Strona 254 z 807 PierwszyPierwszy ... 154204244246247248249250251252253254255256257258259260261262264304354754 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,061 do 5,080 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    jeszcze nie wyznawałaś ale z tym to lepiej poczekaj aż Ci kwotę do zapłacenia podeślę
    Myślę, że nawet przy zastosowaniu przemnożnika Bo ja bym sama nie wpadła na to, by szukać takich super promocji. A do poznania Poznania mam daleko ;( Czekam w takim razie na formalności :*
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Domyślnie

z niezakamarkowych kupiłam to: http://sedina.osdw.pl/ksiazka/Boldiz...,59923302894KS - w stylu "Kiedyś"
    Uwielbiam! Każda moja córa ma swoją.

A my dziś po lekturze "Moje- nie moje" Liliany Bardijewskiej. Świetna. Piękne ilustracje i naprawdę dobry tekst - wymarzone połączenie.
    '08, '09, '11, '13

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

wróciłam z Zakamarkowej wyprzedaży zimno na dworze, ale ilość dobrej literatury i doborowe towarzystwo skutecznie rozgrzewały i tylko z portfela powiało chłodem choć może to i lepiej, że nie miałam więcej pieniędzy ale za to miałam resztkę rozsądku na Zakamarki 50% a na inne wydawnictwa 40% rabatu z niezakamarkowych kupiłam to: http://sedina.osdw.pl/ksiazka/Boldiz...,59923302894KS - w stylu "Kiedyś" a niektóre zakamarkowe rozchodziły się jak ciepłe bułeczki

jul, speszaly for ju: "Rycerze i smoki" mają być 28.04

edit: tych, którzy napisali w wątku, że coś by chcieli serdecznie przepraszam, a letka, która przytomnie napisała pw i do której akurat miałam kom. niech czeka na paczkę

martaj ogromnie mi miło (ha i na pewno nie tylko mi )
    potwierdzam zimnica, wietrzysko, ale przesympatycznie i tyyyle książek i tyyyyyyle kasy poleciało

pojechaliśmy po konkrety wrócilismy z nad programem ofkors i z ciekawszego nadprogramu
    Bromba- ale to dla M.

i to:
    http://ezop.com.pl/dla-doroslych1,pr...nica-malutkiej

Syn sie uparł za nic nie chciał wymienić na inną.
    moim zdaniem obrazki niefajne ! bardzo takich nie lubię...,
    ale tekst zapowiada się bardzo sympatycznie ide poczytać, dam znać później chyba ze ktos już coś o tym pisał ?
    Ostatnio edytowane przez weci ; 06-04-2014 o 00:07
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

a my czekamy na kolejne trzy części opowieści z parku Percy'ego

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Probuje sobie wyrobic zdanie o ksiazce Moj dom D. Durand

Wracam
    Mama od 2011 roku

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Letka, moim młodym ta ksiązka nie podeszła wcale, ale za to mysi domek kochają

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Właśnie wzięłam z biblioteki, dziś otworzyłam do porannego czytania i... chyba jestem zniesmaczona. Nie wiem jaki przekrój wiekowy jest tej książki, ale obrazki a raczej słownictwo hm... zdecydowanie nie dla dzieci ;( Cóż, zobaczymy. Może L się nią zainteresuje bez wymogu czytania słówek
    Wracam
    Mama od 2011 roku

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

my Moj dom uwielbiamy wszyscy - najbardziej chyba F, on uwielbia taki humor. jedna z ksiazek, przy ktorej nie protestuje, ze musze czytac enty raz, bo nigdy nie wiaodmo co chlopaki beda chcieli

letka - mozesz, prosze napisac co sie dokladnie tak zniesmaczylo? zaciekawilas mnie swoim postem, musze przyznac...

Mysi domek za to przeczytali i tyle... ilustracje fantastyczne, tekst na sile doklejony niestety i chyba dlatego nie chca wracac. czasem sobie poogladaja, ale tak sami z siebie to raczej srednio
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

tak, graficznie nam lepiej leży mysi

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

"Mój dom" bardzo nas wciągnał; wypożyczyłam go po sugestii Natali i to był super strzał. niczego kontrowersyjnego w nim nie zauważyłam, a przeczytaliśmy go z pińcet razy, wzdłuż i wszerz

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Skusiłam się na Pannę Kreseczkę i Pana Motorka w promo z Muzy jestem ich bardzo ciekawa, kompletnie tego nie kojarzę z dzieciństwa.
    Miszka 30.03.2012r. i Miko 19.02.2015r.

Chustofanka

Domyślnie

u nas Panna Kreseczka to hit. Czytałyśmy już kilka razy całą + była na występach w przedszkolu. Luśka uważa, że jest cudowna bo można samemu obrazki narysować
    Na Pana Motorka zbieramy sianko i na pająki, po fascynacji małego książką "Opowiem Ci mamo co robią mrówki" znalazłam w zapowiedziach pająki
    Luśka 2008, Szef 2011

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Więc:
    Nie podobają mi się określenia "megaohydna" i "Megaszpetna", "Śmierdzikula" też jakos mi nie pasuje do książek dla dzieci. No i czy "spuszcza manto" jest ok w wieku kiedy dziecko bije, bo nie radzi sobie inaczej?
    I powiedzcie mi jak to czytać? Bo Lenka chce żebym jej czytała, a ja tylko czytam podpisy pod rysunkami. Czy jest jakas instrukcja do tego?

Tyle moich zniesmaczeń. Lenka z racji tego, że to nowa książka z biblioteki to jest wertowana w te i we wte
    Wracam
    Mama od 2011 roku

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

do mnie leci najnowszy Felek i Tola ( na wyspie) oraz Uniwersytet dziecięcy ( kosmos).
    Nie mogę się doczekać........

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez letka Zobacz posta
    Więc:
    Nie podobają mi się określenia "megaohydna" i "Megaszpetna", "Śmierdzikula" też jakos mi nie pasuje do książek dla dzieci. No i czy "spuszcza manto" jest ok w wieku kiedy dziecko bije, bo nie radzi sobie inaczej?
    I powiedzcie mi jak to czytać? Bo Lenka chce żebym jej czytała, a ja tylko czytam podpisy pod rysunkami. Czy jest jakas instrukcja do tego?

Tyle moich zniesmaczeń. Lenka z racji tego, że to nowa książka z biblioteki to jest wertowana w te i we wte

moje dziecko jest na etapie gdy te słowa go fascynują je kupę, pije siki lub kuposiki lalki nazywają się gówno itp itd oszczędzę Ci dalszych fekali
    czekam na uspokojenie tą fascynacją i wtedy pogadamy jak tego używać
    słowa jak każde inne

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

A do mnie leci jednak tylko drugi tom Felka i Toli. Trzeci: Na Wyspie - jest nowościa, nikt nie wykupi, a ja tymczasem wymieniłam go w zamówieniu na wielkanocną Lottę, Astrid Lindgren - akurat będzie na święta do czytania
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    moje dziecko jest na etapie gdy te słowa go fascynują je kupę, pije siki lub kuposiki lalki nazywają się gówno itp itd oszczędzę Ci dalszych fekali
    czekam na uspokojenie tą fascynacją i wtedy pogadamy jak tego używać
    słowa jak każde inne
    No niby tak... Musze się nauczyć patrzeć na książki z poziomu dziecka a nie oczytanego dorosłego
    Wracam
    Mama od 2011 roku

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

baryłka a ja myślałam, że tylko chłopcy mają taką fazę, u nas to samo, wychodzi z kolegą z grupy i się śmieja i wszystko to kupa
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

no to u nas dopiero ta faza się zaczyna

Złożyłam wielkanocne zamówienie w Arosie na gry i książki chłopakom, będzie story cubes, lotto dom i książeczki: Tajemnice lassego i Mai..., Igor i lalki, dzień dziecka w Bullerbyn, Tsatsiki i kilka twardych książeczek dla młodszego synka plus kolorowanki wodne. No i sobie tez coś dorzuciłam
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Domyślnie

Ja też myśląc już o Wielkanocy męża na zakupy do PL wysłałam
    I dziś lecą do nas (same klasyki ) -Igor i lalki, Zlatanka i ukochany wujek, Sonia śpi gdzie indziej, Sprytnie Albercie i kolejna część Piaskowego Wilka. Już sama się nie mogę doczekać

tak, tak, jestem ogromną fanką Pii Lindenbaum. Nusie, Filipy i inne znamy na pamięć całą rodziną

edit: nie mogę tu więcej wchodzić. Z ciekawości do Arosa zajrzałam (nie znałam go wcześniej!!) i domówiłam kolejne...
    Idę sie leczyć i szukać jakiegoś regału za bezcen
    Ostatnio edytowane przez slonetshko ; 07-04-2014 o 12:44

Uprawnienia umieszczania postów