natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
oo, znów przepadłam, pójdę z torbami, pójdę jak nic. Pocieszam się ze przecież prawie żadnyhc zabawek dziecku nie kupuję, bo mało co go kręci, więc nadrabiam książkami, bo to uwielbia
o, nowy Pomelo? Zapisuję, W wielbi Pomelo. A co to to Antonino?jakaś kontynuacja? coś przegapiłam?
właśnie konstruuję nowe zamówienie bo połowa poprzedniego leż schowana na potem, mama mu zbiór- bo bez obrazków, filomena bo taka sobie, panama jakoś średnio wchodzi.. więc zakupuję nowe alberty- te wchodzą doskonale, poza tym obrazkowe mam mu, drugie urodziny prosiaczka, kilka kartonówek- tak na ostatni raz.. Czy marchewka z groszkiem dla dwulata będzie ok? a lotta trzy opowiadania? dwulat rozgarnięty i nawet przy książce dość cierpliwy
![]()
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk
O dzięki, całkiem zapomniałam o book depository![]()
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
zuku - Lotta imo moze jeszcze chwilke poczekac, W tez rozgarniety, ale tak blizej trzech lat chyba zaczelismy czytac (w kolko i nieustannie). Antonino pierwszy to Antonino w walce z czasem - moi lubia bardzo i juz sie ciesza na nastepne. na stronie wydawnictwa mozna podgladnac odrobine wnetrze.
a co do kartonowek - moj mlodszy jak widzi cos ciekawego to sie nadal domaga kupna. wiec bym sie nie zarzekala, ze to tak na ostatni raz![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Szczerze mówiąc, jak ostatnio sprawdzałam book depository i amazona, to wyszło mi na to samo. Znaczy na book depository książki były o funta, dwa, trzy droższe i przy zamówieniu ok. 8-10 książek wychodziło mi na to samo, a nawet na korzyść amazona. Także warto sprawdzić.
natala, dziękuję Ci bardzo za konsultację w moim ulubionym wątku
a jak z tą marchewką? bo taaka piękna ona.. a antonina może chwycę choć graficznie mnie nie porwał. A Biegnij dynio biegnij warte zainteresowania?
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
-Konfucjusz-
Dynia taka sobie, chociaż moja lubi. Ale z tej serii OQO lepsze są Kukuryk (nasza ulubiona) albo Zły wilk.
Antonino u nas przeszedł bez szału, miałyśmy z biblioteki. Jak dla mojej córki to chyba za mało tekstu było, a mnie też jakoś nie porwał na tyle, żeby wymyślać.
Marchewki nie znam. Biegnij dynio mamy, F sie bal dlugo - ale nie az tak jak Kukuryka, przy ktorym dostal histerii i tyle bylo z czytania. w sumie cala seria fajna, nie wiem czy bym umiala jedna ulubiona znalezc - bardzo lubimy o Zolwiu, ktory chcial spac (ale to zdaje sie trudno kupic), Orzechowego lasucha, Czary... Drzewa po drodze i Trzy swinki tezteraz sie przymierzam do Jasia i Malgosi, ale ciagle cos nowego wydaja (w sensie nie Tako, tylko w ogole) i mi z koszyka wypada...
Antonino specyficzny jest, to prawda. i tekstu malo - ale jakis taki w tym swoim zabieganiu. ciekawia mnie nastepne bardzo. a piersi nawet bardziej![]()
Żuku, jak już masz filomenę w szafie, to spróbujcie przeczytać - mnie nie porwała na pierwszy rzut oka, a Ala (w wieku Twojego) od razu zapałała sympatią. Coś w niej jest
Moja Kukuryka zna na pamięć, ostatnio recytowała go huśtając się na placu zabaw. Ona chyba jeszcze nie dorosła do bania się książek... Teraz mam w koszyku Jasia i Małgosię i Czary, ale nie wiem czy nie wypadną.
a to ja wiem - bo ksiazke mamy (pojedyncza) - tylko w opisie duzej jest, ze siedem opowiadan - a potem mowa o szesciu - wiec pomyslalam, ze to sa dwa rozne - i mama w pracy i Basia i balaganbo przy mamie w pracy balagan tez byl
![]()
samuela - Czary sa cudne, tematycznie tez (dla nieznajacych - o karmieniu piersia - ale tak nienachalnie).
"Basia. Wielka księga przygód" do nas leci. A jako że starszy ma przesyt dłuższych lektur, to też zamówiłam takie na raz: Pana brumma, Opowieści z parku percego, Alberta le blanc , i oczywiście kolejna tajemnicę lassego i mai. Odpuściłam sobie na razie "tak juz jest i już" i czekam na opinie nataliKorcą mnie "Uszy do góry" ale nie wiem czy młody nie za młody, bo różnie podają wiek w opisach. Ponoć nawet ok 11 lat.
I czekam może ktoś jednak ma Krajewskiej "Mój młodszy brat"? W necie coś o tym niewiele.
I te wojenne książeczki o których piszecie wydaja się ciekawe, ale czy mój młody ogarnie już temat? Poczekam jeszcze trochę...
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)
ooo super, nowe Kicie Kocie![]()
Moj maly uwielbial Antonina, ale kupowac nastepnych juz nie bede, choc ciekawia mnie.
Wczoraj siedzielismy dlugo czytajac DOMEK, boska jest ta ksiazka! Ciekawe czy inne ksiazki z tej serii tez sa fajne.
Pieniek tez sie spodobal.
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
Polećcie coś o króliku dla 2-latkiCoś co a mało do czytania.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Britta, jak zachęcasz to wyjmę i podsunę jutro
a którego Brumma polecacie na początek?
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
-Konfucjusz-
miffy mi pierwsze przyszlo do glowy. dopiero weszlam do domu, pogrzebie potem po polkach i napisze - bo na bank cos wygrzebie
Tak juz jest przyszlo rano, jest tam dziewczynka na wozku - do tego nie mowiaca. na razie tyle wrazen, nie zdazylam nawet porzadnie przegladnac. na szybko za to wiem, ze Dziewczynke z zoo wole graficznie. potem na spokojnie porownam i cos wiecej napisze. wojennych F nie ogarnia, nawet zreszta nie probowalam - Wiktor mlodszy od F prawie o rok - mysle, ze spokojnie moga poczekac...
pod opinia brityy o Filomenie sie podpisze, sprobuj zuku
ola - mamy jeszcze DESIGN - ale na razie nie chwycil, przegladneli i czeka. na inne sie szykuje od dawna, ale jakos zawsze cos innego wpada w koszyk... DOMEK zdecydowanie kroluje![]()
an77, dopiero zrobiłam, wyjechaliśmy do Poznania i dopiero jesteśmy z powrotem
Czy tak ci wystarczy? Tylko telefonem mogę póki co:
Tylko tak mogłam pomóc.. Bo jeśli chcesz wydrukować te strony, to pewnie jakaś dobra dusza musiałaby ci zeskanować skanerem, żeby było wyraźniej i równiutko..
Widzę, że była przez moment dyskusja o serii OQO z Tako, to dorzucę nasze ulubione:
Trzy świnki, O żółwiu, Orzechowy łasuch i Czary. Mieliśmy też z biblioteki Drzewa po drodze i też nam się podobały. A Biegnij Dynio to nawet mnie przerażało![]()
J. 2010, W. 2013, A. 2021