Dziewczyny
potrzebuje podpowiedzi - muszę kupić książki jako nagrody na konkurs do przedszkola. Na chwile nie wiem dokładnie dla kogo (rostrzygniecie bedzie w kwietniu) a chce skorzystac z promocji w Arosie. Jedyne co znam to przedział wiekowy 3-6 latCzy możecie polecić jakieś ksiązki, które podobałyby się zarówno 3 jak i 6 latkowi? Myślałam o Findusie Svena Nordqvista - dobry strzał? Z polskich myślałam o Poczytaj mi mamo. Co mogłybyście jeszzce polecić??
mama Julki (27.08.2009) i Piotrusia (12.01.2013)
Wszystko o Nusi, Igorze, Zlatance i Soni, która śpi gdzie indziej![]()
Seria o Basi, Staneckiej.
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
wylaczylabym "poczytaj mi mamo"
z polskich raczej Pan Kuleczka
<pisane z telefonu>
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
ze Zlatanka bym uwazala, moze byc ociupine kontrowersyjna (hmm, ociupine) dla niektorych rodzicow.
moze cos z Medii Rodziny - z Mistrzow Klasykli Dzieciecej (nie wiem co jest jeszcze dostepne) - tam oprocz cudnej bajki jest tez CD z interpretacja Stuhra. Pan Kuleczka tez, Findus tez sie moim zdaniem nada. albo cos z Madrej Myszy. to tak na szybko.
albo Chotomska z Butenko - Panne Kreseczke albo Pana Motorka? moi uwielbiajajest jeszcze Tere fere - ale dopiero do nas jedzie.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Natala niech Ci będzie, bez ZlatankiNie pomyślałam o rodzicach, tylko o tym, że wszystkie dzieci w wieku przedszkolnym, którym to czytałam, uwielbiają
A czemu Zlatanka kontrowersyjna? Pytam z ciekawości, bo nie mieliśmy z tą książką do czynienia![]()
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
moje dzieci maja takiego wujka wiec moze siegne![]()
ja bym się pokusiła o serię Mistrzowie ilustracji, no Babcia na jabłoni, Gałka od łóżka, Malutka czarownica, Latający detektyw, Czarodziejski młyn, Joachim lis, Cukiernia pod pierożkiem, Klementyna lubi kolor...; dla młodszych Mamoko, Czereśniowa, Chrupek i miętussporo tego
![]()
Do 15 marca do 23:59 wszystkie tytuły dziecięce dostępne ze zniżką 40% na muza.com.pl,
tylko te książki IMHO tylko jeśli wiadomo, że na pewno będą jakieś starsze dzieci do wydania im nagród, bo dla młodszych większość z nich będzie średnia
jakiś czas temu było pytanie o książki do przedszkola, potem dużo i dość długo pojawiały się podpowiedzi, może tam uda się znaleźć inspirację: http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post2659405
Ostatnio edytowane przez jul ; 12-03-2014 o 11:12
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
jul moja jako 4latka uwielbia tę serię, nie wspomnę już o starszej, w każdym razie moje panny by się ucieszyły![]()
Doszło moje zamówienie z trzech sów - szybko wysłali, choć kontakt mailowy z nimi żaden :/ A teraz 1sze wrażenia co do książek:
Gdzie jest tort? - chyba spodziewałam się czegoś więcej po tych wszystkich forumowych zachwytach... niemniej jednak graficznie całkiem w porządku i potencjał do opowiadania też chyba ma
1001 drobiazgów w mieście - graficznie nie do końca mi podeszła, chwilami oczopląsu dostawałam, córce się pewnie spodoba, bo fotki samolotu w necie widziała
Sklepy - interesująca od strony graficznej, widzę spory potencjał do snucia opowieści
Julek i Julka cz.4 - specyficzna jest... grafika mi się baaardzo podoba, a myślę, że te krótkie zdania będą fajne dla 1szych prób samodzielnego czytania.
Właśnie sobie uświadomiłam, że w domowej skrytce czeka 15 książek, to chyba dobry moment by powiedzieć stop zakupom![]()
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
no pewnie, tak to jest jak się składa różne zamówienia w jednym czasie
ach te kody
wracając do książek to wygrzebałam "Nawiedzony dom" Chmielewskiej , mnie się podobała, ciekawa jestem czy za jakiś czas wzbudzi zachwyt u moich dziewczynek
Dwie Siostry wydaja Sendaka! na poczatek Tam gdzie zyja dzikie stwory w tlumaczeniu Jadwigi Jedryas. potem podobno wiecejstrasznie jestem ciekawa tlumaczenia i pewnie chlopakom kupie i polskie wydanie, bo angielskie zaczytywane, zwlaszcza przez F.
poza tym rano rzutem na tasme odebralam zamowienie z gildii (jakby sie F mniej guzdral toby kurier klamke pocalowal). na razie przeczytalismy Basie i kolege z Haiti i nowa Krowe Matylde. Krowa OK - ale pierwszej nie pobila. do tego tlumaczenie jakies takie koslawe - 'musimy zadzwonic po pomoc' mowi gospodyni po czym wysyla kure po papier i pisze list - to tak na przyklad. przerzucilam Usmiech dla zabki duetu Przemyslaw Wechterowicz i Emilia Dziubak - podobalo mi sie stepnie, choc nie wiem czy tak bardzo jak Prosze mnie przytulic.
i Tsiatsikiego i Mamuske przeczytalam jak uspilam chlopakow, chyba jeszcze troche poczeka na swoja kolej, zwlaszcza, ze stosik ksiazek na juz rosnie
bardzo mi sie podoba Dawniej i dziś. Życie codzienne 100 lat temu i teraz z serii Madra Mysz. o rodzenstwach zyjacych w jednym domu 100 lat temu i dzis - na kazdej rozkladowce jedna strona to dawniej, druga - dzis - szkola, zakupy, plac zabaw etc. do tego co druga strona sie rozklada - i sa pokazane rzeczy bardziej szczegolowe - zabawki, stroje, komunikacja... fajna, pewno bedziemy do niej czesto wracac (jutro zobacze czy chlopaki podzielaja moje zachwyty)