Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja sie chyba sama zacytuję, bo jak na razie nikt mi nie poradził ale problem podobny, więc moze tym razem jakas madra głowa coś doradzi.
    U nas wszystko na odwrót. Młody śpi w formowance bez otulacza i w nocy i w dzień, bo noce suche, ale za dnia to tak jak pisalam na poprzedniej stronie i po tylu dniach nic sie nie zmieniło

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ok jest lepiej Regres sie cofa i powracamy na dobre tory. Noce i drzemki nadal na sucho - w majtkach. W domku bez wpadek, w odwiedzinach od kiedy tacham ze sobą pudełko po margarynie tez jest ok. Dzisiaj o pudełku zapomniałam to po zajęciach nasikał w plastikowy kubek . On poprostu musi mieć swoje osobiste miejsce/przedmiot do załatwiania potrzeb nawet gdyby to miało byc podstawione pudelko ( do sikania trzyma sobie sam ). Jeszcze pozostały nam spacery - niestety jest zbyt zaintrygowany aby zareagowac na sygnały ciała....
    Ufff
    Wiem, wiem jeszcze wiele cofek przed nami

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Luthienna, cieszę się że u Was dobre wieści U nas też. Mały na spacerach przestał sikać, nie chce pod drzewkiem i trzyma do domu - ostatnio ponad 3 godziny! W domu już też coraz rzadziej sika, co 1.5 - 2h, drzemki ostatnio też suche i coraz częściej noce. Nie da sobie już założyć pieluchy nawet do spania, więc kładziemy go w majtaskach a potem jak zaśnie zmieniamy na pieluchę... ale chyba wychodzi mu to na dobre bo myśli, że nie ma pieluchy więc raczej nie sika, choć nie zawsze... generalnie jest ok, choć nadal nie sygnalizuje no i w gościach zawsze musi komuś na łóżko lub sofę nasiusiać
    Ostatnio edytowane przez magnolia ; 03-08-2010 o 20:09 Powód: literówka

Chustofanka Awatar kutylanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luthienna Zobacz posta
    swoje osobiste miejsce/przedmiot do załatwiania potrzeb nawet gdyby to miało byc podstawione pudelko ( do sikania trzyma sobie sam ).
    szacun dla tego pana... Ech...
    u mnie mały leci na nocnik dopiero... "po" zasygnalizowaniu, ze własnie siknął lub posadził grzyba.
    < Pinio

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

magnolia bardzo się cieszę !

kutylanka z dziewczynką to by już nie przeszło . Wożę ze sobą takie małe pudełeczko po margarynie - lekkie, do torby się zmieści. Moją mamę to bardzo smieszy, bo moim braciom podstawiała sloik A w tych czasach kolejna wygoda - takie pudeło ma mniejszą wagę niż słoik

A lecenie po nocnik po zasiusianiu się to już jest Wasz kolejny etap, zapewne przedostatni więc cieszcie się

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

My też, małymi kroczkami, mamy sukcesy Damiś jak miał goły tyłeczek to sam szedł na nocniczek. Teraz ma spodenki i wczoraj pierwszy dzień 100% sukcesu Mój dzielny chłopkak Ale dalej problem ze zrobieniem kupki. Potrafi przynieść pieluszkę i chce, zeby mu założyć, bo tam woli zrobić. Cóż, czekamy aż zechce na nocniczek.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No! Brawo Damiana!

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Mam pytanie do Was
    Toś odpieluchowany od 3 miesięcy, na noc tyko pielucha- średnio co 2 noc sucha zupełnie. Rano po wstaniu leci sam siku.
    Powiedzcie mi,kiedy dziecko przestaje potrzebowac pieluchy w nocy,kiedy się próbuje, jak wyłapać ten moment?
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Uprawnienia umieszczania postów