Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jaką wybraĂŚ, proszĂŞ o pomoc i poradĂŞ

Chustonówka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie Jaką wybrać, proszę o pomoc i poradę

Witam serdcznie,
    czytam, przeglądam i sama nie potrafię zdecydować, dlatego proszę o pomoc. Moja przygoda z chustą jest krótka i jak na razie bezowocna, ale nie chcę się poddać. Pierwszy kontakt miałam z HOPPediz o długości 4,6m i to był dla mnie koszmar. Mam 153cm wzrostu (rozmiar 38) i mogłabym się nią obwiązać chyba trzy razy i dlatego wiem już, że potrzebuję krótszej chusty. Moja córka ma 9 miesięcy, przed nami lato i wakacje, chustę będziemy używać teraz na spacerki a od września w drodze "do i ze "żłobka ,by nie targać się z wózkiem. Co polecacie, uwzględniając mój wzrost, wiek córki i przeznaczenie chusty. Czekam z niecierpliwością.

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

szczerze to powiem, ze ja chusty nie dobieram do zadnego z podanych przez Ciebie kryteriów, bo osoba co ma 150 cm wzrostu moze miec rozmiar 46 i tu juz 4.6 m potrzebna bardzo. I co ty jeszcze zamierzac wiazac? Bo z 9 m dzieckiem to wszystko mozna, a np na prosty plecak trzeba krociótkiej chusty, a na kieszonke dwa razy dłuzszej.

Uwzgledniajac przeznaczenie, ktore podalas (jesli chusta ma byc tylko krotkotrwalym "transporterem") to bije sie w piersi i odradzam wiazanke, a polecam nosidlo ergonomiczne. Regulacja wszystkich pasów pozwoli ci nie martwic sie rozmiarem, kto inny tez ponosi, duzo szybsze w zakladaniu i sciaganiu od chusty i nie da sie tego zle zalozyc, bo odpada dociaganie krawedzi.

pozdrawiam

Chustonówka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie Jaką wybrać, proszę o pomoc

Na ten czas planuję tak "wąskie" przeznaczenie naszej przyszłej chusty, ale szczerze liczę, że polubimy a nawet zakochamy się w niej i będziemy z niej korzystać przy każdej okazji. Kryteria, wiadomo każdy ma indywidualne, totalnemu laikowi trudno na razie stwierdzić co będzie dla niego najbardziej odpowiednie. Moja Maluda uwielbia być noszona w każdej pozycji pionowej w której widać to co się dzieje wokół niej i chyba taką długość chusty szukamy, która by nam na to pozwoliła. Pierwsze co mi przyszło do głowy to rozmiar , walory estetyczne to osobna kwestia, w innych kwestiach o których z chęciom usłyszę np. rodzaju (tkana czy elastyczna, grubsza czu cieńsza) liczyłam na pomoc.

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie Re: Jaką wybrać, proszę o pomoc

Cytat Zamieszczone przez doksa
    Na ten czas planuję tak "wąskie" przeznaczenie naszej przyszłej chusty, ale szczerze liczę, że polubimy a nawet zakochamy się w niej i będziemy z niej korzystać przy każdej okazji. Kryteria, wiadomo każdy ma indywidualne, totalnemu laikowi trudno na razie stwierdzić co będzie dla niego najbardziej odpowiednie. Moja Maluda uwielbia być noszona w każdej pozycji pionowej w której widać to co się dzieje wokół niej i chyba taką długość chusty szukamy, która by nam na to pozwoliła. Pierwsze co mi przyszło do głowy to rozmiar , walory estetyczne to osobna kwestia, w innych kwestiach o których z chęciom usłyszę np. rodzaju (tkana czy elastyczna, grubsza czu cieńsza) liczyłam na pomoc.
    Dalej nie wiemy jaki nosisz rozmiar ubrania ale wnoszę, że skoro 4,6 jest dla ciebie za długa to może 4,2? bo z 3,6 to chyba kieszonki czy koali nie uklepiesz
    Ja zaproponuję ci to co ja stestowałam czyli albo naszą cudowną polską Nati, która ma niezły udźwig(noszę w niej 15 kg syna) albo storcha inkę(tez podołała Bartezowi). Tyle że storczyk jest grubszy niż nati, no ale jak skawr na dworze to ja na przykład nie wychodzę. Mam propozycję, popatrz sobie na różne chusty i kieruj się póki co wyborem koloru. Jak już cos wybierzesz to pomyślimy dalej. A, no i rzeczywiscie, jak zamierzasz motać dziecko? bo to ważne przy wyborze długości

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie Re: Jaką wybrać, proszę o pomoc i poradę

Cytat Zamieszczone przez doksa
    Witam serdcznie,
    Mam 153cm wzrostu (rozmiar 38)
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

grimma
    Ostatnio zmieniony przez doksa dnia Nie Cze 15, 2008 5:17 pm, w całości zmieniany 1 raz
    doksa elastyczna to odpada zupelnie, bo to dla noworodków. Powinnas tkaną sobie kupic. A jesli juz o nosnosc i wzor chodzi to idz na wątek Recenzje chust i wybierz cos dla siebie z tkanych, bo chust jest tyle ile gustów.

Skad jestes? Moze masz mozliwosc wybrania sie na jakies spotkanie chustowe, zeby przymierzyc rozmiary i zobaczyc ile jest mozliwosci motania dziecka. Twoje dziecko jest juz sporawe i moze odmówic wspolpracy przy chuscie, a bylo by szkoda tyle pieniedzy wydawac na cos co jej nie bedzie odpowiadac

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Hopediz nawet jak się kupuje 4,60 to on dłuższy zazwyczaj jest.
    Ja mam lane 4,40 i spoko zawiąże wszystko, no może kieszonkę na zacisk, ale ja nie noszę 38 tylko 42/44.
    didymosa mam 6 więc podejrzewam, że 5 spoko by wystarczyła.
    A jaką chustę? hm, ja wybrałabym didka paski.
    Kasia mama Lucjana i Misi-Anioła

http://michalinko.bloog.pl/

Uprawnienia umieszczania postów