necie na jakimś gryzoniu to sama ocenisz
    Czytają Magda Umer, Wojciech Mann,

Mnie się podoba

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta

Baśniowy Muchomor to też już z drugiej ręki tak się wyceniają, tak? Widziałam tu w wyszukanych z olx Kopciuszka chyba, ale nigdy żadnego środka nie widziałam. Im mniej wiem o tej serii, tym portfel grubszy .
    Mówisz i masz

Brakuje mi Trzech świnek
    Ostatnio edytowane przez qqrq5 ; 21-07-2016 o 20:14
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Uprawnienia umieszczania postów