Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

my też w temacie po 2 tygodniach latania w majtkach i sikania gdzie się da, nagle cudowny odwrót - nawet w knajpie wojtek krzyczy że siusiu chce zrobić do ubikacji))) wpadki zdarzają o wiele rzadziej, pielucha po spacerze sucha. Za to w nocy pompa pełną parą.
    o niebo chętniej siada na kibelku niż na nocniku. i wszyscy obowiązkowo muszą bić brawo - Wojtek sam o tym przypomina
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u nas z nocy pielucha sucha juz byla.

matka czworga
    i psa

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

polah, normalnie zasiałaś ziarno nadziei w moim sercu!!

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wiesz co, ja byłam bardzo zdeterminowana, wszystkie dzieci na około odpieluchowane, tylko Wojtek z kuprem wszędzie. Więc cierpliwie chodziłam i ścierałam pod koniec Wojtek ścieral ze mną
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Moja wysadzana od 5tego miesiąca, miała więcej buntów niż czasu współpracy. Nie liczyłam, że odpieluchuje się przed wakacjami (nawet mokra tetra jej nie przeszkadzała), ale jednak się udało - zadziałało postawienie na samodzielność - któregoś razu wyskoczyła z kąpieli i poleciała na nocnik - więc następnego dnia puściłam ją z gołą pupą, nie pytałam jej co chwila, czy jej się chce, tylko ze dwa razy przypomniałam, że nocnik stoi - sama się obsługiwała. Po dwóch dniach sama założyła sobie spodnie i zaczęła wołać "ee", ale głównie po to, by jej pomóc szybciej się rozebrać i ubrać. I tak już zostało
    A w nocy już wcześniej nie dawała sobie pieluchy założyć, więc jej powiedziałam, że może spać bez pieluchy, ale nie może sikać nam do łóżka - no i chyba zrozumiała.
    Od tego czasu wpadki baaaardzo rzadko, za to na początku sporo popuszczała, ale jak tylko czuła, że jej poleciało, to zaraz na nocnik. Dziś np. zero wpadek i zero popuszczenia, mimo, że humor kiepski, bo katar ją męczy.

Dziewczyny, Pszczoła ma rację! Będzie dobrze!!! Dużo cierpliwości i konsekwencji

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

ja wysadzam od 7mż, obecnie po domu w rajtkach albo pieluszka np. Tetro i getry. Mała nie chodzi więc sama na kibelek nie pojdzie, wola tylko czasem' eee' na kupkę, czasem zdarzają się wpadki, szczególnie wieczorem jak już zmęczona jest....Ale nie poddaje się.
    U nas nocnik nie wchodzi w grę, tylko kibelek i to bez nakładki......tak to sobie wymyśliła.
    Od wczoraj nie siusia 'na zawołanie' za każdym razem jak ją posadze. Jak chce to robi, jak nie to kiwa że nie chce i ucieka z kibelka. Szkoda że niewiele gada, ale może wkoncu nauczy się mówić siusiu......i będzie łatwiej.

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mój synek w maju skonczy 2 lata. ale dzis przed spaniem posadzilam go na nocnik, musialam dac mu gazete do "poczytania" i zrobil pelen nocnik siku! oczywscie bilam brawo i mial nagrode w postaci naklejki (przykleja je sobie do kolorowej kartki). zobaczymy rano po nocy czy usiadzie.

Domyślnie

O dobrze, dobrze, akurat wątek dla nas.
    Ja próbowałam już poprzedniego lata, zaczęliśmy jak Hektor miał jakoś rok i 4 miesiące. Latem latał z gołym zadkiem albo w formowance bez otulacza i jako tako szło. Potem kryzys, a potem zaszłam w ciążę i sprawa poszła zupełnie w kąt, bo ja 3 miesiące rzygałam.
    Teraz się zabieram za to na nowo, ale już ide na całość, tzn. w kupię w tym tygodniu dużą ilość majtek i kilka par polarowych spodni dresowych i .... wóz albo przewóz. A kałuże po sobie będzie wycierał sam Tylko, że kiedyś na nocnik siadał chętnie, a teraz raczej nie bardzo. Trzymać umie z pewnością, a często trzyma tak długo, że jak już siknie, to istna pompa.
    A więc trzymam kciuki, za Wasze i Nasze odpieluchowanie
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

ja się też dołączę do wątku, bo już tracę nadzieję. Jak złapię i posadzę na nocnik to się wysika, nawet co pół godziny (o ile w międzyczasie coś pił). Jak mu się sikać nie chce to ucieka z krzykiem z nocnika.

Cytat Zamieszczone przez węgielek Zobacz posta
    u nas z nocy pielucha sucha juz byla.
    Moje dziecko to jakieś inne jest - już od dawna w nocy suchy (choć pieluchy jeszcze się boję zdjąć definitywnie ) - rano sika pełny nocnik (choć ostatnio mniej, bo oduczamy się karmień nocnych - już nie wyrabiam na dwie strony )
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Uprawnienia umieszczania postów