Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Sowo, mój też traktował trenerki jak pieluchy, i bez mrugnięcia okiem sikal w nie prawie zawsze, w domu i w żłobku. A w majtkach leciał na nocnik.
    Używasz wełnianych spodenek? U mnie na tym etapie się sprawdziły jak było zimno. Jak popuścił, to majtki di zmiany a spodnie do wietrzenia. Bo z bawełna to faktycznie kupa prania, bo nawet najmniejsze popuszczenie śmierdzi i musisz prac..
    Roan+Roanna 9.2010
    Roaniątko Synek 8.2013
    Roaniątko Córcia 8.2015

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

przychodzę znów z pytaniem o odpieluchowanie nocne. syn ma 3 lata i 2 msc, odpieluchowany w dzień rok temu. poszło szybko i sprawnie (wcześniej częściowo na EC). od dwóch tygodni próbuję odpieluchować go w nocy. ale niestety mimo odsikiwania ok. 23:00, rano ma morko (śpi w tenerkach). zasypia ok. 20-21, wstaje ok. 7.
    brak mi pomysłu, co robić. czy brnąć w to dalej, licząc że załapie? odpuścić? czy skoro jedno odsikiwanie o 23 nie wystarcza i nad ranem i tak ma mokro, to znaczy, że jeszcze za wcześnie? poradźcie coś proszę.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Moja córka w tym samym wieku dokładnie i ja odpuszczam. Pielucha co rano jest z zawartością. Nie widzę tego. Dam jej jeszcze czas.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Uprawnienia umieszczania postów