Strona 461 z 807 PierwszyPierwszy ... 361411451453454455456457458459460461462463464465466467468469471511561 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,201 do 9,220 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

wg wydawnictwa od 7 lat, ale IMO to zależy od dziecka: jego „oczytania”, zainteresowania tematem, umiejętności skupienia. na pewno trzylatek co innego weźmie z książki dla siebie, niż czytający samodzielnie siedmiolatek.
    kupiłam mojemu 2.5 latkowi i za jakiś czas zamierzam zrobić pierwsze podejście. ale spodziewam się raczej „lektury” w stylu ulicy czereśniowej tzn. opowiadania, co się dzieje i co jak działa.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaisa Zobacz posta
    Dziewczyny, czy był 4 tom Pozyczalskich, wydany przez dwie siostry, czy coś przegapiłam? W mojej książce znalazłam taką zapowiedź
    Dziekuje za to zdjecie, bo ostatnio pytalam na forum o Pozyczalskich Wiec wyglada na to, ze niedlugo powinien byc czwarty tom Z tym, ze na stronie wydawnictwa nic nie pisza...
    2009 2012

Chusteryczka Awatar agum
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez len_a Zobacz posta
    tak na szybko- pod zięmią, pod wodą od jakiego jest wieku?
    u mnie dwulatka ogląda z zafascynowaniem,oczywiście zdecydowanie większośc informacji w niej jest jeszcze nie do przyjęcia,ale opowiadam,czytam skrótowo to co wydaje mi się że może ją już zainteresować
    Helenka 30.04.2013
    Julek 09.04.2017

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

No tylko nigdzie tego czwartego tomu nie znalazłam
    Więc nie wiem, czy to już było i nakład się skończył, czy dopiero będzie?
    J.2014 i E.2016

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Tez najpierw szukalam, pozniej tu pytalam. Z pewnoscia nie bylo jeszcze tej ksiazki. Ale... przed chwila cos znalazlam NIe wiem co to za strona i skad te informacje ale pisza, ze ma byc 10 czerwca Podaje link do strony, na ktorej to znalazlam: http://esensja.stopklatka.pl/esensjo...dobiektu=23438
    Pojecia nie mam dlaczego na stronie wydawnictwa nic o tym nie pisza.
    2009 2012

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

O, dzięki, wiec jest nadzieja
    Ja znalazłam na stronie empiku, lecz z datą premiery 30czerwca: http://www.empik.com/pozyczalscy-tom...6038,ksiazka-p
    J.2014 i E.2016

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

No i skusiłam się na ten Rok w mieście, a teraz nie jestem już pewna czy to dobrze. Strasznie to małe elementy Wasze dzieci faktycznie coś tam widzą?
    Fakt,że do Mamoko też nie miałam przekonania jak przyszło. Musiało mi się opatrzeć

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irish_dancer Zobacz posta
    No i skusiłam się na ten Rok w mieście, a teraz nie jestem już pewna czy to dobrze. Strasznie to małe elementy Wasze dzieci faktycznie coś tam widzą?
    Fakt,że do Mamoko też nie miałam przekonania jak przyszło. Musiało mi się opatrzeć
    Ja kupię za jakiś czas rok w mieście ale bardziej dla siebie dla Kuby będzie za 2 lata myślę
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chusteryczka Awatar ellie
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Kudlata, a gdzieś wspominałaś, że jest tani Świat Książki gdzieś, zdradzisz gdzie?

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

To nie jest tani świat książki, tylko normalny świat książki, stacjonarny. Mają promocje, jak się okazuje takie same jak na stronie internetowej. Kupiłam tam ostatnio trzy książki Letki, każda po 9,99. Byłam w tamten czwartek znowu,ale teraz nic ciekawego nie ma w promocjach ten mój stacjonarny jest na krakowskim przedmieściu ale numeru nie pamiętam, zaraz prawie za rossmanem przy saskim.

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Poradźcie, co dla kogo - mam 6-cio i 8-mio latka i do kupienia Pod ziemią, pod wodą i Rok w mieście. Co komu wręczyć? A może jeszcze coś innego zaproponujecie?
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta
    Poradźcie, co dla kogo - mam 6-cio i 8-mio latka i do kupienia Pod ziemią, pod wodą i Rok w mieście. Co komu wręczyć? A może jeszcze coś innego zaproponujecie?
    zadnej w rekach jeszcze nie mialam, ale z opisu Pod ziemia, pod... dla 8 raczej. wiec dla 6-latka albo Rok... albo cos innego. potem pomysle, co ewentualnie, moze wczesniej ktos cos podpowie
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Tak jak myślałam, jeszcze dziś rano miałam ją odesłać... Ale dałam Młodemu i jak chwilę przy niej posiedzieliśmy to stwierdziłam,że jest cudna i zostaje :-D

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

W jakim wieku jest Twój syn?

mamru
    Guest

Domyślnie

my też rokiem w mieście zachwyceni!

aja z pytaniem czy "gdzie jest moja czapeczka" to jest jeszcze gdzieś do dostania?
    i czy "chłopiec i pingwin" w ang. wersji to "up and down" czy "lost and found"?

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta
    Mam jedno i drugie, czyta siedmiolatka, podzielilabym tak, jak proponuje natala, w nowych mizielinskich jest troche czytania, objasnione zasady dzialania wulkanu, gejzerow itd.

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    i czy "chłopiec i pingwin" w ang. wersji to "up and down" czy "lost and found"?
    Lost & found.

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    Lost & found.
    dzięki! tak myślałam, ale wolałam się upewnić

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kudlata Zobacz posta
    W jakim wieku jest Twój syn?
    2 lata,ale to nie,że jakiś zachwyt,miłość czy coś bo u niego w ogóle zainteresowanie książkami dopiero rośnie.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    zadnej w rekach jeszcze nie mialam, ale z opisu Pod ziemia, pod... dla 8 raczej. wiec dla 6-latka albo Rok... albo cos innego. potem pomysle, co ewentualnie, moze wczesniej ktos cos podpowie
    od wczoraj mam obie w domu
    tak samo bym podzieliła, mój siedmiolatek zachwycony mizielińskimi
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Uprawnienia umieszczania postów