Strona 325 z 807 PierwszyPierwszy ... 225275315317318319320321322323324325326327328329330331332333335375425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6,481 do 6,500 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

sysunia, a Ty masz już księgarnię o której wspominałaś?
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

Dziewczyny, a polecicie jakis fajny zbior opowiadan? Zeby ksiazka starczyla na kilka dni? Mamy troche fajnych ksiazeczek, ale przeczyta sie je szybko przez jeden wieczor, a chcialabym hmmm cos bardziej ekonomicznego? Czytalismy Paname i Julka i Julke. Pirat Rabarbar? Basia Wielka Ksiega odpada, bo ja nie przepadam za Basia. Co jeszcze moze byc na tym poziomie, zeby opowiadania nie byly zbyt dlugie i z obrazkami?
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ola - a Janosche inne - te, w ktorych zebrane jest po kilka opowiadan? Rabarbar moze byc za wczesnie - F sie znudzil po pierwszym tomie. i to jednak jedna dluga historia jest, tyle, ze podzielona na rozdzialy. Kajtek i mis - ale tez nie wiem czy nie na wyrost. Florka - Z pamietnika Ryjowki a jak sie spodoba to mozna kupic reszte. pogrzebie po polkach i pewnie cos jeszcze wygrzebie...

aha - a na czytanie za duzo na raz - polecam czytanie po rozdziale z kilku rzeczy na raz u nas teraz pzred spaniem rozdzial z Kaktusa, wiernego psa, rozdzial z Nowych przygod grzecznego psa, rozdzial z Florki wlasnie, rozdzial z Kajtka i misia, troche Pana Jaromira - trzy o psach - jak im sie to nie miesza to nie wiem, ale ich wybor w koncu (a czasem jeszcze cos krotkiego, takiego na raz donosza...)

rajd po polkach podsunal mi jeszcze Przygody kota Filemona - choc tam sie dluzyzny zdarzaja, przyznaje. i o Felku i Toli pomyslalam.
    Ostatnio edytowane przez natala ; 18-09-2014 o 16:32
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

ola - A Piaskowy Wilk?
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustomanka
    Miejscowość
    dublin

Domyślnie

super, to moze wlasnie Kaktusa sprobuje i Kota Filemona i Ryjowke Zapisuje do nastepnego zamowienia. Kajtek i Mis to juz wiemy ze za powazne, a Felka i Tole tez juz czytalismy. Piaskowego Wilka zaraz wyciagne, ale chyba tez jeszcze bedzie za wczesnie.
    Synek-pazdziernik 2011
    Coreczka-styczen 2014

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola23 Zobacz posta
    Dziewczyny, a polecicie jakis fajny zbior opowiadan? Zeby ksiazka starczyla na kilka dni? Mamy troche fajnych ksiazeczek, ale przeczyta sie je szybko przez jeden wieczor, a chcialabym hmmm cos bardziej ekonomicznego? Czytalismy Paname i Julka i Julke. Pirat Rabarbar? Basia Wielka Ksiega odpada, bo ja nie przepadam za Basia. Co jeszcze moze byc na tym poziomie, zeby opowiadania nie byly zbyt dlugie i z obrazkami?
    Nam się bardzo spodobała książka "Kubusiowe opowiastki" - naprawdę dużo czytania i takie trochę "pouczające" (ale nie natrętnie!) - można podgląd zobaczyć, tu akurat nie ma ilustracji za dużo, ale w ogóle w książce jest ich sporo - http://www.skrzat.com.pl/dane/skrzat...e3d8f17127.pdf

ty się ryba nie denerwuj (...)

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ola - my wlasnei czytamy Kajtka i misia - tam w sumie dwa rozdzialy takie powazne - mozna opuscic i zostawic na kiedys. poza tym reszta sie spokojnie nadaje - W slucha jak zaczarowany a ja sie bije z myslami czy o zabie czytac czy opuscic - ale po tym jak mi sie F wczoraj przy usypianiu poplakal - bo co bedzie jak mnie ktos na ulicy zastrzeli i nie bede mogla z nim byc -to chyba jednak poczekam...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

kiedy będą te mapy od premiera? ktoś wie? ktoś już dostał?

edit. przed chwilą przeczytałam wątek/prośbę więc wkleję tu bo może nie wszyscy widzieli a chcieliby/mogliby pomóc
    Ostatnio edytowane przez annagdynia ; 19-09-2014 o 19:56
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    nie wiem czy to jeszcze wg Ciebie rozsadna cena (i nie w PL) ale na bookdepository jest za niecale 5 funtow (http://www.bookdepository.com/Gruffa.../9780333710937). przesyl jak wiadomo w cenie
    dziękuję

Cytat Zamieszczone przez Sysunia Zobacz posta
    strona identyfikuje lokalizacje IP i oblicza wysylke.
    KaiDo, te 33zl z wysylka to jest przystepna cena
    albo poczekaj 2 tyg i Ci sciagne, ale nawet po kosztach wyjdzie ok 30zl.
    nie spieszy mi się. Za dwa tygodnie otwierasz księgarnię?
    Żeby kupować na bookdepository to trzeba mieć coś specjalnego?paypala, konto w innej walucie czy coś takiego?

I jeszcze takie pytania - do jakiego wieku polecacie Piaskowego Wilka? dla 5 lub 6latka się jeszcze nada?

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustoguru
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Nada się. Nawet dla starszego, to taka warstwowa książka, rodzicom też coś daje .
    Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

nada się i dla starszych

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Moja siedmiolatka pokochała wilka bardzo.

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Piaskowy to i dla nastolatkow sie nada - mam tylko nadzieje, ze wtedy beda sobie czytali sami

dziewczyny a znacie Garmanna? po polsku wyszly dwie czesci - Lato Garmanna i Ulica Garmanna (wklejam pierwsze dwa znalezione linki). po angielksu jest jeszcze o sekrecie - wlasnie wczoraj przyszla trzecia czesc i zrobilismy sobie wieczor z Garmannem cudowne, momentami wzruszajace ksiazki o malym chlopcu, ktory w kolejnych tomach staje sie madrzejszy, dojrzalszy i w ogole bardzo ladnie jest pokazany rozwoj wewnetrzny chlopca. jak nie znacie to naprawde polecam.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ojjj znamy znamy, też polecamy. Myślałam że tu o nich pisałam ale wypada że jednak nie. Natalia dobrze że stoisz na straży Jak dla mnie ilustracje bardzo specyficzne, ale ja niekoniecznie kocham taką "kreskę"

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mnie sie Garman podobal ale dzieci sie ga baly. W Warszawie bylo dobre przedstawienie w teatrze Baj na podstawie tych książek.
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Mamy Garmanna, mamy, jest świetny i prawdziwy, moim zdaniem bardzo potrzebna literatura i ten własnie sposób przedstawiania rzeczywistości. Stary człowiek jak jest, to w końcu z wszystkimi niedoskonałościami, jak dzieci, to z całą paletą zachowań, itd.. Jestem na tak.

Moi się nie bali, ale się już chyba przyzwyczaili do wypaczonego gustu matki Czytali już ze mną i odjechany "Nochal czarodziej", oglądali "Koralinę".. Poza tym ja nieuleczalnie lubię dziwne artystyczne krótkie animacje, i dużo tego kątem oka widzą w domu jednak od małego...

Ostatnio oglądali ze mną "The Maker", (Zeaulus Creative), a ta animacja może być dla niektórych wrażliwszych dzieci ciut straszna..

Także Garmann to pikuś
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

w "Nochalu" te oczy, tyle zapamiętałyśmy

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a moje strachajlo glowne - czyli starszy - Garmanna sie nie bal - dziwne w sumie - ostatnio odmowil czytania Tajemniczego ogrodu - bo co jak sie cos strasznego stanie? ociupine przy pozarze traw - ael tylko troche - i w sumie jak teraz prosi o Garmanna to wlasnie o ten tom. wczoraj przy nowym tez widzialm napiecie na twarzy - jak tak szli w las i szli, ale dzielnie sluchal. szkoda, ze trzeciego tomu nie ma po polsku...

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

O matulu, pogięło mnie... w Arosie znalazłam świąteczną książkę w dobrej cenie, i się zastanawiam.... ŚWIĄTECZNĄ, bożonarodzeniową... We WRZEŚNIU.... Ale w zeszłym roku jak szukałam, nie było już przed świętami... Jesli chodzi o tematykę krismasową, zdecydowania mam lekkiego fioła i mięknę jak wosk...

Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    O matulu, pogięło mnie... w Arosie znalazłam świąteczną książkę w dobrej cenie, i się zastanawiam.... ŚWIĄTECZNĄ, bożonarodzeniową... We WRZEŚNIU.... Ale w zeszłym roku jak szukałam, nie było już przed świętami... Jesli chodzi o tematykę krismasową, zdecydowania mam lekkiego fioła i mięknę jak wosk...

Soul, to napisz jeszcze jeśli możesz jaka to książeczka ja na ogół kupuje z dużym wyprzedzeniem

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Uprawnienia umieszczania postów