Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Ewulinek
    Miejscowość
    Krasne

Domyślnie

Minął miesiąc Jak G chce siku lub kupkę to łapie się za siusiaka lub gdy nikogo koło niego nie ma to najpierw przychodzi do kogoś dorosłego i pokazuje Sukces Oczywiście wpadki są, a ponieważ zęby się szykują do wyjścia, ilość wpadek się odpowiednio zwiększa - wczoraj ślicznie pokazał że chce kupkę, zrobił do nocnika i był taki z siebie dumny, po czym poszedł się bawić, kucnął i zrobić kolejną kupę w majtki - już nie zdążył pokazać. A w nocy pierwszy raz się zsikał Dużo się wieczorem napił i zasnął tak mocno, że się nie obudził - a z reguły się sam wybudza na siku. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, że się zdecydowałam na odpieluchowanie - jak to fajnie jest bez pieluszek
    Zuzia 27.11.2013 Gabryś 19.11.2015

Chusteryczka

Domyślnie

wcale juz mu nie zakładasz? czy na wyjscia i nocki coś? uzywacie matek treningowych? bez pieluch super

Miejscowość
    Krasne

Domyślnie

Nic mu nie zakładam, skoro odpieluchowuję to całkiem Z reguły chodzi po domu w samych majtkach/bokserkach, na wyjścia dostaje jeszcze spodnie i tyle Nawet jak jedziemy do dziadków (2,5h) to mu tylko pieluszki tetrowe podścielam pod pupę, tak mniej wiecej w połowie drogi zaczyna się wiercić i chce wychodzić z fotelika to wiadomo, ze trzeba przerwę na siku zrobić.

Chustoguru

Domyślnie

Ewulinek podziwiam niezmiernie dalej, takiego malucha masz sprytnego. U mnie z kojarzeniem, że siku to nocnik ciężko. Robi, bo taki jest schemat dnia. Wstaje, rozbieramy się, do łazienki opłukać i niesie nocnik. I inne takie rytuały dnia, że ląduje w nocniku. Ale nie sygnalizuje. Na nas jeszcze nie czas chyba. Kupa zawsze w pieluchę, gdzieś się przyczai albo po drzemce dłużej poleży w łóżku i są niespodzianki.

Ostatnio noce są też skopane, bo wieczorem jak uśnie trzeba go przebrać, bo mokro i rano też zawsze mokry.

Miejscowość
    Krasne

Domyślnie

No to rzeczywiście wygląda na to, ze nie jest gotowy. U mnie z synem poszlo bez problemu, a z córką to była męka - odpieluchowała się dopiero jak miała 2,5 roku a później i tak jeszcze przez dłuższy czas pracowaliśmy nad tym, żeby kupę robiła do nocnika, a nie do majtek. Także wiesz - kazde dziecko jest inne i to chyba po prostu trzeba wyczuć odpowiedni moment na porzucenie pieluszek

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Podbijam. Moja Marta właśnie się odpieluchowała. W ciągu dnia w domu nie potrzebuje już pieluchy, sama chodzi na nocnik, sygnalizuje z coraz większym wyprzedzeniem. Jest jedno "ale" - robi to tylko kiedy nie ma majtek. Kiedy tylko włożę, zaczyna lać tam, gdzie stoi jak na komendę. Jak postępowałyście przypadkiem traktującym majtki jak pieluchę? Prawdziwych pieluch (jedno- i wielo- na równi) nie znosi, kiedy wkładam na spacer albo noc, urządza scenę.
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ola D. Zobacz posta
    Podbijam. Moja Marta właśnie się odpieluchowała. W ciągu dnia w domu nie potrzebuje już pieluchy, sama chodzi na nocnik, sygnalizuje z coraz większym wyprzedzeniem. Jest jedno "ale" - robi to tylko kiedy nie ma majtek. Kiedy tylko włożę, zaczyna lać tam, gdzie stoi jak na komendę. Jak postępowałyście przypadkiem traktującym majtki jak pieluchę? Prawdziwych pieluch (jedno- i wielo- na równi) nie znosi, kiedy wkładam na spacer albo noc, urządza scenę.
    Mamy to samo, nie ma wpadek jak lata z gołym tyłkiem. Założę majtki to od razu pokazuje ze skarpetki mokre.

W tym drugi problem, nie chce zakladac majtek ani spodni bez pieluchy. Taka niechec jak na nowe buty i histeria.

Uprawnienia umieszczania postów