Strona 227 z 807 PierwszyPierwszy ... 127177217219220221222223224225226227228229230231232233234235237277327727 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,521 do 4,540 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    Stwierdziłam, że jest tyle mniejszych objętościowo i fajnych ksiązek dla sześciolatków, że te ciut trudniejsze mogą poczekać.
    nadal kochamy "małe formy", ale ewidentnie fantastyczne jest wciąganie się w długą, apetyczną książkę, jeśli bohaterowie, pomysł "chwycą", świetne jest poczucie takiego wieczornego serialu, kiedy to napięcie narasta i chce się wiedzieć co będzie dalej a nie da się do zakończenia dotrzeć na jednym posiedzeniu

klasyka tu dziś wspominana wydaje mi się idealna, jest urocza, z wyraźnymi postaciami, z dużym poczuciem humoru, bywa że z morałem , fantastyczne opisy przyrodniczo-przygodowe okazują się wcale nie-nudne, bo one są wskazówkami dla wyobraźni.

odkąd buszujemy w tych grubszych pozycjach widzę na własne oczy magię czytania w pełni jakkolwiek patetycznie to brzmi.

kwestia co jest lekturą, co trzeba będzie kiedyś przeczytać - nie brałam lekkomyślnie pod uwagę
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoguru Awatar lynette
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dankin, moim bardzo podobał się "Pamiętnik grzecznego psa" Wojciecha Cesarza.
    Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n2605 Zobacz posta
    nadal kochamy "małe formy", ale ewidentnie fantastyczne jest wciąganie się w długą, apetyczną książkę, jeśli bohaterowie, pomysł "chwycą", świetne jest poczucie takiego wieczornego serialu, kiedy to napięcie narasta i chce się wiedzieć co będzie dalej a nie da się do zakończenia dotrzeć na jednym posiedzeniu
    podpiszę się
    czytałyśmy z wypiekami Dzieci z Bullerbyn będąc na wakacjach, na plaży Weronika potrafiła porzucić wszystkie zamki z piasku, meduzy i inne atrakcje na rzecz książki i to ciągle powtarzane czytaj dalej czytaj dalej ...

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

danikin - moi ostatnio pokochali Kaktusa, dobrego psa Barbary Gawryluk - akurat sie udalo w polskiej bibliotece namierzyc. podobalo im sie, kazali sobie kupic nastepne czesci (bo tych w biliotece juz nie ma). Dzoka tez mamy, ale na razie lezy, bo nie wiem jak przyjma moje zawodzenie od poczatku niemalze do konca (czytalam w metrze po kupieniu i dziwnie musialam wygladac lejac lzy nad ksiazka dla dzieci...). do Baltica sie przymierzam tez, w poslkiej ksiegarni maja sporo ksiazek Literatury, licze ze przy nastepnej bytnosci tam bedzie.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Felix, net i nika - zdecydowanie dla dzieci szkolnych - na pewno nie dla pierwszych trzech, wiek tak 10 plus bym stawiała. Jestem w miarę świeżo po lekturze pierwszych części (ta książka mnie wciągnęła, ranyyy, normalnie jak pan samochodzik
    Jest sporo ciekawostek, techniki, fizyki, powoli rozkrecaja się pierwsze szkolne miłości, wybory do samorządu szkolnego (akcja pierwszej częsci zaczyna się w gimnazjum). Taka uczciwa przygodówka dla młodzieży, spotkałam się z porównaniem do harry'ego pottera.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

o masz jak mogłam o Baśce G. zapomnieć Dziękuję!!!!!

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

natala- Wiktor uwielbia "Kaktusa", ja nie bardzo, ciężko mi się czyta..."Baltic" też mu się spodobał.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    natala- Wiktor uwielbia "Kaktusa", ja nie bardzo, ciężko mi się czyta..."Baltic" też mu się spodobał.
    mnie sie czytalo lepiej niz myslalam, ze bedzie - wiec w sumie zadowolona dosc jestem (mniej z koniecznosci nabycia kolejnych za to, ale coz zrobic ). do Dzoka znalam, jakoz i jego druga wlascicielke - na spacerech z psami sie poznalysmy - stad tez moje specyfiiczne podejscie. choc to tak wzruszajaca historia jest, ze chyba ciezko lez nad nia nie ronic nawet i bez osobistego podejscia...

dopisuje po wczorajszej lekturze - Pan Motorek podbil serce F podobnie jak Panna Kreseczka czekamy z niecierpliwoscia na Tere fere duet Chotomska i Butenko to jest zdecydowanie to co tygrysy lubia najbardziej
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Przed chwilą przyniósł kurier "Da stimmt doch was nicht!" - czy może któraś z właścicielek polskiego "Coś tu się nie zgadza!" albo ktosia biegła w językach a posiadająca inną wersję, byłaby tak kochana i wklepała tekst, albo choćby tak mniej więcej? Bo jednak tam chyba fajnie byłoby przeczytać te kilka zdań na stronie - wydrukowałabym i przyczepiła. Byłabym bardzo wdzięczna - na razie nie mam pomysłu co oprócz wdzięczności mogę zaproponować...

Oprócz tej książki przyszły książeczki typu "połącz kropki" - dla starszej "Wróżki" dla młodszego Count to 20 - wyglądają zachęcająco.

A synek ostatnio zachwycony bibliotecznymi przygodami smoczka Marianka z Drakosławic (nie pamiętam dokładnego tytułu) pisanego przez Ewę Mleczko a ilustrowanego przez jej tatę, mnie nieco irytują teksty typu "mieli posiłek to znaczy zjedli...", choć pewnie w tym szaleństwie jest metoda
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja bym sie pod prosbe jul podczepila - kupilam to zbiorcze wydanie, chlopaki zachwyceni - ja po niemiecku ni w zab - to bym chociaz przeczytala co im mowic

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

Ja na moje czekam, podczepiam sie takze!

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mi dziś mąż z biblioteki przyniósł Jeszcze nie czytałam, ale z tego co widziałam to tam sporo tekstu jest....

Chusteryczka

Domyślnie

Dziękuję Wam, dziewczyny Widzę, że możemy ruszyć z lekturą wcześniej niż mi się wydawało. Wzięłam więc wczoraj z biblioteki "Doktora Dolittle i jego zwierzęta", "Pięcioro dzieci i coś", "Mary Poppins" (niepotrzebnie, ale o tym za chwilę ) i "O czym szumią wierzby". O właśnie, czytałyście dzieciom "O czym szumią wierzby"? Wzięłam, żeby sprawdzić, jak wygląda polskie tłumaczenie, bo mam oryginał i jestem zachwycona językiem, tym jak te zwierzaki, na ile jestem w stanie ocenić, rozmawiają z taką staroświecką elegancją. Ale mam wątpliwości, czy dzieciom mogą się "Wierzby" podobać.
    No i poszło zamówienie do arosa: "Kłopoty rodu Pożyczalskich", "Mary Poppins" (tak, tak, bo miałam szczwany plan, żeby upolować na allegro stare wydanie pasujące szatą graficzną do pozostałych tomów, które mam, takich w paseczki, ale na allegro chwilowo znalazłam całe dwa egzemplarza w cenie porównywalnej z nową, a książkowe zakupy impulsowe mają się u mnie dobrze ) i bardzo na zaś dla dziecka (tak sobie to tłumaczę, bo wiadomo, że chcę zaspokoić MOJĄ ciekawość) "Osobliwy dom pani Peregrine". Najwyżej wtopię, bo recenzje różne znajduję...

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Przed chwilą przyniósł kurier "Da stimmt doch was nicht!" - czy może któraś z właścicielek polskiego "Coś tu się nie zgadza!" albo ktosia biegła w językach a posiadająca inną wersję, byłaby tak kochana i wklepała tekst, albo choćby tak mniej więcej? Bo jednak tam chyba fajnie byłoby przeczytać te kilka zdań na stronie - wydrukowałabym i przyczepiła. Byłabym bardzo wdzięczna - na razie nie mam pomysłu co oprócz wdzięczności mogę zaproponować...
    jul, pewnie, jutro ci wkleję co mam Nie ma problemu
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Guest
    Guest

Domyślnie

jul prezentowo mnie dziś uwolniłaś od trosk tymi księżniczkami

jeszcze potrzebuję coś w tym stylu dla 3 latki, macie jakieś ukryte swoje odkrycia?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ostatnio edytowane przez wruuuu ; 20-02-2014 o 18:41

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

wruuuu - dzieki

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    jul prezentowo mnie dziś uwolniłaś od trosk tymi księżniczkami
    jeszcze potrzebuję coś w tym stylu dla 3 latki, macie jakieś ukryte swoje odkrycia?
    W sobie spokojnie radzil - z mala pomoca - z tymi ubieraniowymi naklejkami odkad skonczyl trzy lata (pierwsze dostal zreszta na 3 urodziny od znajomych - i sie zaczelo )

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

chcecie więcej ? mogę zdjęcia samego tekstu porobić

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

taaaaaaaaak!
    Moze zrob album na jakims serwerze? bedzie mozna sobie zachowac

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sysunia Zobacz posta
    taaaaaaaaak!
    Moze zrob album na jakims serwerze? bedzie mozna sobie zachowac
    Bardzo proszę. Mam nadzieję, że to nic nielegalnego .....

http://www.fotosik.pl/u/wruuu/album/1574646

Uprawnienia umieszczania postów