sysunia, a Ty masz już księgarnię o której wspominałaś?
sysunia, a Ty masz już księgarnię o której wspominałaś?
synek lato 2008synek wiosna 2011
Dziewczyny, a polecicie jakis fajny zbior opowiadan? Zeby ksiazka starczyla na kilka dni? Mamy troche fajnych ksiazeczek, ale przeczyta sie je szybko przez jeden wieczor, a chcialabym hmmm cos bardziej ekonomicznego?Czytalismy Paname i Julka i Julke. Pirat Rabarbar? Basia Wielka Ksiega odpada, bo ja nie przepadam za Basia. Co jeszcze moze byc na tym poziomie, zeby opowiadania nie byly zbyt dlugie i z obrazkami?
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
ola - a Janosche inne - te, w ktorych zebrane jest po kilka opowiadan? Rabarbar moze byc za wczesnie - F sie znudzil po pierwszym tomie. i to jednak jedna dluga historia jest, tyle, ze podzielona na rozdzialy. Kajtek i mis - ale tez nie wiem czy nie na wyrost. Florka - Z pamietnika Ryjowki a jak sie spodoba to mozna kupic reszte. pogrzebie po polkach i pewnie cos jeszcze wygrzebie...
aha - a na czytanie za duzo na raz - polecam czytanie po rozdziale z kilku rzeczy na razu nas teraz pzred spaniem rozdzial z Kaktusa, wiernego psa, rozdzial z Nowych przygod grzecznego psa, rozdzial z Florki wlasnie, rozdzial z Kajtka i misia, troche Pana Jaromira - trzy o psach - jak im sie to nie miesza to nie wiem, ale ich wybor w koncu
(a czasem jeszcze cos krotkiego, takiego na raz donosza...)
rajd po polkach podsunal mi jeszcze Przygody kota Filemona - choc tam sie dluzyzny zdarzaja, przyznaje. i o Felku i Toli pomyslalam.
Ostatnio edytowane przez natala ; 18-09-2014 o 16:32
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
ola - A Piaskowy Wilk?
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
super, to moze wlasnie Kaktusa sprobuje i Kota Filemona i RyjowkeZapisuje do nastepnego zamowienia. Kajtek i Mis to juz wiemy ze za powazne, a Felka i Tole tez juz czytalismy. Piaskowego Wilka zaraz wyciagne, ale chyba tez jeszcze bedzie za wczesnie.
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
Nam się bardzo spodobała książka "Kubusiowe opowiastki" - naprawdę dużo czytania i takie trochę "pouczające" (ale nie natrętnie!) - można podgląd zobaczyć, tu akurat nie ma ilustracji za dużo, ale w ogóle w książce jest ich sporo - http://www.skrzat.com.pl/dane/skrzat...e3d8f17127.pdf
ola - my wlasnei czytamy Kajtka i misia - tam w sumie dwa rozdzialy takie powazne - mozna opuscic i zostawic na kiedys. poza tym reszta sie spokojnie nadaje - W slucha jak zaczarowanya ja sie bije z myslami czy o zabie czytac czy opuscic - ale po tym jak mi sie F wczoraj przy usypianiu poplakal - bo co bedzie jak mnie ktos na ulicy zastrzeli i nie bede mogla z nim byc -to chyba jednak poczekam...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
kiedy będą te mapy od premiera? ktoś wie? ktoś już dostał?
edit. przed chwilą przeczytałam wątek/prośbę więc wkleję tu bo może nie wszyscy widzieli a chcieliby/mogliby pomóc
Ostatnio edytowane przez annagdynia ; 19-09-2014 o 19:56
synek lato 2008synek wiosna 2011
dziękuję
nie spieszy mi się. Za dwa tygodnie otwierasz księgarnię?
Żeby kupować na bookdepository to trzeba mieć coś specjalnego?paypala, konto w innej walucie czy coś takiego?
I jeszcze takie pytania - do jakiego wieku polecacie Piaskowego Wilka? dla 5 lub 6latka się jeszcze nada?
J. 2010, W. 2013, A. 2021
Nada się. Nawet dla starszego, to taka warstwowa książka, rodzicom też coś daje.
Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013
Moja siedmiolatka pokochała wilka bardzo.
Piaskowy to i dla nastolatkow sie nada - mam tylko nadzieje, ze wtedy beda sobie czytali sami![]()
dziewczyny a znacie Garmanna? po polsku wyszly dwie czesci - Lato Garmanna i Ulica Garmanna (wklejam pierwsze dwa znalezione linki). po angielksu jest jeszcze o sekrecie - wlasnie wczoraj przyszla trzecia czesc i zrobilismy sobie wieczor z Garmannemcudowne, momentami wzruszajace ksiazki o malym chlopcu, ktory w kolejnych tomach staje sie madrzejszy, dojrzalszy i w ogole bardzo ladnie jest pokazany rozwoj wewnetrzny chlopca. jak nie znacie to naprawde polecam.
ojjj znamy znamy, też polecamy. Myślałam że tu o nich pisałam ale wypada że jednak nie. Natalia dobrze że stoisz na strażyJak dla mnie ilustracje bardzo specyficzne, ale ja niekoniecznie kocham taką "kreskę"
Mnie sie Garman podobal ale dzieci sie ga baly. W Warszawie bylo dobre przedstawienie w teatrze Baj na podstawie tych książek.
Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010
Mamy Garmanna, mamy, jest świetny i prawdziwy, moim zdaniem bardzo potrzebna literatura i ten własnie sposób przedstawiania rzeczywistości. Stary człowiek jak jest, to w końcu z wszystkimi niedoskonałościami, jak dzieci, to z całą paletą zachowań, itd.. Jestem na tak.
Moi się nie bali, ale się już chyba przyzwyczaili do wypaczonego gustu matkiCzytali już ze mną i odjechany "Nochal czarodziej", oglądali "Koralinę".. Poza tym ja nieuleczalnie lubię dziwne artystyczne krótkie animacje, i dużo tego kątem oka widzą w domu jednak od małego...
Ostatnio oglądali ze mną "The Maker", (Zeaulus Creative), a ta animacja może być dla niektórych wrażliwszych dzieci ciut straszna..
Także Garmann to pikuś![]()
w "Nochalu" te oczy, tyle zapamiętałyśmy![]()
a moje strachajlo glowne - czyli starszy - Garmanna sie nie bal - dziwne w sumie - ostatnio odmowil czytania Tajemniczego ogrodu - bo co jak sie cos strasznego stanie? ociupine przy pozarze traw - ael tylko troche - i w sumie jak teraz prosi o Garmanna to wlasnie o ten tom. wczoraj przy nowym tez widzialm napiecie na twarzy - jak tak szli w las i szli, ale dzielnie sluchal. szkoda, ze trzeciego tomu nie ma po polsku...
O matulu, pogięło mnie...w Arosie znalazłam świąteczną książkę w dobrej cenie, i się zastanawiam.... ŚWIĄTECZNĄ, bożonarodzeniową... We WRZEŚNIU.... Ale w zeszłym roku jak szukałam, nie było już przed świętami... Jesli chodzi o tematykę krismasową, zdecydowania mam lekkiego fioła i mięknę jak wosk...
![]()
![]()
![]()