Znacie te pozycje? Kliknęłam w allegro, żeby było za jedną przesyłką i czekam na wycenę wysyłki i mam wątpliwości. Może zrezygnować z którejś?
![]()
![]()
![]()
Znacie te pozycje? Kliknęłam w allegro, żeby było za jedną przesyłką i czekam na wycenę wysyłki i mam wątpliwości. Może zrezygnować z którejś?
![]()
![]()
![]()
Czarnego noska i owieczkę moje młode b.lubiły, zresztą tę pierwszą nie pozwalają sprzedać
teatru nie miałam
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
mamy Noska - jest cudny(jak ja sie ciesze, ze wszystkie te ksiazki bede miala jeszcze komu poczytac
)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Oo, teatru byłam najmniej pewna, bo Owcy widziałam sporo w internecie, a w Nosku zobaczyłam Wasiuczyńską. Zdecydowałam wziąć wszystkie. Ja cyknę foty jak przyjdą, tyle mi już wklejałaś, ze aż głupio tak wykorzystywać
.
Dziękuję dziewczyny. Teraz pomyślałam, że pytanie bardziej do koszykowego było.
Abstrakcja jeszcze, ale będą następne pokoleniai na pewno będzie komu czytać albo oddać.
A ten Nosek już niedostępny ogólnie?
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
nie wiem czy dostępny czy nie.
Kupowałam go kiedyś w księgarni z tanią książką, ale to było dawno.
Może dostępny musiałabyś sprawdzić.
Ciekawa książka i dosyć gruba - ponad 150 stronic. Z małą ilością ilustracji.
natala napisała, że dla malucha będzie czytała, ale mój nie chciał słuchać jak był mały (za mało ilustracji i za długie rozdziały były dla niego). Za to teraz bardzo chętnie
edit:
![]()
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 21-07-2016 o 11:06
słowo pisane - różnie interpretowane![]()
Po zdjęciach widzę, że Nosek to dłuższa lektura a z okładki myślałam, że raczej mało tekstu
Kiedys, kiedys bedeczytala znaczy... w Nosku tekstu duuuzo! Montezuma fez jest fajna, jest zreszta w pierwszym tomie naszoksiegarniowych Moich ksiazeczek
edit: kocham jak edytor lepiej wie, co chcialam napisac. ale jak z Koniczyny zrobil Montezume???![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Albo coś ze mną dziś, ale musiałam trzy razy przeczytać Twojego posta, żeby zakumać. I ten Montezuma na dokładkę. W każdym razie doszłam do rozwiązania, że stare wydanie Koniczyny Pana Floriana jest w pierwszym tomie Moich Książeczek z Naszej Księgarni. I to chyba dlatego, że gdzieś widziałam fotki
. A tekturzaka Floriana mam w koszyku i czeka.
Jak już jestem, to dopytam o dwie serie.
1. Kolekcja dziecka z Agora, te 20 książeczek co tworzą kota na grzbietach, spadłamznieba już mi polecała. To są bajki na podstawie, tak? I czy mimo tego warto całą kolekcję mieć i dlaczego?Bo czaję się, a moje powody nie są jak zwykle rozsądne hehe. I pamiętacie ile kosztowała jedna sztuka oryginalnie, żeby nie przepłacić z drugiej ręki?
2. Festina Lente wydała takie książki kolorowanki itp. http://kajecisko.blogspot.com/2013/0...ina-lente.html
Natrafiłam na Takie coś Leara z rysunkami Jolanty Richter-Magnuszewskiej (święto lasu, bo wypowiadałam się tu wiele razy, jak jej rysunki mi nie podchodzą, a tu widziałam prawie cały środek i na prawdę chcę) i tak poszło dalej. Dziad i baba też mnie zainteresował i Słoniątko z ilustracjami Wilkonia.
Coś więcej o tej serii możecie powiedzieć? I jeszcze jak tu ewentualnie przeżyć mój opór przed pisaniem po książkach, bo tu w połowie kolorowanki, rebusy i takie. A ilustracje zachęcają.
Kolekcja Agory - nie mam całej serii tak jak już wcześniej pisałam. Brakuje mi kilku sztuk4,5??? Nie pamiętam.
Seria jest na podstawie.
Można jeszcze kupić nowe np: na allegro
Musiałabym zobaczyć ile kosztowała sztuka ale coś w granicach 15-19 zł. Nie pamiętam a teraz nie będę szła po książkę. Kilkanaście złotych.
Jak sprawdzę to napiszę.
Lubię klasykę dlatego zawsze się zaopatruję w różne interpretacje.
To jest ciekawie przygotowane. Polecam, ale czy trzeba mieć całą kolekcję??? Niekoniecznie.
Natomiast uważam, że nie warto przepłacać za kolekcję Muchomora (baśniowy muchomor) - kilkadziesiąt zł za książeczkę bo ta Agory równie dobra i ilustracje też na najwyższym poziomie.
Ilustracje w każdej z Agory są przepiękne i tutaj nie ma co dyskutować.
Odpowiadając na pyt. nr 2 mam dwie z tych 4 książek.
Nie pozwalam na pisanie po książkach. Natomiast kseruję i wtedy syn może sobie bazgrać
Seria ciekawa, coś innego, ale u nas długo nie chciał synek ab y mu to czytać. Niedawno dopiero się zainteresował. Przerabialiśmy Kota
Na pewno nie dokupię pozostałych części bo te dwie wystarczą dla nas w zupełności.
Dziękuję. Widziałam te z Agory za 5, 10 zł za sztukę, jak się kupi komplet. Czytałam też nieprzychylne opinie o autorze tekstów (nie wiem czy pisał wszytskie) Kasdepke. Jak tekstowo to widzisz?
Baśniowy Muchomor to też już z drugiej ręki tak się wyceniają, tak? Widziałam tu w wyszukanych z olx Kopciuszka chyba, ale nigdy żadnego środka nie widziałam. Im mniej wiem o tej serii, tym portfel grubszy.
I kserowanie! Że ja o tym nie pomyślałam, świetny pomysł. I w tej serii widziałam wersje z miękką okładką i twardą. Tylko w tych ofertach z miękka była informacja o kolorowankach itp, był tez napis na okładce o dodatkach zagadkach. Może te w twardej to tylko tekst i ilustracje, bez bazgrołów? Ktoś wie? Linkuję dwie przykładowe w twardej i miękkiej:
http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/b...ppman-3471414/
http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/b...ppman-3471431/
Seria Agory - Opowiedział Jarosław Mikołajewski
opowiedział Grzegorz Kasdepke.
Zilustrowali
Agnieszka Żelewska, Elżbieta Wasiuczyńska, Paweł Pawlak
Do każdej książki dołączony jest audiobook (albo i nie bo różnie sprzedają). Może uda ci się znaleźć coś w necie na jakimś gryzoniu to sama ocenisz
Czytają Magda Umer, Wojciech Mann,
Mnie się podoba