Strona 587 z 807 PierwszyPierwszy ... 87487537577579580581582583584585586587588589590591592593594595597637687 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11,721 do 11,740 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda_32_0 Zobacz posta
    Szybkie pytanie - Piżamorama. Warto? Jesli tak, to czy Paryż czy Nowy Jork?
    warto jako ciekawostka w biblioteczce domowej i z mega rabatem; ja od niej oczekiwałam czegoś więcej i nie podoba mi się jej wydanie, z książką trzeba obchodzić się ostrożnie by się nie rozleciała
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda_32_0 Zobacz posta
    Szybkie pytanie - Piżamorama. Warto? Jesli tak, to czy Paryż czy Nowy Jork?

chyba jednak nie warto kupować, u nas fajna była na początku ale później już nie sprawiała radości
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Byłam dziś z Zosią na spotkaniu z Jarosławem Mikołajewskim i Marcinem Bruchnalskim w sprawie Aniołków kota Cagliostro. Jak nie znacie tej serii, to polecam. Sześć jedenastoletnich dziewczynek z sześciu krajów wzywanych przez tajemniczego kota do rozwiązywania zagadek detektywistycznych. Każda książka jest trochę zagadką, trochę opowieścią o mieście, w którym się dzieje, a trochę jest o ludziach po prostu. Wiem, że piąta część właśnie się zilustrowała i będzie wydana tuż-tuż.
    Moja córka bardzo lubi; zaczęła czytać, jak miała 8 lat.

A potem wyszłyśmy z księgarni z książką - oglądanką "Co kryje las". Do książki są dołączone trzy kolorowe folie-lupy i w każdym kolorze na ilustracji widać coś innego. Ja uwielbiam takie zabawy i nie mogłam się powstrzymać (z okazji ŚDK był rabat 25%).
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

trochę z innej beczki. Jakby ktoś chciał wspomóc szpitalne biblioteczki, wklejam informację oraz link do strony, gdzie wypisane są placówki w różnych miastach, które książki zbierają:

22 kwietnia 2016 r w Gdańsku, Krakowie, Poznaniu, Warszawie oraz Wrocławiu rusza Wielka Zbiórka Książek, które trafią do dzieci i młodzieży przebywających w szpitalach w całej Polsce. Książki można oddawać do 22 maja 2016 r.

http://zaczytani.org/wielka-zbiorka-2016/

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    trochę z innej beczki. Jakby ktoś chciał wspomóc szpitalne biblioteczki, wklejam informację oraz link do strony, gdzie wypisane są placówki w różnych miastach, które książki zbierają:

22 kwietnia 2016 r w Gdańsku, Krakowie, Poznaniu, Warszawie oraz Wrocławiu rusza Wielka Zbiórka Książek, które trafią do dzieci i młodzieży przebywających w szpitalach w całej Polsce. Książki można oddawać do 22 maja 2016 r.

http://zaczytani.org/wielka-zbiorka-2016/

u nas zbiórkę zrobili wcześniej i teraz "nasze" uzbierane książki jadą do Wrocka Fajnie to rozwiązali, bo inaczej ciężko byłoby się dorzucić
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

Dankin, a właśnie się zastanawiałam czy są zbiórki w mniejszych miejscowościach super pomysł
    ja już znalazłam 3 książki do oddania. Nie jest to proste, bo mam w domu różne grupy wiekowe i wciąż jakieś książki na półce czekają na kolejnego czytelnika

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Macie jakieś opinie o tych pozycjach:

Panna i smok
    'Zdziwiona wrona
    Wakacje z Lawendynką
    Mały zbój
    K mama Kulki i Kropki

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Jeśli chodzi o Piżamoramę, to podpisuję się pod dziewczynami. Generalnie pomysł fajny, dzieciom też się podoba. Ale wydanie - no broszurowe takie. Za cenę okładkową spodziewałabym się czegoś lepszego. Mamy Nowy Jork, drugiej póki co nie kupuję.

Przy okazji zakupów w Empiku wpadła mi w oko taka książka: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl..._na_ulicy.html I bardzo bardzo mnie kusi macie może? Jakie wrażenia?
    Ostatnio edytowane przez Chani ; 24-04-2016 o 09:57
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Aniakom i jak Ci się podoba Co kryje las? Też się na nią czaję

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Chustofanka

Domyślnie

Chani, do nas ta książka dołączyła przy ostatnim zamówieniu i mi się bardzo podoba 3latkowi w sumie też, jak ja wyciagne czytamy i opowiadamy to chetny bardzo, ale sam po nią nie sięga. 15miesieczniaczce wyszukiwanie kotow, psow i kaczek bardzo pasuje ogolnie dużo nowych słówek, duży zakres wiekowy i kupiłabym jeszcze raz

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Takiego maila dostalam

Z okazji Światowego Dnia Książki i Praw Autorskich ekstra rabat od Wydawnictwa Dwie Siostry!

30% rabatu od cen detalicznych na wszystko z naszej oferty.

Wpisz kod miasteczko przy finalizacji zakupów na stronie www.wydawnictwodwiesiostry.pl
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

dziewczyny, szukam fajnej książeczki z zagadkami dla dzieci, tak 4-8 lat. Chodzi o krótkie zagadki w dużej ilości, które zainteresują małych chłopaków. Najlepiej żeby tematyka była dość zróżnicowana, ale się nie upieram...Znacie coś ciekawego może?
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    dziewczyny, szukam fajnej książeczki z zagadkami dla dzieci, tak 4-8 lat. Chodzi o krótkie zagadki w dużej ilości, które zainteresują małych chłopaków. Najlepiej żeby tematyka była dość zróżnicowana, ale się nie upieram...Znacie coś ciekawego może?
    dla młodszego poleciłabym grę Zagadki Smoka obiboka (chyba że masz i znasz)
    Piękne wydanie Zagadek jest Ewy Kozyry-Pawlak ale nie wiem jak one w środku bo jeszcze do mnie nie dotarły (zamawiałam na bonito 2razy i przyszły uszkodzone i od razu oddałam. Teraz czekam mam nadzieję, że będą ok)

W sklepie Dedalus skład tanich książek - można kupić m.in (kupowałam stacjonarnie w Krakowie, ale można sprawdzić na ich stronie internetowej)
    Noc bez księżyca - 9zł
    Dzieci z bullerbyn Nasza księgarnia (żółta okładka) - 32 zł
    Przygody Pinokia, Alicja w krainie czarów, Królewna Śnieżka (to akurat miałam ale kupiłam na prezenty bo moim zdaniem warto, śliczne są te wydania pop-up)- każda za 19 zł
    Poczytaj mi mamo księga trzecia - 32 zł
    Chester Melanie Watt - 6 zł
    Opowieści krasnoludków Marcin Przewoźniak - 14 zł
    Koniczyna Pana Floriana - 9 zł
    Opowieść wigilijna Buchmann (to akurat na prezent ale cena bardzo atrakcyjna jeśli ktoś nie ma to polecam bo super wydanie)- 20 zł
    i wiele innych oczywiście, można zobaczyć na ich stronie

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Zagadek Ewy Kozyry-Pawlak jest 80 Przed chwilą liczyłam.
    A tu zdjęcia :

Podoba mi się to, że ilustracja dotyczy zagadki z poprzedniej strony, więc dziecko może oglądać i zgadywać, a nie ma od razu odpowiedzi przed oczami.

Edit: jeszcze zdjęcie okładki
    Ostatnio edytowane przez Gundi ; 26-04-2016 o 11:22
    2009 2012

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ale śliczne ilustracje
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cudna książka. Moja córka zachwycona Ja też.

"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

To chyba lektura z podstawowki pamietam ze czytalam
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    mogę się podpisać pod spadlamznieba Zagadki Smoka Obiboka rewelacja!!!!
    K mama Kulki i Kropki

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

A ja mam trochę nietypowe pytanie: potrzebuję słownika ortograficznego dla 8 latka, ale takiego z potencjałem na przyszłość
    Możecie coś polecić?
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Cudna książka. Moja córka zachwycona Ja też.

u nas również lubiana
    w ogóle moje dziecko uwielbia wszystkie książki polecane przez Moliki książkowe (bo dzięki płycie z piosenkami Molików mamy Mamę czarodziejkę)

Uprawnienia umieszczania postów