Strona 236 z 807 PierwszyPierwszy ... 136186226228229230231232233234235236237238239240241242243244246286336736 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,701 do 4,720 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta

edit: Teraz w Arosie z okazji 3 urodzin rabat 33% do 23 marca

z KODem RABATOWYm: aros3lata

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Dziewczyny
    potrzebuje podpowiedzi - muszę kupić książki jako nagrody na konkurs do przedszkola. Na chwile nie wiem dokładnie dla kogo (rostrzygniecie bedzie w kwietniu) a chce skorzystac z promocji w Arosie. Jedyne co znam to przedział wiekowy 3-6 lat Czy możecie polecić jakieś ksiązki, które podobałyby się zarówno 3 jak i 6 latkowi? Myślałam o Findusie Svena Nordqvista - dobry strzał? Z polskich myślałam o Poczytaj mi mamo. Co mogłybyście jeszzce polecić??
    mama Julki (27.08.2009) i Piotrusia (12.01.2013)

Chusteryczka

Domyślnie

Wszystko o Nusi, Igorze, Zlatance i Soni, która śpi gdzie indziej

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Seria o Basi, Staneckiej.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

wylaczylabym "poczytaj mi mamo"
    z polskich raczej Pan Kuleczka

<pisane z telefonu>
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ze Zlatanka bym uwazala, moze byc ociupine kontrowersyjna (hmm, ociupine ) dla niektorych rodzicow.

moze cos z Medii Rodziny - z Mistrzow Klasykli Dzieciecej (nie wiem co jest jeszcze dostepne) - tam oprocz cudnej bajki jest tez CD z interpretacja Stuhra. Pan Kuleczka tez, Findus tez sie moim zdaniem nada. albo cos z Madrej Myszy. to tak na szybko.

albo Chotomska z Butenko - Panne Kreseczke albo Pana Motorka? moi uwielbiaja jest jeszcze Tere fere - ale dopiero do nas jedzie.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka

Domyślnie

Natala niech Ci będzie, bez Zlatanki Nie pomyślałam o rodzicach, tylko o tym, że wszystkie dzieci w wieku przedszkolnym, którym to czytałam, uwielbiają

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

A czemu Zlatanka kontrowersyjna? Pytam z ciekawości, bo nie mieliśmy z tą książką do czynienia
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucy van Pelt Zobacz posta
    A czemu Zlatanka kontrowersyjna? Pytam z ciekawości, bo nie mieliśmy z tą książką do czynienia
    bo partnerem wujka Zlatanki - o ktorego ta jest piekielnie zazdrosna - jest mezczyzna.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    bo partnerem wujka Zlatanki - o ktorego ta jest piekielnie zazdrosna - jest mezczyzna.
    O! W końcu w wątku jest jakaś książka, do której kupna mnie nie ciągnie
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

moje dzieci maja takiego wujka wiec moze siegne

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja bym się pokusiła o serię Mistrzowie ilustracji, no Babcia na jabłoni, Gałka od łóżka, Malutka czarownica, Latający detektyw, Czarodziejski młyn, Joachim lis, Cukiernia pod pierożkiem, Klementyna lubi kolor...; dla młodszych Mamoko, Czereśniowa, Chrupek i miętus sporo tego

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Do 15 marca do 23:59 wszystkie tytuły dziecięce dostępne ze zniżką 40% na muza.com.pl,

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    ja bym się pokusiła o serię Mistrzowie ilustracji, no Babcia na jabłoni, Gałka od łóżka, Malutka czarownica, Latający detektyw, Czarodziejski młyn, Joachim lis, Cukiernia pod pierożkiem, Klementyna lubi kolor...
    tylko te książki IMHO tylko jeśli wiadomo, że na pewno będą jakieś starsze dzieci do wydania im nagród, bo dla młodszych większość z nich będzie średnia

jakiś czas temu było pytanie o książki do przedszkola, potem dużo i dość długo pojawiały się podpowiedzi, może tam uda się znaleźć inspirację: http://www.chusty.info/forum/showthr...=1#post2659405
    Ostatnio edytowane przez jul ; 12-03-2014 o 11:12
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luthienna Zobacz posta
    Do 15 marca do 23:59 wszystkie tytuły dziecięce dostępne ze zniżką 40% na muza.com.pl,
    To na jakiś kod czy te ceny już są po obniźce?

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

jul moja jako 4latka uwielbia tę serię, nie wspomnę już o starszej, w każdym razie moje panny by się ucieszyły

Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Doszło moje zamówienie z trzech sów - szybko wysłali, choć kontakt mailowy z nimi żaden :/ A teraz 1sze wrażenia co do książek:
    Gdzie jest tort? - chyba spodziewałam się czegoś więcej po tych wszystkich forumowych zachwytach... niemniej jednak graficznie całkiem w porządku i potencjał do opowiadania też chyba ma
    1001 drobiazgów w mieście - graficznie nie do końca mi podeszła, chwilami oczopląsu dostawałam, córce się pewnie spodoba, bo fotki samolotu w necie widziała
    Sklepy - interesująca od strony graficznej, widzę spory potencjał do snucia opowieści
    Julek i Julka cz.4 - specyficzna jest... grafika mi się baaardzo podoba, a myślę, że te krótkie zdania będą fajne dla 1szych prób samodzielnego czytania.

Właśnie sobie uświadomiłam, że w domowej skrytce czeka 15 książek, to chyba dobry moment by powiedzieć stop zakupom

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    z KODem RABATOWYm: aros3lata
    Jak dobrze przeczytalam to kod rabatowy do sklepu z karmą dla zwierząt
    ceny książek na stronie są juz obniżone - zerknęlam tylko na kilka, które mnie intersują
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

no pewnie, tak to jest jak się składa różne zamówienia w jednym czasie ach te kody

wracając do książek to wygrzebałam "Nawiedzony dom" Chmielewskiej , mnie się podobała, ciekawa jestem czy za jakiś czas wzbudzi zachwyt u moich dziewczynek

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Dwie Siostry wydaja Sendaka! na poczatek Tam gdzie zyja dzikie stwory w tlumaczeniu Jadwigi Jedryas. potem podobno wiecej strasznie jestem ciekawa tlumaczenia i pewnie chlopakom kupie i polskie wydanie, bo angielskie zaczytywane, zwlaszcza przez F.

poza tym rano rzutem na tasme odebralam zamowienie z gildii (jakby sie F mniej guzdral toby kurier klamke pocalowal). na razie przeczytalismy Basie i kolege z Haiti i nowa Krowe Matylde. Krowa OK - ale pierwszej nie pobila. do tego tlumaczenie jakies takie koslawe - 'musimy zadzwonic po pomoc' mowi gospodyni po czym wysyla kure po papier i pisze list - to tak na przyklad. przerzucilam Usmiech dla zabki duetu Przemyslaw Wechterowicz i Emilia Dziubak - podobalo mi sie stepnie, choc nie wiem czy tak bardzo jak Prosze mnie przytulic.

i Tsiatsikiego i Mamuske przeczytalam jak uspilam chlopakow, chyba jeszcze troche poczeka na swoja kolej, zwlaszcza, ze stosik ksiazek na juz rosnie

bardzo mi sie podoba Dawniej i dziś. Życie codzienne 100 lat temu i teraz z serii Madra Mysz. o rodzenstwach zyjacych w jednym domu 100 lat temu i dzis - na kazdej rozkladowce jedna strona to dawniej, druga - dzis - szkola, zakupy, plac zabaw etc. do tego co druga strona sie rozklada - i sa pokazane rzeczy bardziej szczegolowe - zabawki, stroje, komunikacja... fajna, pewno bedziemy do niej czesto wracac (jutro zobacze czy chlopaki podzielaja moje zachwyty )

Uprawnienia umieszczania postów